Keek op mijn Week: herfstvakantie, Play-Doh event, kasteel, Yoast, Pathe Thuis en ziek

Regio Zuid heeft het al achter de rug, maar voor ons was het deze week herfstvakantie. Als co-ouders ken je dan vast wel de dagenwisseling omdat het qua werk net even anders uitkomt? Ik was zelf in het weekend vooral heel erg moe van de drukke week hiervoor, dus rustig aangedaan. Om daarna weer van alles te ondernemen voor mijn blog natuurlijk. Lees je mee?

Kapper

Zaterdag was ik erg moe. Gelukkig had ik een afspraak bij de kapper staan om even te onthaasten. Uitgroei wegwerken, nieuwe lowlights en highlights er in en… bij kletsen met mijn schoonzusje die er ook bleek te zitten. Ideaal, want we moesten nog steeds afspreken om dit te doen. Onze foliecompetitie was gezellig in ieder geval en natuurlijk allebei weer een kickass kapsel. De kapsters vonden ook al dat ik er ontzettend moe uitzag, dus bij thuiskomst probeerde ik eerst wat werk te doen maar ben ik uiteindelijk na het hoognodige mijn bed in gedoken om bij te slapen. Niet heel productief voor een zaterdag zonder kinderen.

Er kwamen weer wat leuke pakketjes binnen deze week…

Uitslaapdag

Zondag sliep ik lang uit, want ik had uiteraard veel te lang voor de tv gehangen. Ik besloot gewoon lekker even mijn rust te pakken. Beetje werk, maar niet teveel. Bij mijn buurvrouw langs om de kittens te bewonderen die een dag eerder geboren waren… Oh supercute! Oogjes nog dicht en zooooo klein en schattig! Heel erg lief. En mijn moeder appte me heel erg lief dat er spaghetti was en of ik mee kwam eten. Erg fijn.

Fysio en fitness

Maandag startte ik mijn dag bij de fysiotherapeut voor de schouder. Hij deed me flink pijn, maar het hielp wel en daar gaat het om. Daarna nog een rondje sportschool gedaan om mijn spieren in beweging te houden en iets aan mijn conditie te doen. Voor mijn schouder is het goed om niet meer hele dagen achter de laptop te zitten, dus de drukke week en het rustig aan doen weekend hadden effect. Toch gaat het werk gewoon door, maar ik probeer vaker pauzes in te lassen. Die avond kwamen de meisjes weer thuis en konden we kroelen en voorlezen.

Play-Doh fantasiebar bij Ballorig

Dinsdag waren we door Play-Doh uitgenodigd bij speelparadijs Ballorig in Alphen aan den Rijn. In de herfstvakantie kunnen de kinderen daar namelijk plaatsnemen aan de Play-Doh Fantasie Bar. Een superleuk opgezette Play-Doh omgeving waar de kinderen een krukje kunnen uitzoeken om zich helemaal uit te leven met alle soorten en kleuren Play-Doh. Terwijl ik een selfie maakte met het potje Play-Doh klei (als je kinderen niet willen, dan zelf maar) maakten de meisjes allebei een eenhoorn van klei. Toen dit af was, mocht het op de Play-Doh Wall of Fame worden gezet en konden ze lekker gaan spelen op de klautertoestellen in Ballorig. Je mocht ook een potje klei mee naar huis nemen, erg leuk! Overigens presteerden de dames het om – net toen ik onze lunch stond af te rekenen – de kan limonade over mijn laptop te kletteren… handig… Ik was niet blij, maar gelukkig was er snel iemand van het speelparadijs in de buurt met doekjes en een oplossing… Kon ik gewoon verder werken. Pfff…. stress.

Eenmaal thuis op de bank puften we uit met Pathé Thuis. We keken Peter Rabbit die ik graag wilde zien. Erg leuke film en lekker cocoonen met z’n drietjes.

