Keek op mijn Week: hotelletje, feestje, koffie, maanwerkboek en geen energie

Woei weer een week voorbij. Een week van veel positiviteit en peptalk, maar ik merk dat mijn eigen energie inmiddels alweer een tijdje ver te zoeken is. Ben veel vroeg naar bed gegaan in de hoop wat meer op te laden. Nu is het weekend en mijn meisjes zijn er om samen te genieten van de rust, wie weet helpt dat?

Mijn grote frustratie deze week is de nieuwe Gütenberg editor in WordPress. Het is een stuk lastiger om even snel dingen in de code aan te passen en om ervoor te zorgen dat je blog er goed uitziet. Deze manier van werken zit nog niet in mijn systeem, de Linkpizza plugin werkt niet goed met deze editor en CommentLuv transformeerde mijn mobiele website ineens in een lelijk gedrocht. Op mijn blog over diamond painting kunnen jullie niet reageren… Achter de schermen ben ik dus veel met de techniek bezig en die doet nog niet helemaal wat ik wil. Ik hoop dat het tijdelijke dingen zijn en probeer het allemaal op te lossen.

Logeren bij Hotel Arena

Zaterdag was leuk. In de ochtend deed ik wat werk, daarna keek ik Netflix en toen werd ik opgehaald om naar Hotel Arena in Amsterdam te gaan. Even genieten van een heerlijk warm bad (lang geleden!) in één van de meest luxe suites van het hotel á 253 euro per nacht! Mocht het uitproberen voor mijn blog en een 2-persoonskamer was eenvoudiger geregeld dan een familiekamer, al waren de dochters wel een beetje jaloers. Mijn avond bestond uit foto’s maken, urenlang kletsen, heerlijk dineren in het restaurant en vanuit het bed op de vide een filmpje kijken voor het slapengaan. Nice. Het diner dat betaalden we zelf en het PARK Restaurant is gewoon echt heel goed, zeker een bezoekje waard. Ze hebben hier ontzettend veel wijnkennis ook. Eerder at ik er al met mijn kinderen en de kindermenu’s zijn inclusief groenten (grote plus wat mij betreft) en van dezelfde kwaliteit als de gerechten voor volwassenen.

Afscheidsfeestje van mijn oude huis

Zondag lekker ontbeten in het PARK Restaurant. Hotel ontbijtjes zijn echt de beste ontbijtjes: er staat zoveel lekkers om uit te kiezen… Ik ging voor grapefruitsap, koffie, een croissant, toast, scrumbled eggs, sausages en vers fruit. En toen zat ik vol, haha. Jammer, want er stonden ook erg aantrekkelijke appeltaartjes op het buffet. Goed gegeten in ieder geval en daarna weer uitgecheckt. Thuis stond er nog een feestje op het programma. Mijn ouders vierden een afscheidsfeestje van het huis dat ze in mijn tienerjaren in eigen beheer hebben gebouwd. Ik haalde de meisjes op en het was ’time to party’. Heel erg druk met allerlei familie en kennissen die ik soms al jaren niet had gesproken. Supergezellig natuurlijk. Daarna zocht ik met mijn broertje samen de rust van de snackbar op en haalden we patat voor de hele familie, met wie we nog even napraatten tijdens het eten. Kids weer terug naar hun papa en ik total loss op de bank.

Mooie wimpers

Maandag kon ik even bijkomen met een werkdag ‘all by myself’ achter de laptop. Ongezellig was het niet, want ik reed tussendoor naar Woerden om bij Star Lashes mijn wimpers te laten opvullen. Had eigenlijk de week ervoor een afspraak staan, maar toen kon ik niet autorijden. Dat gaat nu gelukkig wel weer (alleen sommige bewegingen doen pijn). Ik was erg moe en ben eigenlijk de hele week moe gebleven. Maar het was gezellig en ik zie er weer representatief uit al zeg ik het zelf. Dochterlief vroeg me nog: “Mama, waarom vind je het belangrijk om er mooi uit te zien.” En ik heb geantwoord dat het me zelfvertrouwen geeft en dat helpt me bij de dingen die ik doe. Zoals de leuke belafspraak later die middag met Landal, waar we over een paar maanden een vakantiepark van mogen proberen. Kon niet wachten om het de meisjes te vertellen!

Naar Amsterdam voor een koffiedate met een klant.

Koffie in Amsterdam

Dinsdag deed ik snel wat werk en stapte toen in de auto naar Amsterdam voor een gezellige koffiedate met een klant. Was zo druk met ze aan het mailen, dat het me hoog tijd leek om elkaar eens in het echt te zien en er een gezicht bij te hebben. Dat ‘praat’ via de mail toch een stuk makkelijker. Op de terugweg lunchte ik boven de A4 bij de La Place, is toch altijd leuk om zo naar de voorbij razende auto’s te kijken. ’s Middags snel verder werken en toen werd ik bij mijn ex uitgenodigd om daar te eten. Gezelligheid op de wisseldag én lekker eten. We keken nog wat filmpjes van toen de meisjes heel klein waren, inclusief eentje van de jongste die zichzelf helemaal had ondergekalkt met mama’s oogpotlood. *proest* Thuis las ik ze uitgebreid voor uit het Drakendoders boek voor het slapen gaan.

