Keek op mijn Week: voorjaarsvakantie, mac, verjaarsvoorbereidingen, zeepaardjes redden en schaatsen

Was bij jullie die voorjaarsvakantie ook zo keihard nodig? Mijn dochters en ikzelf waren totaal uitgeput. We hebben dus weinig gedaan en ik heb zelf elke dag uitgeslapen. Soms is dat gewoon even nodig. Afgelopen weekend werkte ik gewoon door, ik had het razend druk met enkele grote opdrachten. Weinig tijd voor de meisjes dus, ondanks dat het vakantie was.

op zoek naar de schat aires entertainmentNaar het theater

Zondagmiddag even een break. We bezochten de tovershow van Aires Entertainment voor de blog. Ook werk, maar toch anders! We zaten hiervoor ruim een uur in de auto. Voor de meisjes had ik daarom mijn oude telefoon en de Kidizoom mee om spelletjes te doen onderweg. Zo waren ze gelukkig zoet tijdens de lange rit. De voorstelling was ontzettend leuk en daarna was het nog even gezellig met Saskia en haar zoontje.

zinzi oorbellen
De heerlijke bodyspray naast de oorbellen is van de Beauty Kitchen, ik ben deze druk aan het reviewen.

Zeepaardjes redden met Beauty Kitchen

Om mezelf op te peppen kreeg ik een fijne bodyspray toegestuurd van de Beauty Kitchen. Deze Seahorse Plankton Active Infusion Hydrating Mist is een snelle en makkelijke manier voor de dagelijkse verzorging. Kakte ik even in tijdens het werk? Snel spray op mijn gezicht en ik voelde me weer fris! Er zitten Seahorse Plankton microalgen in waarvan volgens het persbericht bewezen is dat ze je huid verstevigen. Bovendien verzacht en kalmeert de spray je huid. Ik vind hem gewoon fijn en verfrissend voor even snel een momentje me-time tussen het werken door. Beauty Kitchen steunt The Seahorse Trust met elk verkocht product uit deze lijn. Miljoenen zeepaardjes worden met uitsterven bedreigd en door producten uit de Seahorse Plankton lijn te kopen, steun je dus een zeepaardje. Mooie gedachte toch? Je koopt deze Seahorse Plankton Active Infusion Hydrating Mist voor 14,99 euro bij Holland & Barrett.

Bikkelen

Maandag work, work, work. De meisjes vermaakten zich gelukkig goed. We lazen wat boekjes en ze speelden fijn. Daar was ik blij om, want ik moest erg veel doen vandaag.

Retteketet, we gaan nog niet naar bed! Echt een superleuk boek, we zijn druk met de review.

Beldag

Dinsdag was papa thuis en nam hij de meisjes mee naar opa en oma. Ik zat aan het bureau van mijn dochter met een dekentje over me heen om heel hard door te werken. De grote campagne was bijna klaar nu. Verder was dit ‘beldag’ en had ik verschillende zakelijke telefoongesprekken op de agenda staan. Aan het eind van de dag had ik eindelijk het idee dat ik alles weer een beetje op de rit kreeg.

Administratie

Woensdag speelden de meisjes even in de sneeuw. Ik deed vandaag mijn administratie: achterstallige bonnetjes op zoeken van 2017 die niet goed in de administratie verwerkt waren volgens de boekhouder. Een monsterklus die erg belangrijk is. Verder stuurde ik alle inkoopfacturen van februari door. Dat moet echt allemaal factuurtje voor factuurtje gebeuren, net als de inkoopbonnen. Kost allemaal erg veel tijd helaas. De inkoopbonnen van februari kwam ik niet meer aan toe, ik was compleet gesloopt aan het eind van de dag. De boodschappen deed ik toen papa thuis kwam, aan de hand van een boodschappenbrief die de meisjes samen hadden opgesteld  😆 best grappig wat er allemaal op stond, en het meeste heb ik inderdaad gekocht. Net als een flink aantal cashback aanbiedingen van Scoupy!

