Relax: Floaten op De Pier in Scheveningen

Floaten, heb jij dat al eens gedaan? Ik ervaarde deze manier van relaxen vorige week voor het eerst tijdens de opening van Health Lab De Pier op… jawel ‘De Pier’ in Scheveningen. Ik maakte een instagram post, die automatisch op mijn Marstyle facebookpagina wordt doorgeplaatst, en ontdekte zo dat heel veel van mijn lezeressen dit al regelmatig doen! Wat cool! Voor mij was het helemaal nieuw, dus ik vertel je vandaag mijn ervaring. Zou het iets voor jou zijn?

ervaring met floaten scheveningen de pier

Tussen alle druktes van werk en kinderen door, probeer ik regelmatig de nodige ontspanningsmomenten voor mijzelf in te plannen. Een massage, naar de kapper, een blokje om wandelen, nachtje in een hotel, vet verwijderende behandeling, de schoonheidsspecialiste, sporten, winkelen of in het zonnetje in de tuin met een tijdschrift… Er is van alles mogelijk, maar floaten? Dat kende ik nog helemaal niet. De uitnodiging voor de opening van Health Lab De Pier waar ik dit zou kunnen ervaren, triggerde me dan ook direct. Het leek me erg mooi om eens mee te maken.

Wat is floaten?

Floaten is een manier om heerlijk te ontspannen, ze zeggen dat 1 uur floaten je lichaam dezelfde rust brengt als 5 uur slaap. Daarom was ervaringsdeskundige Céline Huijsmans die als SBS presentatrice en co-host van een ochtendshow op de radio in sommige periodes erg weinig slaap krijgt, tijdens de opening aanwezig. In die periodes gaat ze floaten om toch haar lichaam voldoende rust te geven.

In een aangenaam verwarmde floatcabine drijf je – naakt of in je badkleding – op een laag zout, warm water. Een floatcabine is prikkelarm: bovenin wat rustgevende lampjes, en aan het begin en eind van je floatsessie klinkt een rustgevend muziekje. Geen prikkels dus en het gevoel alsof je zweeft… Een uur (of 2 bij een dubbele float) even helemaal niets. Voel je je gestresst en vind je het moeilijk om te ontspannen? Dan zou dit heel goed voor je kunnen werken. Ook als je zwanger bent en last krijgt van je lichaam door het extra gewicht dat je meesjouwt, is floaten een fijne manier van relaxen. Myrèn in ’t Hof, de manager van Health Lab De Pier, geeft aan dat veel zwangere vrouwen kiezen voor deze manier van ontspanning. En glimlachend vertelde ze me dat ook jonge moeders blij zijn met deze faciliteit, vanwege de gebroken nachten. Zo kom je in een uurtje toch aan je broodnodige rust.

Mijn ervaring met floaten

Naast floaten kun je in het nieuwe Health Lab – helemaal aan het einde van de Scheveningse Pier – ook fitnessen met uitzicht op zee of genieten van een (duo of solo) massage. Maar ik wilde dus het floaten weleens meemaken. Voor ik het water in ging, hoorde ik dat floaten ook positieve effecten heeft op mijn artrose: je lichaam neemt de mineralen zoals magnesium via de huid heel goed op terwijl je op het water drijft. 

Voor ik daadwerkelijk ging floaten, kreeg ik een kaart met instructies om door te lezen. Zo wist ik een beetje hoe en wat. Gelukkig had ik geen koffie op deze ochtend, want dat kun je beter niet drinken voor een floatsessie. Net als alcohol trouwens. Vanwege de opening had ik mezelf uitgebreid tegoed gedaan aan heerlijke fruitspiesjes en gezonde smoothies. Dat zat wel goed!

ervaring met floaten scheveningen de pier

Ik had mijn bikini bij me, omdat ik foto’s voor mijn blog wilde. Als ik nog een keer ga, dan neem ik die niet mee: het is veel meer ontspannen als er niks tegen je lijf aan zit. Ook het special floatkussen voor je nek, laat ik dan buiten de cabine. Had die in eerste instantie gebruikt omdat ik het drijven een beetje spannend vond, maar dat was helemaal niet nodig. Voor de float stap je onder de douche om schoon het speciale water in te gaan. In de floatruimte zijn handdoeken en doucheproducten aanwezig, al kun je ook je eigen shampoo meenemen mocht je dat prettig vinden. Net als een toilet, draai je de floatruimte op slot. Je hebt dus alle privacy bij het in en uit de cabine stappen.

