Reis naar Amerika, je hebt er een ESTA voor nodig

Mijn droom is om mijn kinderen het gevoel van reizen mee te geven. Als kind gaf mijn moeder mij een vliegticket cadeau naar Amerika en samen met mijn neef, hij was 16 en ik werd die zomer 17, gingen we naar mijn tante in Amerika. Het was onze eerste vakantie zonder ouders. Vooral om de Engelse taal beter te leren omdat dit moeite kostte op de middelbare school.

Gastblog door Tamara van Passievrouwen


Nu zou ik over een tijdje ook mijn kinderen mee naar Amerika willen nemen. Vooral om ze de ervaring mee te geven. Ook een vriend van me ging met zijn vrouw en twee kinderen op sabbatical naar Amerika. De mogelijkheden zijn eindeloos.

vlag amerika

Enorme afstanden

Amerika is een groot land en de afstanden zijn enorm. Ik zou allereerst de keuze maken voor een bepaalde staat. De Westkust naar San Francisco en Los Angeles is prachtig en ideaal om bijvoorbeeld te doen met kinderen in een camper, maar ook weer direct langer vliegen. Of je huurt een huurauto en slaapt in hotels en motels. De Oostkust met steden zoals Washington en New York is een aanrader, maar zelf vind ik Florida ook een uitstekend gebied. Florida wordt niet voor niets de staat genoemd waar het altijd zonnig is. Ook zijn de afstanden te doen als je voor 10 dagen of twee weken gaat.

Lees ook: De populairste attracties voor toeristen in Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek

Aan Amerika en dan met name het gebied rondom Washington bewaar ik warme herinneringen. Mijn oom en tante emigreerden naar dit land, woonden in de staat Washington dus ik heb het vaak bezocht. We vierden een keer kerst met een echte gevulde kalkoen en cadeautjes. De huizen liggen er echt ver uit elkaar. Alle woningen zijn versierd en het sneeuwde zelfs. Echt zo’n ideaal kerstbeeld.

daytona beach
Pretpark bij Daytona Beach.

Pretparken in Amerika

Als je aan Amerika denkt, denk je aan de pretparken. Universal studio, Disneyland in Californië of Florida. Dat zijn echte aanraders. Het bezoeken van een sportwedstrijd, bij uitstek de een honk- of softbalwedstrijd, is leuk voor de kinderen. Deze wedstrijden zijn totaal niet te vergelijken met een bezoek aan een Nederlands (voetbal)stadion. Het uitje van de week: heel veel eten (hamburgers, popcorn, cola), dans en muziek maken dit tot een onvergetelijke avond uit!

>> Lees ook de tips van Jamey over vliegen met een peuter.

Ook shoppen kun je goed in Amerika. Ik kan me nog herinneren dat mijn tante de Levi’s 501 mee nam uit Amerika omdat deze daar stukken goedkoper was. Kleding is nu eenmaal in Amerika veel goedkoper.

amerika met de camper
Door Amerika trekken met een camper.

Fly Drive

In Amerika reizen de Amerikanen zelf eigenlijk altijd met de auto. Openbaar vervoer is daar minder toegankelijk en beschikbaar. In de grote steden wel, maar juist in de staten is een huurauto erg handig. Als je van plan bent om een reis naar Amerika te boeken, kun je ook kijken voor de combinatie van een fly drive waarbij je je huurauto kunt ophalen op de luchthaven.

Lees ook: Vakantie naar de Azoren met kinderen

Visum aanvragen

Als voorbereiding op de reis is het belangrijk om op tijd je visum voor Amerika aan te vragen. Een ESTA vraag je gemakkelijk aan, maar doe dit zeker 72 uur voor vertrek.

Lees ook: Spot de Big 5 in het Balule Game Reserve

Hoe bereid jij je voor? Welke reis staat op jouw bucketlist? Alvast veel voorpret gewenst!

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.