Moet steeds aan mijn jongste denken als ik hier ben: ze wil heel graag nog eens samen boven de snelweg iets lekkers eten.

Spaghetti á la mama

Woensdag besloot ik om de meisjes hun lievelingskostje te geven. De spaghetti die ik onlangs voor ze had gemaakt, was erg in de smaak gevallen en niet moeilijk om te maken. De ingrediënten kon ik alleen niet bij de supermarkt naast school kopen, dus we pikten uit school de Albert Heijn even mee: verse pastasaus, spaghetti, een komkommer voor erbij en voorgedraaide kleine gehaktballetjes. Aangezien ik verder mijn ouders niet kan helpen met hun verhuizing, nodigde ik ze uit voor het avondeten. Niet hoeven koken is ook fijn als je druk bent. Was maar goed ook trouwens, want mijn pols doet nog zoveel pijn dat het mij niet lukte om de pan met spaghetti af te gieten… Gelukkig bood oma de helpende hand.

Ik liet me overhalen tot een potje Party & Co.

Maanwerkboek: tijd om dankbaar te zijn

Donderdag was het superkoud en het hagelde hard. Een dag om even met wat leesvoer op de bank te kruipen, dus ik las het Maanwerkboek van Astrology Rocks. Ik wil graag meer leren over astrologie en meer doen met mijn intuïtie, daarom meldde ik me aan om dit Maanwerkboek door te lezen voor mijn blog.

Net als de stand van de planeten, heeft ook de maan een effect op de sfeer in de wereld. Leida van Astrology Rocks heeft zich hierin verdiept en brengt maandelijks een werkboek uit met tips om gebruik te maken van de maanenergie. Deze maandag is er een maan eclips en schijnen de meest krachtige energieën vrij te komen. Met dit werkboek krijg je oefeningen en tips om daar gebruik van te maken. Door heel hard dankbaar te zijn voor alles wat er goed is in je leven, en na te denken over je eigen gedragspatronen is dit het moment om deze te doorbreken en achter je te laten. Zo kun je jezelf naar een hoger niveau tillen en dat is natuurlijk iets heel moois. Ik wil mezelf graag transformeren het komende jaar, maar ik weet nog niet precies hoe dus dit boek leek me een handige tool. Het is speciaal op dit weekend afgestemd vanwege de maansverduistering op maandag de 21e.

Loslaten en met een schone lei verder gaan dus. Moeilijk. En de maan versterkt ook je emoties dit weekend/maandag. Vergeving van anderen schijnt enorm te helpen om je eigen blokkades op te lossen. En dankbaar zijn. Heel hard dankbaar zijn voor alles wat je hebt en mediteren over wat je graag zou willen. Ik vond het eerste stuk van het boek heel erg mooi om te lezen. Aan het eind wordt het nog iets praktischer, maar het maken van een eigen maancirkel en branden van salie daar haakte ik af. Ik voelde een weerstand en het was mij iets te ‘zweverig’. Dat past bij mij persoonlijk dus niet op dit moment. Ook de yoga-oefeningen heb ik niet zelf toegepast. Het is dus net waar je zelf mee aan de slag wilt gaan. Alle theorie, de meditatie oefening en de vragen aan het eind die je meer inzicht geven in hoe jouw gedragspatronen zijn ontstaan en wat je wilt, vond ik wel heel mooi en fijn. Leuk om iets te leren over de energie van de maan en ik voel me op dit moment even niet top (low energy) dus ik ga heel hard dankbaar zijn voor alles wat ik WEL heb!

Wat een hagelbui! In een paar minuten was alles wit. Gelukkig weer droog toen de kinderen de school uit mochten.

Dittemedatjes

Vrijdag is altijd nogal chaotisch qua heen en weer rijden naar school. Ik deed veel werk, maar voornamelijk in de mailbox. En ik bestelde nieuwe visitekaartjes bij Vistaprint. Van zelf rustig zitten en een artikel schrijven kwam het overdag niet. Het was frustrerend dat ik enkele schoolbekers niet open gedraaid kreeg vanwege de pijnlijke pols en het lukte de kinderen ook niet. Morgen schakel ik hulptroepen in, want ze moeten schoon. Er kwam een vriendinnetje spelen, met de jongste heb ik samen een boekje gelezen en ik was eigenlijk met heel veel dingen tegelijk bezig. Allemaal nuttig, maar aan het eind van de dag denk je: wat heb ik nu eigenlijk gedaan?

Nog even lekker lezen in bed.

Ik wens je een heel fijn weekend! Ga je iets leuks doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Mariska zegt:

    Wat leuk dat je was uitgenodigd voor dat hotel en dan ook nog zo’n mooie suite 🙂 Ik gebruik die Gutenberg editor niet en heb een plugin waardoor ik die ouderwetse editor heb. Vind die veel fijner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.