Première Pieter Konijn met boyband Fource

Pieter konijn is een superleuke familiefilm voor jong en oud, gebaseerd op het karakter ‘Peter Rabbit’ van Beatrix Potter. Toen ik een uitnodiging kreeg om de voorpremière van deze film bij te wonen, was ik niet gelijk enthousiast. Een konijnenfilm, klonk een beetje alsof het voor peuters was. Mijn kinderen zijn meer van de Pokémon en Teen Titans Go afdeling.

Tot ik van Marguerita de vraag kreeg of ik voor haar wilde gaan. Ze adviseerde me de trailer te kijken, en ja, dat was heel anders dan ik verwachtte! Een ingesproken film met levensechte konijnen, in plaats van de tekenfilm die ik verwachtte. En zo te zien zou hij ook nog grappig zijn.

Gastblog door Lisette de Bruijn van Lisette Schrijft

pieter konijn premiereVoorzichtig vroeg ik de kinderen naar hun plannen voor het weekend. Op een gegeven moment krijgen ze een leeftijd waarop je ze niet zomaar meer mee kunt slepen naar allerhande uitjes. Of ze misschien naar de film van Pieter Konijn wilden? Jaaa! Riepen ze direct. Als youtubeverslaafden hadden ze de trailer natuurlijk al lang gezien, en de film leek hen superleuk.

pieter konijn premiere

Over de film

Het verhaal van Pieter Konijn speelt zich af op het platteland van Groot-Brittannië. De groentetuin van een prachtig landhuis is het onderwerp van een flinke strijd: de eigenaar wil zijn groenten beschermen, de konijnen willen dit graag opeten. De beestjes halen allerlei toeren uit om in de tuin te komen en de groenten te pakken te krijgen, wat ze goed lukt.

Als rechtschapen tuindersvrouw zou ik natuurlijk partij moeten kiezen voor de landeigenaar. Echter, de konijnen zijn te schattig om tegen te zijn. Konijn Pieter (stem door Tommie Christiaan) is de leider van de bende, en de grote broer van de rest. Hij neemt telkens het initiatief tot kattenkwaad. Zijn drie kleine zusjes (stemmen door de dames van Og3ne) en konijn Benjamin (stem door Jan Versteegh) helpen hem daarbij.

Het is een hilarische film vol met grappen en onverwachte situaties. De leeftijdsgrens is 6 jaar, en deze vind ik goed gekozen. Het gaat er op sommige momenten namelijk best heftig aan toe met explosies, rondvliegende beesten en een oude man die in de film het leven laat.

Voor mijn kinderen tussen de 6 en 10 jaar was het echter een fantastische film. Zoveel humor, zoveel woordgrappen, en natuurlijk de strijd tussen de konijnen en de landeigenaar. Ik wil niet verklappen hoe die afloopt, daarvoor moet je de film zelf kijken, maar het blijft spannend tot het einde.

En wat vooral leuk is: deze film is voor zowel jongens als meisjes geschikt. Een echte familiefilm dus. Vind die maar eens! Ik heb twee jongens en een meisje, en tot nu toe zelden drie tevreden kinderen gehad in een film. Sleepte ik de jongens weer mee naar Vaiana, of moest het meisje verplicht de legofilm uitzitten. Nu zaten ze echter vol spanning te kijken en achteraf riepen ze alle drie hoe leuk de film was. Zelfs de prepuber van bijna 11.

pieter konijn premiere

De première

Wij bezochten deze film niet zomaar in een gewone bioscoop, maar we mochten de heuse familiepremière bijwonen voor Marstyle.nl. Dat betekent een uitstapje met een hoop leuke extra’s! Allereerst was het uiteraard al spannend dat we helemaal naar Amsterdam mochten. Bij de Arena nog wel, nou, daar moest natuurlijk een foto van gemaakt worden.

pieter konijn premiere

In Pathé Arena werden we hartelijk ontvangen. Wat een drukte! Toch was er eten en drinken te over: we mochten een krentenbol of croissantje pakken. Fijn, want de klok was net verzet en met dat uur rijden moesten we behoorlijk vroeg van huis weg. Zelfs voor mij, moeder van drie ochtendmensen, was dit even aanpoten.

pieter konijn premiere

Vervolgens werden we voorzien van koffie, thee, limonade en popcorn én een goodiebag. En zelfs donuts in Pieter Konijn-stijl. Mijn kinderen, nog niet zo bekend in de bloggerswereld, wisten niet wat ze overkwam. Kregen we dat allemaal gewoon? Jaja, zo’n première is zeker de moeite waard!

pieter konijn premiere

We werden op een trap in de hal van de bioscoop gesitueerd, waarbij we allemaal het podium goed konden zien. Na een tijdje wachten wisten we ineens waarom: zoonlief spotte de mol! Ja, een paar weken geleden kenden we Jan Versteegh nog niet, maar nu is hij onze grote held. Alle stemacteurs kwamen op het podium waarbij ze kort iets vertelden over hun personage. Naast Jan waren hier ook Cystine Carreon (Tippi Wan), Do, Og3ne, Roué Verveer, Tommie Christiaan en Joey Schalker bij.

pieter konijn premiere

Ook werden we verrast met een optreden van de boyband Fource, die de titelsong van de film hebben gemaakt. Kortom, een heleboel entertainment op de vroege zondagochtend.

pieter konijn premiere

Moe maar voldaan keerden we huiswaarts. ‘Wat een geweldige film’ verzuchtten de kinderen unaniem. Een zeldzaamheid, geloof mij maar. Dikke kans dat we tijdens de paasdagen gewoon nóg een keer naar deze film gaan!

Dankjewel Lisette, dat je mijn reddende engel wilde zijn! Zo te horen moeten wij deze film ook maar gaan bekijken, als alle verhuisdruktes achter de rug zijn. Klinkt erg leuk en ik vond de trailer ook ontzettend grappig! 

Ga jij deze film in de bioscoop bekijken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kool Family zegt:

    Ziet er een leuke première uit!

  2. Annick zegt:

    Het lijkt mij echt een geweldige film. Wilde er eigenlijk met mijn 2 meisjes van 4 heen gaan. Maar na het lezen van je ervaring denk ik dat ik toch nog beter even kan wachten en deze film lekker thuis op de bank ga kijken over een tijdje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.