Trends voor je tuin in 2018

De zomer is al een tijdje aan de gang, de kinderen gaan alweer bijna naar school, maar het prachtige weer weet maar niet van ophouden! Dat betekent dat er nog veel tijd in de tuin doorgebracht zal worden. Om nog van het laatste beetje zon te genieten in jouw prachtige tuin heb ik een aantal trends voor je uitgezocht. Op deze manier maak je jouw fijne tuin nóg mooier en zorg je ervoor dat je optimaal kunt genieten en opladen voor de herfst die alweer bijna voor de deur staat.

fonteyn tuintafelDe eetbare tuin

De eetbare tuin is ontzettend populair deze zomer. Nee, geen moestuintjes die trouwens nog steeds razend populair zijn.. Maar een échte tuin die naast dat hij er mooi uitziet, ook is voorzien van veel eetbare verse bloemen, planten en smaakvolle kruiden. Natuurlijk ook met heerlijk verse vruchten en groenten. We zien dit tegenwoordig steeds meer. Dit komt doordat er meer bewustwording ontstaat bij het belang van het verbouwen van je eigen producten. Zo zijn je vruchten, groenten en eetbare planten en bloemen lekker biologisch en leer je hier creatieve en lekkere gerechten van samen te stellen. Hoe lekker om een hangmat te kopen en te genieten van de fijne geuren uit jouw kruidentuin?

De kookbare tuin

Aanvullend op de eetbare tuin komt de kookbare tuin welke een heuse buitenkeuken bevat. 2018 is zonder meer het jaar waarin er veel buiten gekookt wordt. Lijkt jou dit wat? Dan is een buitenkeuken een aantrekkelijke uitbreiding van je tuin. Zo maak je direct jouw verse producten klaar daar waar je het oogst. Verser dan dat is vrijwel onmogelijk, toch? Ook buitenkeukens zien we steeds vaker terug. Dit is om het contact met familie, vrienden en andere gasten die over de vloer komen te vergroten. Zo voorkom je dat er een aantal gasten afgezonderd in de keuken staan te koken en de rest verdeeld is over je prachtige tuin. Wat maakt gezellig buiten eten met je vrienden nog knusser dan dit te doen aan een authentieke picknicktafel? Na het gezamenlijk dineren kun je genieten van de avondzon op een lounge set of een van je andere tuinmeubelen om het eten  te laten zakken.

Tuinhuizen

Van de kookbare tuin gaan we naar de tuinhuizen. Je vraagt je nu zeker af: “Wat voor soort tuinhuis bedoel je dan?” Eentje die (deels) van eikenhout gemaakt is. Dit zorgt voor een authentieke sfeer die exclusief aanvoelt. Eikenhout wordt gekenmerkt door zijn robuuste uitstraling en komt hierdoor in zijn geheel tot zijn recht. Massief eikenhout is ontzettend sterk en gaat jarenlang mee. Zo is het ook nog eens een ontzettend duurzaam product. Een tuinhuis is de ideale plek om je hark, schop en al het andere gereedschap te stallen dat je gebruikt voor je eetbare tuin. Het mooie van tuinhuizen is dat deze vaak een overkapping hebben. In het geval van regen kun je dan fijn de picknicktafel of een van je andere tuinmeubelen onder de overkapping van het tuinhuis zetten. Zo zit je comfortabel, droog en kun je zelfs dan nog blijven genieten van al het moois én lekker dat jouw tuin te bieden heeft!

Meer lezen over de tuin?

Heb jij dit jaar iets aangeschaft voor je tuin?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.