Verslag: De Jul & Julia Zomerweken in de Julianatoren

Deze zomer vindt er in de Julianatoren een gloednieuw evenement plaats: De Jul & Julia Zomerweken! Er is een nieuwe show te zien in het Jul & Julia Theater, waarin de vriendje Jul en Julia verre landen gaan bezoeken. En er zijn diverse andere zomerse shows, naast natuurlijk alle ‘normale’ attracties. Afgelopen dinsdag bezochten wij op uitnodiging het park, en sloten daarmee onze vakantie af in zomerse sferen!

Gastblog door Esther Noordergraaf 

Het park opent tijdens de vakantieweken van 28 juli tot en met 19 augustus om 9:30 uur de deuren, de eerste shows beginnen dan al snel. Je kunt direct aansluiten bij een spannend avontuur voorgelezen door Meneer Kaasgaaf of Mevrouw Suikerspin. En daarna kijken naar de openingsshow op het torenpodium aan het begin van het park. Deze wordt zelfs  tweemaal opgevoerd. Wij waren hiervoor echter net te laat, en het was dan ook al gezellig druk in het park toen we aankwamen.

zomerweken jul en julia

Bij de eerste attracties die wij tegen kwamen stonden al best een flinke rij en we besloten even wat door te lopen. Bij de kleinere attracties, zoals de Brandweerauto’s, de Vliegende Bus en het treintje was de rij beduidend korter, maar de pret zeker niet minder!

zomerweken jul en julia

Showtime!

Tegen 12:00 uur was het tijd om naar het Theater te gaan voor de nieuwe show van Jul en Julia, “Jul & Julia en de reis om de wereld”. Mijn kleuter en ik wilden die uiteraard graag zien, dus we besloten de eerste mogelijkheid gelijk maar te benutten. De show, die vier keer per dag te zien is, duurt ongeveer 25 minuten en neemt je mee langs diverse landen met veel muziek en dans. Kinderen mogen vooraan zitten zodat ze alles goed kunnen volgen en lekker mee kunnen dansen. Mijn kleuter houdt niet zo van dansen dus hij bleef liever bij mij zitten, maar toch deed hij af en toe toch mee met de dansjes! Hij ging helemaal op in het verhaal, een geslaagde show dus!

Lunchen met Jul’s kidsbox

Na de show was het tijd voor de lunch. Wij kozen voor Jul’s Cafetaria, daar konden we lekker even in de schaduw zitten. De jongens kregen een Jul’s kidsbox, met daarin kipnuggets of een frikadel, frietjes met fritessaus (de light variant!), een drankje en een leuke verrassing. Wij kozen zelf voor een Dinoburger menu en een Kroket menu. Een vette hap dus 🙂 Maar er zijn voldoende alternatieven, zoals pannenkoeken, nasi, gezonde broodjes en panini’s.

Cas de Ranger

Na de lunch trokken we richting Cas de Ranger, een nieuw karakter in de Julianatoren sinds dit voorjaar. Hij geeft elke dag drie interactieve shows, waarna je wordt uitgenodigd de Cas de Ranger Experience te doen. Dit is een puzzel route door het ‘bos’. De kinderen kunnen een formulier pakken bij de poort, waar Cas heel grappig via een luidspreker paal uitlegt wat de bedoeling is. Daarna loop je een rondje langs diverse informatieve bordjes over de natuur, en moet je de antwoorden op de vragen zoeken. Als je alle vragen goed hebt beantwoord ontstaat er een woord dat je kunt invullen bij de iPads aan het einde van de route. Als je het goed hebt gedaan ontvang je per mail een Cas de Ranger certificaat. Erg leuk! En ook echt even een heerlijke rustige break voor de kids als ze een beetje overprikkeld zijn geraakt door alle indrukken in het park zelf. Vooral mijn peuter kwam er helemaal bij!

Tijd voor suikerspinnen

Na, uiteraard zou ik bijna zeggen, een suikerspin gehaald te hebben bij het huisje van Mevrouw Suikerspin, en nog vele attracties bezocht te hebben was het tegen half zes echt tijd het park te verlaten. Het was een zeer geslaagde dag!

Zomerweken en Zomeravonden

De Jul & Julia Zomerweken en dus de nieuwe show duren nog tot en met 31 augustus.

Behalve de show van Jul en Julia in het Theater hebben Jul en Julia ieder ook nog een eigen show. Verder heeft Mevrouw Suikerspin een Mexicaanse Dansshow, en kun je Limbo dansen met Meneer Kaasgaaf. Als het druk is bij de attracties is er dus voldoende alternatief vermaak! Er kan de hele dag gedanst en gezongen worden 🙂

Op 4, 11 en 18 augustus zijn er bovendien nog de Zomeravonden. Tijdens deze avonden is het park tot maar liefst 20:00 uur geopend. Elke Zomeravond heeft een andere bestemming, te weten respectievelijk Afrika, Thailand en Mexico. Dans gezellig mee met de superswingende muziek en geniet daarbij van de heerlijk hapjes. Alle shows zijn bij de toegangsprijs van het pretpark inbegrepen.

Meer informatie over de Jul & Julia Zomerweken vind je op de website van de Julianatoren. Lees ook deze review van dit kinderpretpark in Apeldoorn.

Lezen over andere pretparken? 

Wanneer ben jij voor het laatst in Julianatoren geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.