Knutselen: Diamond painting voor kinderen

Diamond painting, ken jij die hobby al? Het is een nieuwe manier om schilderijen te maken, maar dan zonder verf. In plaats daarvan plak je kleine diamantjes naast elkaar. Het is eigenlijk een hobby voor volwassenen, maar de DIY kit die genomineerd was voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 18+ daar kunnen mijn dochters van 6 en 7 jaar ook prima mee uit de voeten. Leuk voor de fijne motoriek!

crystal card kit diy

Overigens ook niet zo gek dat ze er prima mee uit de voeten kunnen. Op de verpakking staat namelijk ‘geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar’. Maar dat wist ik niet toen ik deze DIY kit aanvroeg voor een review. Het is in ieder geval een leuke knutselset: de kinderen kunnen na een beetje uitleg snel uit de voeten en het neemt weinig plek in. Leuk cadeautje en het is weer iets nieuws waardoor ze er ook geboeid door zijn.

crystal card kit diy

Wat zit er in deze knutselset?

  • een kaart
  • een envelop om deze kaart te kunnen versturen als ie klaar is
  • zakjes met ‘diamantjes’ in de verschillende kleuren
  • een kristalpen waarmee je de kristallen kun oppikken
  • een klein stukje gelei lijm
  • een bakje om de diamantjes in te doen
  • een heleboel kleine hersluitbare zakjes om de diamantjes in te bewaren als je ze uit de verpakking hebt gehaald

Hoe werkt het diamond painting?

Deze DIY kist is diamond painting voor beginners. Het is vergelijkbaar met schilderen op nummer. Op de kaart staat een leuke afbeelding en enkele stukken hiervan zijn voorzien van rondjes met een nummer. Op de zakjes met diamantjes staat ook een nummer die correspondeert met de benodigde kleur. Het is de bedoeling om de diamantjes op de rondjes te plakken. De kaart is reeds voorzien van lijm, dus belangrijk dat het cellofaantje er op blijft zitten terwijl je werkt. Je haalt alleen het deel los waar je bezig bent met diamantjes zetten, zodat er geen vuiligheid op de lijm komt. De Kristalpen dip je in de gelei lijm. Nu blijven de diamantjes die je op hun plek wilt zetten er aan kleven. Zorg dat de glinsterende kant naar boven ligt als je ze met de pen oppikt. Daarna plak je ze op de kaart vast door de pen op het gewenste vakje te tippen. Easy peasy!

Wat vinden wij ervan?

Leuk om te doen! Het is weer eens iets anders. Als luie knutselmoeder vind ik het erg fijn dat de meisjes er zelf mee uit de voeten kunnen. En ook voor mama is het heerlijk om even te ontspannen. Je bent er niet zomaar mee klaar en kunt je hoofd even leegmaken terwijl je ermee bezig bent. Het is met een prijs van 9,99 euro een erg fijn cadeautje, ideaal om in je vakantiekoffer mee te nemen als verrassing ook. Hier zijn veel verschillende kaarten te koop.

Je kunt @crystalcardkit ook volgen op Instagram, mooie feed!

Wist jij dat er diamond painting sets voor kinderen waren? Doe je zelf aan diamond painting?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.