Slot Zuylen

Woensdag reed ik met de meisjes naar een heus kasteel. We waren uitgenodigd voor de kinderrondleiding op Slot Zuylen voor een verslag op de blog. Een rustiger uitstapje dan de dag ervoor en erg leuk. Uiteraard had ik de spiegelreflexcamera mee om mooie foto’s te maken, want wát een geweldige locatie! Wist je dat je daar ook kunt trouwen? Na de leerzame rondleiding hebben we er lekker geluncht en deden we een speurtocht in de kasteeltuin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kinderrondleiding en #speurtocht bij @slotzuylen #oudzuilen #herfstvakantie #educatief uitje #mamablogger #uitgenodigd

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Bij het tankstation op de terugweg kreeg ik op m’n kop van de meisjes dat ik de chips vergeten was. Snel nog even gehaald dus, de dame van Shell moest erg lachen. Maar we hadden wederom een filmmiddagje gepland en dit keer met Destined to Ride op Pathé Thuis, een paardenfilm uit 2018. Ondanks de ondertitels keken de meisjes hem helemaal mee en zaten we in het verhaal. De chips gingen ook op.  😆

Selfie bij Slot Zuylen.

SEO training bij Yoast

Donderdag zat ik al om kwart voor 8 in de auto. De meisjes waren de avond ervoor naar papa gegaan, we hadden deze week wat dagen gewisseld. Ik reed naar Wijchen, waar de kantoren van plugin Yoast zich bevinden. Hier waren we met 25 bloggers uitgenodigd voor het allereerste #yoastblogevent dat onze Blogger by Nature spreker Caroline organiseerde. Dit was niet alleen ontzettend leerzaam maar ook nog eens heel erg gezellig! We hoorden van alles over de laatste update van de Premium Plugin die ik zelf ook gebruik, die is namelijk erg handig: de volgorde van je focus keywords haalt niet meer uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dagje #training volgen over SEO bij @yoast dankzij @carolinegeven #yoastblogevent #zinin #uitgenodigd #bloggerlife #wijchen

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

We kregen een rondleiding door de verschillende kantoorpanden, waar we de uitgebreide Lego-collectie van Yoast bewonderden. Daarna kregen we elk 1-op-1 tijd met een medewerker van Yoast, die onze site had doorgelicht. Ik kreeg tips van Patrick over de gzip-compressie (iets met Apache servers) die niet helemaal goed werkt, uiteindelijk blijkt dit aan mijn host Transip te liggen en is het waarschijnlijk wel goed ingesteld maar niet te zien met de tool waarmee hij mijn site heeft doorgelicht. Hij adviseerde me de caching plugin WP Rocket aan te schaffen, maar die gebruik ik dus al en ik ben daar erg tevreden over. Een lastiger probleem is het java-script in mijn thema in combinatie met het aantal http-requests dat behoorlijk vertragend werkt voor mijn site speed. Ik heb geen idee hoe ik dit op kan lossen…

Ga het nu proberen met de plugin CloudFlare die als tip kwam van Jono Alderson die een presentatie over site speed gaf. Annelieke (die op ons eerste BBN event sprak) ging de diepte in qua Google Search Console en Google Analytics, errug handig allemaal. Zeker met de nieuwe look van de eerste die wat anders werkt dan voorheen. En Marieke – die al net zoveel humor in haar presentaties stopt als de andere Yoast-dames – maakte ons bewust van het belang van interne en externe links, je site-structuur en taxonomieën. Daarna was er nog een borrel met de voltallige Yoast-directie als gezellige afsluiter.

Goed, voor de meeste lezers is dit waarschijnlijk too much technical info, maar ik vond het waanzinnig leerzaam, inspirerend en handig allemaal. Ik reed nog verkeerd op de terugweg en er stond flink wat file, dus pas om even voor 7 uur was ik weer thuis. Schor van het meebrullen met mijn autoradio.

Chillen met Pathé Thuis.

Ziek enzo…

Vrijdag nam ik contact op met de huisarts vanwege krentenbaard bij één van de meisjes. De dames wilden liever bij oma spelen dan mee naar de apotheek en supermarkt, dus dat werd geregeld. Met het advies om de kleine dame in de gaten te houden (of ze geen koorts zou krijgen) gingen we naar huis, waar ik zelf steeds brakker werd. En koorts kreeg. In plaats van achterstallig werk te doen, dook ik mijn bed in en vermaakten de meisjes zichzelf met Netflix. Uiteindelijk was mijn ex zo lief om de dames op te halen voor een nachtje, zodat ik even goed kon uitrusten met de nodige paracetamol.

