Leer-, puzzel- en kleurboekjes van Denksport

Zoek je nog iets waarmee je kinderen zich binnen kunnen vermaken? Denksport Junior heeft 4 nieuwe titels voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar gelanceerd. Wij hebben ze alle vier uitgeprobeerd én ik mag ze verloten. De boekjes zijn vooral gericht op het stimuleren van ruimtelijk inzicht. Zelf pik ik zo af en toe één van deze titels even in, omdat het leuk is om te doen: kleurend puzzelen.


denksport junior titelsDe vier nieuwe boekjes zijn de Mini mix voor peuters, de Mini mix voor kleuters, Spelen met kleur en Mijn Pixel Art. Mijn dochters waren blij verrast toen ik deze afgelopen weekend uit de brievenbus viste. De prijs varieert van 3,50 euro voor het kleuterboekje tot 4,50 euro voor Mijn Pixel Art voor de oudste kinderen. Daarmee is het dus een leuk klein cadeautje om nieuwjaarsrecepties, familiebezoeken en regenachtige dagen door te komen. Wij hebben de boekjes geprobeerd met kinderen uit groep 2 en groep 4.

denksport junior titels

Mini Mix voor Peuters

Dit boekje is gericht op kinderen van 2 tot 4 jaar. Er wordt gewerkt met getallen tot en met 3, er staan doolhofjes en, kleurplaten en ‘welke hoort er niet bij?’ puzzels. In dit boekje staat vaak op de volgende pagina de oplossing. Mijn kleuter vond het verbinden van de puntjes het leukst, dat gaat in dit boekje zonder getallen. Ik had het leuker gevonden als we dit boekje aan een ander kindje konden geven, maar ze was me voor. Mevrouw de 5-jarige is echt qua niveau al een flink stuk verder (en de kleurplaten wilde ze niet maken). Deze Denksport Junior titel kost 3,75 euro, ik denk dat mijn oudste dit op 2-jarige leeftijd heel erg leuk had gevonden! Die was toen al gek op ‘werkboekjes’.

denksport junior peuters

Mini Mix voor Kleuters

Gericht op kleuters van 3 tot 5 jaar is de Mini Mix voor Kleuters. Mijn dochter van 5 ging als eerste met dit boekje aan de slag en is er in totaal 1,5 uur mee bezig geweest. Toen was het boekje uit. Het natekenen van de pixel art voor beginners heeft ze niet helemaal afgemaakt en ze heeft 2 andere opdrachten overgeslagen. Verder vond ze het heerlijk om te doen, dus ging ze net zo lang door tot het hele boekje klaar was. Doolhofjes, groepjes maken, verschillen zoeken en dobbelkleuren. Ze was lekker bezig  😆 . De Mini mix voor Kleuters kost 3,50 euro.

Spelen met Kleur

Voor kinderen van 6 tot 8 jaar is er Spelen met Kleur. De spiegelopdrachten in dit boek zijn inderdaad heel uitdagend, maar mijn 5-jarige kan de inkleur opdrachten ook al doen. Mijn 6-jarige begon enthousiast aan het inkleuren op nummer, maar bemoeide zich al snel meer met het werkboekje van haar zusje dan met wat zij zelf aan het doen was. Er staan gewone kleurplaten in, maar ook platen met dobbelsteen cijfers, gekleurde stippen en getallen die aangeven welke kleur je voor een vlak moet gebruiken. Als jouw kleuter de cijfers tot en met 10 beheerst, moet dit geen probleem zijn (in groep 2 moeten ze de cijfers tot en met 20 kennen). De spiegelopdrachten wil ik de oudste nog wel laten proberen, maar verder is het voor haar te makkelijk en dat weerhoudt haar ervan om lekker te kleuren (bekend probleem bij hoogbegaafden: te makkelijk = niks doen). Wij sluizen deze dus door naar de 5-jarige, want het is voor haar zeker een leuk boek. Deze titel kost 4,25 euro.

spelen met kleur

Mijn Pixel Art

Het stoerst van allemaal is Mijn Pixel Art dat zich richt op kinderen van 8 tot 12 jaar. Je betaalt hiervoor 4,50 euro. Stiekem vind ik dit zelf ook heel leuk om te doen en pik ik hem zo af en toe in om mee te helpen. Mijn oudste vindt dit net als mama wél een heel leuk boek! Er staat een uitgepixeld – of hoe je dat ook noemt – voorbeeld links en aan de hand van hokjes tellen, kun je dit aan de rechterkant na kleuren. Elk pixelvierkantje een ander kleurtje geven. Als je het boek op een afstand houdt, kun je het plaatje wat beter zien.  Lekker even ontspannen met de stiften en dit boek. Geen schermpjes. Nice! En dus prima te doen voor kinderen uit groep 4 die nog geen 8 jaar zijn.

