Wat doen jouw kinderen op de achterbank?

Bij korte autoritjes denk ik er nooit zo over na wat mijn kinderen ‘moeten doen’ op de achterbank. Zitten we langer dan een kwartier in de auto? Dan laat ik ze vaak een knuffel meenemen of zelfs een tas vullen met spulletjes ter entertainment. Ik was erg benieuwd hoe jullie kinderen zich op de achterbank vermaken en vroeg het op facebook, waar ik ontzettend veel leuke reacties kreeg! Lees je mee? Daar krijg je zelf ook weer ideeën van!

 Zelf ben ik nogal verknocht aan mijn auto, mijn vrijheid. Dus we pakken vaker de auto dan de fiets (mijn fietslamp is ook kapot, dus goed excuus) en rijden vaak ook voor mijn blog regelmatig een flinke afstand. Auto-onderdelen24.nl vroeg mij als autofan of ik een artikel wilde schrijven over hoe mijn kinderen zich in de auto vermaken. Wat ik meestal in de ‘onderweg tas’ voor de meisjes (6 en 7 jaar) stop:

 • Puzzelboekje of schrift en een pen, fineliners of stiften.
 • De Kidizoom: ze vloggen dan heel wat af, maar dat kan bij een lange rit erg irritant worden.
 • Boekjes en kindertijdschriften zoals Top Model, Lego Magazine, Donald Duck.
 • Knuffels.

Soms doe ik er nog extra dingen in zoals voor ieder een flesje drinken, snoepjes, squishees, stringzzz (van die kop-en-schotel touwtjes), bunchems of waar ze op dat moment graag mee spelen.

Wat de kinderen van mijn lezers doen op de achterbank

 • Slapen
 • Naar buiten kijken
 • Op de tablet
 • Op de Nintento DS
 • Op de telefoon
 • Liedjes zingen
 • Muziek luisteren
 • Een film kijken
 • Een (reis)spelletje spelen
 • Kletsen
 • Pokémon Go (als er file is, anders ga je er te snel voor)
 • Een verhalen cd luisteren
 • Snoepjes eten
 • Deezer luisteren
 • Spelen met poppen
 • Spelen met auto’s
 • Schrijfboekje en stiften
 • Kleuren
 • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
 • Ruzie maken (doen mijn kinderen noooooooooooiiiiit, kuch -> ik sta dus schreeuwend dat ze op moeten houden met ruziën in hun vlogs, dat filmen ze dan en je hoort het vervolgens 1 minuut later terug…)
 • Strips lezen
 • Boeken lezen
 • Op hun eigen MP3-speler muziek luisteren met koptelefoon
 • Op hun eigen device youtube kijken met koptelefoon
 • Foto’s maken
 • Autobingo en automerken spotten
 • Magisch tekenbordje (leuk, hadden mijn kids toen ze klein waren ook)
 • Raamstickers plakken
 • Rekenspelletjes
 • Spelen met een bakje lego
 • Zoekboeken lezen
 • Pim, pam, pet
 • Raad het dier
 • Voorlezen of zelf een raar verhaal verzinnen als ouder, waar de kinderen dan naar luisteren of met elkaar een aanvulverhaal vertellen
 • Ik ga op vakantie en ik neem mee…
 • Rubiks snake of rubiks kubus
 • Maze ball
 • Tiptoi boeken

Wat doen jouw kinderen op de achterbank tijdens een lange rit?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Priscilla zegt:

  Bij echt lange ritten, naar de wintersport bijvoorbeeld, hadden we vroeger een dvd schermpje. Maar de laatste jaren gaan we niet meer zo ver. Ze zitten eigenlijk vooral heel braaf en kijken naar buiten en luisteren muziek. Wel hebben we altijd genoeg te snacken bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.