More romance in my life… dankjewel Bouquetreeks.

4000e Bouquetreeks

Netflix was even niet aan mij besteed, maar ik had wel behoefte aan wat romantiek en pakte de 4000e Bouquetreeks erbij die ik deze week kreeg toegestuurd. Officieel ligt ie pas vanaf 30 oktober in de winkels. Deze feesteditie is gevuld met maar liefst drie verhalen van auteurs Lynne Graham, Sharon Kendrick en Miranda Lee. Voor ik het doorhad, was ik 100 pagina’s verder… Lekker zwijmelen en wegdromen. Wat was het voor mij lang geleden dat ik mezelf de tijd gunde om gewoon even in een boek te lezen! Ik ben veel te druk met schermpjes, terwijl ik vroeger eigenlijk altijd met mijn neus in de boeken zat. Dit bouquetreeks boekje kost overigens slechts 6,99 euro en vind je in elke boekhandel.

Romantiek anno 2018 verwarrend

Met mijn nieuwe single bestaan was ik er al wel achter dat romantiek anno 2018 erg verwarrend is. Twintig jaar geleden waren mijn laatste ‘date’ ervaringen. Ik was er dus even uit en met zaken als co-ouderschap, Whatsapp en Tinder gaat het gewoon allemaal heel anders. Bouquet heeft hier een heel onderzoek naar gedaan. Grappig om in dit filmpje te horen wat mensen romantisch vinden (die van de stroopwafel… tjee… das toch wel ernstig hoor):

Uit het onderzoek van Bouquet komen verrassende resultaten naar voren:

 • Bijna 70% van de Nederlandse volwassenen vindt het verwarrend wat vandaag de dag als romantisch wordt gezien; mijn ex en ik hadden er verschillende ideeën over bijvoorbeeld.
 • 85% van de Nederlanders zou wat meer romantiek in hun leven willen, maar men weet niet zo goed hoe; ik hoor bij die 85% en ik weet ook wel hoe, maar daar heb ik dan wel een man bij nodig.  😉
 • Traditionele romantische gebaren zoals knuffelen en spontaan je partner verrassen zijn nog steeds het populairst; dat blijkt uit de top 20 van meest romantische gebaren; die lees je hier op de site van Bouquet-uitgever Harlequin.
 • De grootste afknappers zijn ook bekend. Met stip op nummer 1: telefoonverslaving (bijvoorbeeld tijdens het eten je telefoon op tafel leggen). Ai. Ooit weleens uit eten geweest met een groep bloggers? Wij wonen in dat ding en zelf moet ik op first dates ook ‘inchecken’ voor de veiligheid. Lastig, lastig.

Pathé Thuis

Deze week installeerde ik bovendien Pathé Thuis op mijn Apple TV. Wie heeft dit ook? Je vindt hier echt de meest recente films die net uit de bioscoop zijn en ik kreeg een aantal codes toegestuurd om deze app uit te proberen. Helemaal leuk! Ik houd ontzettend van films kijken. Bij Pathé Thuis vind je ook films die (nog) niet op Netflix te vinden zijn, zoals voor de kinderen Hotel Transsylvanië 2, Pieter Konijn, Emoji en alle Jurassic Parc films bijvoorbeeld. Of voor jezelf Deadpool, Black Panther, de Fifty Shades films, The MatchMaker, Ocean’s 8… en nog veel meer. Met de kinderen keek ik Pieter Konijn en Destined to Ride en zelf heb ik in de avonden eindelijk alle drie de Fifty Shades films gezien. Had de boeken gelezen, maar vond een bioscoopbezoekje wat overdreven. Op Pathé Thuis zijn ze allemaal te vinden en kon ik de films lekker op pauze zetten als ik naar de wc moest of iets te drinken wilde pakken. Installeren bleek ook helemaal niet lastig, in dit artikel krijg je uitleg hoe je het moet doen.