Lijkt het je wat? Je kunt op al deze titels ook een abonnement nemen via de website van Denksport.

Winactie

Lijkt zo’n Denksport Junior boekje jou ook wel leuk vermaak voor je kinderen? Doe dan mee met de winactie! Ik mag elke titel verloten en kan dus 4 lezers blij maken. Laat mij hieronder weten op welke titel je kans wilt maken en voor wie en je doet mee:

 • Mini mix voor peuters (2-4 jaar)
 • Mini mix voor kleuters (3-5 jaar)
 • Spelen met kleur (6-8 jaar)
 • Mijn Pixel Art (8-12 jaar)

Gebruik uiteraard een geldig e-mailadres zodat ik je kan contacten. Altijd leuk als je meerdere mensen op deze leuke actie wilt wijzen door dit bericht te delen of vrienden te taggen, maar niet verplicht.

De winnaars zijn geworden:

 • Mini mix voor peuters (2-4 jaar) – Ria Boere
 • Mini mix voor kleuters (3-5 jaar) – Esther N
 • Spelen met kleur (6-8 jaar) – Marjon S
 • Mijn Pixel Art (8-12 jaar) – Wendy v V

Welke titel lijkt jou het leukste?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. melissa zegt:

  Mini mix voor kleuters (3-5 jaar) voor zoontje jarno omdat hij graag extra leert thuis en dat ook wel een beetje kan gebruiken 🙂

 2. Adriana zegt:

  Ik doe graag mee voor de pixel art voor onze pleegdochter! Lijkt me echt wat voor haar om haar concentratie te oefenen! 🙂

  Ik wens je een heel fijn en gezond nieuwjaar! Maar er iets onvergetelijks van! 😀

 3. Inge Brunnekreef zegt:

  Zelf kleur ik ook en dan de volwassen boeken . M’n meisje vind het helemaal leuk dus graag de pixelart. Wat gaat ze dit leuk vinden zeg

 4. Tamara zegt:

  Wat een leuke boeken. Ik doe graag mee voor mijn zoon voor de minimix peuters.

 5. Sharon de Ridder zegt:

  Ik maak voor mijn bijna 6-jarige graag kans op Spelen met Kleur!

 6. Caroline Van Asbroeck zegt:

  Mijn beide kids ga ik ongetwijfeld blij maken met ‘Mijn Pixel Art’.
  Beide zijn ze dol op tekenen & kleuren. Dit lijkt me daarom een leuke uitdaging voor hen.
  Ik waag dus graag een kansje op het winnen van dit boekje. 🙂

 7. Esther N zegt:

  Super leuke boekjes! Ik heb een peuter en een kleuter, dus das lastig kiezen!
  Ik ga dan toch voor de oudste, die gek is op doeboekjes, dus ik ding graag mee naar de mini mix voor kleuters ?

 8. Patricia zegt:

  Leuk!! Ik maak graag kans op spelen met kleur of pixel voor onze Lily van 7 jaar

 9. Patricia zegt:

  Ik maak graag kans op spelen met kleur of pixel voor onze Lily van 7 jaar

 10. Rianneweerd zegt:

  wat een leuke boekjes! Ik doe mee voor de minimix voor mijn kleuter.

 11. Carola van Nuil zegt:

  Wat een toffe boekjes! Nooit geweten dat denksport ook voor kinderen was.
  Voor mijn dochter Marinde zou ik het boekje ‘spelen met kleur’ wel willen proberen. Ze is 7 en heeft sinds gisteren een echt bureau op haar kamer staan waar ze fijn de rust kan pakken om dit soort dingen te doen, zonder dat haar broertje (dinsdag wordt hij 4) of de gastkindjes stiekem mee kunnen kleuren.

 12. Linda prins zegt:

  Wat ontzettend leuk dit! Ik heb een 6 jarige zoon en een 8 jarige dochter en die zijn ook altijd gek op werkboekjes. Dit zouden ze dus vast en zeker ook geweldig vinden.