ervaring met floaten scheveningen de pier

Het was best relaxed om in het warme water te gaan liggen. Ze adviseren om je armen langs je hoofd te leggen, maar ik vond het prettiger om ze naast mijn lijf te houden. Met de ontspannen muziek erbij (de eerste en laatste 10 minuten) vond ik het floaten erg relaxed. Daarna probeerde ik mijn hoofd leeg te maken en een dutje te doen. Maar er gaat als ‘ongeoefende floater’ van alles aan to do lijstjes en inspirerende ingevingen door je hoofd. Een uur is best lang en ik dacht dat ik heel goed kon ontspannen, maar op een bepaald moment werd mijn lijf onrustig. Dat had ik dus niet verwacht! Eigenlijk moet je het ook vaker doen om je er goed aan over te kunnen geven, zeiden Céline en Myrèn ook tijdens de presentatie. Toch was het heerlijk om even niks te hoeven en alleen maar ’te zijn’. Super mindful. Mediteren of rustmomentjes pakken, doe ik normaal maximaal een kwartiertje. Daar zet ik dan een timer voor op mijn telefoon. Een uur is een kwestie van trainen denk ik, maar het gevoel van zweven was heerlijk! Daarna stap je onder de douche en fris je jezelf op, waarna je in de lounge nog even 10 minuten ‘verplicht moet ontspannen’. om bij te komen van de float. Al met al was het even wennen, maar een heerlijke ervaring. Ik wil dit vaker gaan doen!

ervaring met floaten scheveningen de pier

Do’s en don’ts bij floaten

  • Vooraf kun je je beter niet scheren of ontharen! Ze adviseren 24 uur voor een floatsessie dit niet te doen.
  • Als je epilepsie hebt, of symptomen daarvan kun je beter niet floaten.
  • Drink vooraf geen koffie of alcohol en gebruik geen drugs.
  • Zorg dat je geen grote open wonden hebt. Er staan wel potjes vaseline om op kleine wondjes te smeren, maar zout in de wond… tja dat prikt natuurlijk.
  • Neem je eigen toiletspullen en haarborstel mee, of eventueel doucheproducten waar je zelf heel blij van wordt. Een lekkere bodylotion of iets bijvoorbeeld om je na de ultieme ontspanning nog verder op te peppen. 
  • Zorg dat je na de float even tijd neemt om bij te komen, voordat je je weer in de hectiek van alledag stort. 
ervaring met floaten scheveningen de pier

Suites De Pier

Als je toch voor de ultieme ontspanning gaat, kun je er een compleet weekendje Scheveningen van maken natuurlijk. De Pier van Scheveningen is gevuld met leuke terrasjes en eettentjes, je kunt er bungeejumpen of van de zipline roetsjen en wat ik zelf nog graag wil doen: met mijn kinderen genieten van het panoramische uitzicht tijdens een rondje in het enorme reuzenrad op De Pier. Een ritje kost 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Daarna lekker lunchen en de kinderen laten uitrazen in de Play & Bounce (voor kinderen tot 10 jaar) of naar het nabij gelegen Sea Life.
Maar wat de über, ultieme bucketlist ervaring is die ik na afgelopen week aan mijn lijstje heb toegevoegd: een nachtje doorbrengen in één van de Suites op De Pier! Hotelmanager Victor liet mij op verzoek even binnen gluren in één van deze suites en WAUW! Dat is dus echt supertof hè? Je slaapt dan gewoon boven de zee met een terras dat echt het ultieme uitzicht heeft op het water… alleen maar water… In je kamer hangt een flatscreen tv, er staat een vrijstaand bad in met uitzicht over zee, je hebt een inloop douche, beschikking over 2 badjassen, een goed gevulde mini-bar (die is inclusief!)… en voor een extra bedrag krijg je ook nog een geweldig ontbijt erbij. Goedkoop is zo’n overnachting niet. In de zomer gaan ze voor meer dan 300 euro, maar het is dan ook een unieke locatie. Via Booking.com kun je geluk hebben, als inside tip hoorde ik dat bij rustige weken een suite (bijvoorbeeld op een doordeweekse nacht) soms voor slechts 100 euro per nacht te boeken is. Dan moet je dus wel écht geluk hebben, maar hoe gaaf?

Romantisch: floaten, massage en een suite op De Pier

Voor mij zou het een ideaal ‘romantic getaway’ weekendje zijn. Eerst naar het Health Lab voor een duo massage en daarna een floatsessie in je eigen cabine. Deze combi van een uur massage en een uur floaten kost 83,50 per persoon, dit is een actiepakket. Je kunt er eventueel ook nog een uur sauna bij boeken met je lover, privé welteverstaan (48 euro voor 2 personen 75 minuten sauna). Een losse floatsessie van een uur kost overigens 39,50 euro. En daarna kun je rond 15.00 uur inchecken in je suite. Lekker relaxen en dan ’s avonds wat eten op De Pier of in één van de leuke strandtentjes aan de boulevard. De bioscoop of het casino heb je daarna geen zin meer in: genieten van je geweldige uitzicht op zee in je fantastische hotelkamer…

ervaring met floaten scheveningen de pier

Tip: Health Lab De Pier heeft ook cadeaubonnen om iemand een floatsessie of massage cadeau te doen. Weet je wat je op je moederdaglijstje moet zetten. Als je partner niet mee wil, stuur je die gewoon naar de fitnessruimte van Health Lab. 😉

Ben jij al eens gaan floaten? En wanneer ben je voor het laatst op de pier n Scheveningen geweest?

ervaring met floaten
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.