Winactie

Ik mag overigens onder mijn lezers 2 Pathé Thuis codes verloten waarmee je thuis films kunt bekijken. Speciaal voor de vaste lezers die altijd trouw mijn weekoverzichten bekijken (en dat zijn er veel, superleuk!) daarom een winactie. Als je hieronder een berichtje achter laat met welke film jij graag zou zien als je wint, maak je kans. De winnaar krijgt van mij de 2 codes toegestuurd.

De winnaar is Marianne van de Blink, gefeliciteerd ik ga je mailen!

Hoe was jouw week? Leuke dingen gedaan met je kinderen in de herfstvakantie?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marianne vd Blink zegt:

  De Pathé app maar even gedownload om te kijken… zelf zou ik heel graag een keer IT kijken ?
  De kinderen vinden het jammer dat Vaiana van Netflix af is, dus weet zeker dat ze die willen zien ?!
  Lijkt ons tof om uit te proberen!

 2. Anita te Gussinklo zegt:

  Een gezellig weekje wel. Leuk dat filmpje over romantiek.
  Een film kijken met Pathe thuis lijkt me wel wat. Ik zou graag A Quiet Place willen zien.

 3. Brenda zegt:

  Grrr, tik ik net een lange reactie.. is hij weg!

  Nog even opnieuw; maar dan in het “kort”!

  Zo te lezen toch wel weer een druk weekje, hier ook bezig met van alles en toch ook weer niets, zo’n weekje vliegt voorbij. Gisteren wel heerlijk genoten in de sauna (ook romantisch anno 2018 als je ‘s avonds nog heerlijk buiten in een bubbelbad naar de sterren kan kijken haha)!

  Waar mijn oog meteen op viel; zie ik nou een draadloze / zakloze stofzuiger ????!! Of in ieder geval 1 zonder log apparaat achter je aan?! Ik ben jaloerssssss! Heel benieuwd naar je review daarvan, staat al een hele tijd op mijn wensenlijst maar toch nog niet aangeschaft (zou wel ideaal zijn met al die kattenbakkorrels die ik ‘s ochtends eerst moet opruimen voordat Lenthe beneden vrolijk kan spelen in de woonkamer)! Een stoomding zou ook ideaal zijn.. anyway, ik wacht je review af haha!

  Tot slot maak ik natuurlijk graag kans op pathe thuis! Ik heb alleen het eerste deel van fifty shades gezien, dus erg benieuwd naar de rest ?!

  1. Marguerita zegt:

   Ik moest hem eerst goedkeuren, hij staat erbij 😉

 4. Brenda W zegt:

  Lekker druk weekje toch weer zo te lezen.. ondanks dat ik vrij was is de week hier ook weer voorbij gevlogen met van alles en eigenlijk ook weer niets.. gisteren wel een heerlijk dagje sauna!

  Maar aaaaaaaah!! Zie ik nou een draadloze stofzuiger?!! Of in ieder geval één waarbij je zonder log apparaat achter je aan je ding kunt doen.. ?? (tikkeltje jaloers, zeker met elke nacht een kattenbak in de woonkamer en de rommel die ik daar elke ochtend van kan opruimen voordat Lenthe weer vrolijk rond kan wandelen, zo’n ding staat echt op mijn wensenlijstje).. ben benieuwd naar de review daarvan haha! Een stoomding zou daarvan trouwens ook handig zijn als dweil ?..

  En natuurlijk maak ik graag kans op de pathe thuis (of is dat alleen voor apple tv’s?).. ik heb alleen de eerste fifty shades film gezien, dus ben benieuwd naar de rest!

 5. Suzanne zegt:

  Hoi,

  Leuk om je weekoverzicht weer te lezen. Mijn meiden zijn 9 & 5 dus krijg ik vaak goede doe en koop tips van jouw blog. Pathé thuis lijkt mij ook erg leuk om een keer te proberen. Ik zou Oceans 8 graag kijken met mijn man samen een filmavondje.

  Groetjes,

  Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.