 13. Rafaella zegt:

  Wat een ontzettend leuke boekjes! Ik doe heel graag mee voor mn dochter. Ze wordt volgende week 4 en is dol op uitdagende opdrachtjes 🙂

 14. Linda Smeets zegt:

  Wat een leuke en leerzame bezigheid!
  Ik doe graag mee voor mijn dochter en de voorkeur gaat uit naar de ‘Spelen met kleur’ variant.

 15. Wat supergaaf dat deze ook voor jongere kinderen zijn zeg! Ik zit even te twijfelen voor welke ik mee wil doen, maar ik ga voor die van 3-5 jaar voor mijn dochter Elin.

 16. Eva ter maat zegt:

  Mini mix voor kleuters

 17. Liesbeth zegt:

  Leuk voor de kids uit mijn klas! Spelen met kleur!

 18. ik ga voor spelen met kleur aangezien dat echt iets is voor Lucas en Eva 😀

 19. Gera zegt:

  Oohh ik kan niet kiezen! Bij elke categorie valt het in de leeftijd van onze kinderen :). Als ik dan toch moet kiezen dan toch maar het peuterboek van 2 tot 4.

 20. Corinne de Graaf zegt:

  Leuk voor mijn dochter van 10 jaar pixel art

 21. Claudia Diependaal zegt:

  Oh wat geweldig leuk. Dan zou ik voor deze gaan zou ik mogen winnen! Mini mix voor peuters (2-4 jaar.

  Groetjes Claudia!

 22. Ria Boere zegt:

  Ze zijn alle drie erg leuk.
  Leuk voor onze kleindochters!

 23. Oma Will zegt:

  Ik doe graag mee voor de leeftijdsgroep van 6 tot 8 jaar, spelen met kleur.
  Dit vinden mijn kleinkinderen vast erg leuk om te doen.
  Voor hen waag ik een kansje.
  En ik wens je een gelukkig en vooral gezond 2018.

 24. Cok van Vliet zegt:

  Ik wil meedoen voor de kleinkids die regelmatig nieuwe uitdagingen nodig hebben. Ik doe mee voor Spelen met kleur en/of Mijn pixel art.

 25. Cok van Vliet zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn kleinkids die regelmatig uitdagingen nodig hebben. Ik ga dus voor mijn pixel art en/of spelen met kleur.

 26. Jolanda zegt:

  Ik zou graag ‘spelen met kleur’ winnen voor mijn neefje! 🙂

 27. Amanda Gout zegt:

  Ik doe mee voor Mijn Pixel Art….leuk!

 28. Maaike Tensen zegt:

  Ik ga voor spelen met kleur voor onze 5 jarige zoon!! Hij begint steeds meer dit soort werkjes echt leuk te vinden. Hoe gaaf is dan een heel boekje vol!!

 29. Marian B zegt:

  Leuk! Mijn zoontje doe ik hier geen plezier mee denk ik. Dus daarom doe ik graag mee om het te gebruiken op mijn werk. Dan kunnen er de kinderen er plezier aan beleven. Mijn Pixel Art heeft de voorkeur.

 30. Anna zegt:

  Ik doe mee voor mijn dochter voor de mix van 2-4 jaar

  Facebook: An Na

  1. Marguerita zegt:

   Je hoeft er in 2018 niet meer bij te zetten hoe je op Facebook heet hoor, na heul veul winacties weet ik dat nu wel 😉

 31. Christina zegt:

  Mijn oudste dochter van 4 zou dit zeker weten erg leuk vinden dus ik waag een kansje voor haar.

  1. Christina zegt:

   Voor de mini mix voor kleuters

 32. Jolanda zegt:

  Leuk voor mijn dochter Loes van 10! Ze houdt van uitdaging en hopelijk is ze met deze Mijn pixel art wat minder met al die beeldschermpjes bezig.

 33. Wendy v V zegt:

  Leuk, ik doe graag mee voor pixelart voor op mijn nieuwe werk op de bso.

 34. Francis zegt:

  Ik doe graag mee voor onze oudste dochter: spelen met kleur.
  Dit lijkt me erg leuk en leerzaam.

 35. Mom zegt:

  Ik doe mee voor 6-8 jaar, leuk voor de kleinkinderen .

 36. MarjonS zegt:

  Wat een leuke boeken. Ik ga voor spelen met kleur 6-8 jaar.
  Onze dochter wordt in februari 7 dus perfecte leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.