Tandarts…

Donderdag had papa ook vrij genomen voor de meisjes, zodat ik kon werken. De inkoopbonnen van februari werkte ik vandaag onder andere weg. ’s Middags moest ik naar de tandarts om 2 gaatjes te laten vullen. Verdoving boven en onder. Onder pakte die helaas niet direct goed, dus daar moest tijdens de behandeling nog extra in. Ik zat er al aardig doorheen en na dit bezoekje had ik helemaal de bibbers. Wel ging ik nog even snel naar Kruidvat om mijn jongste dochter haar woonwens te vervullen: nep pantervelletjes voor op haar nieuwe kamer. Waren hier 14 euro dus goed te doen (ik had me al in schapenvellen verdiept, maar dat kost zo 70 euro, bovendien wil ik liever ‘nep’ in huis dan ‘echt’. Eenmaal thuis snel chocolademelk voor de meisjes en wat lekkers en daarna ging ik met ze door naar zwemles.

Naar de McDonalds en knutselen

Vrijdag nam ik vrij. De laatste vakantiedag en ik had geen tijd gehad om er echt lekker voor de meisjes te zijn. Daar baalde ik flink van. Bovendien was ik nog steeds doodmoe. Aangezien de grote klussen klaar zijn, liet ik de laptop deze dag uit. We gingen bij opa en oma op de koffie en reden daarna door naar de McDonalds. Vanwege een eerdere miskleun bij de McDrive mocht ik hier een gratis Big Mac Menu ophalen en mochten de meisjes zelf een ijsje maken. We maakten er een gezellig uitje van. Ze hebben heerlijk gespeeld in de Fun&Gym, lekker gegeten en daarna mochten ze met Angela (ze werkt er nog steeds!) samen zelf een ijsje maken. De meisjes vonden het geweldig en ik kon ondertussen via mijn telefoon toch even de mail in de gaten houden en appen met collega’s. Thuis zocht ik alle spullen bij elkaar en werkte ik samen met de meisjes aan de traktaties voor mijn dochter haar 7e verjaardag, uitnodigingen voor haar kinderfeestje en de LOL Surprise Bingo die we dan gaan doen.

Samen traktaties knutselen.

Voor het eerst schaatsen

Zaterdag brachten we de uitnodigingen rond, bezochten we een verjaardag en mocht mijn oudste voor het eerst van haar leven schaatsen. We hebben slechts 1 paar glij ijzers en vorig jaar had haar zusje het geprobeerd. Zelf ben ik totaal niet handig op het ijs, dus ik was heel blij toen een jongen uit groep 8 mijn dochter herkende en vroeg of hij het haar mocht leren. Superlief en hij deed het geweldig! Ik pinkte een traantje weg van ontroering, vond het zo lief. Later hoorde ik dat hij ook één van de mediatoren op het schoolplein is: de kinderen moeten naar hem toekomen als ze ergens ruzie signaleren en dan helpt hij met oplossen. Dochterlief genoot ervan en samen zijn ze wel 5 rondjes over het ijs gegaan.

Morgen staat er weer een verjaardag op het programma en ook de komende weken zijn superdruk. Ik hoop dat ik de nodige me-time momenten kan vinden, want ik ben verschrikkelijk moe. Ik rouw om mijn fijne oude huis dat ik moet achterlaten, ik vind het heel spannend en zie er een beetje tegenop op mijn nieuwe huis ‘eigen’ te maken. Het klussen, het inrichten en zal ik wel genoeg geld hebben zeker nu er in de eerste maanden sprake is van dubbele woonlasten? Mijn tranen zitten hoog. Overal op Facebook en Instagram zag ik deze week leuke foto’s opduiken van moeders die de gezelligste dingen met hun kinderen deden: schaatsen, spelletjes, uitstapjes, koekjes bakken… en daar was ik toch een beetje jaloers op ook al weet ik dat mijn kinderen niets tekort komen. Dat het heerlijk voor ze is om gewoon lekker thuis te rommelen met hun speelgoed zonder de verplichtingen van school. Om lekker voor de tv te hangen.

Zojuist heb ik ook nog de luizenmoeder uitgehangen omdat we een ‘outbreak’ constateerden bij één van de meisjes. In plaats van gezellige dingen doen met mijn kind, spendeerde ik het aan het millimeter voor millimeter uitkammen met de netenkam en insmeren met Prioderm. Mijn eigen haar en dat van de andere dochter werden preventief gewassen met de Alphanova preventieve shampoo. Tot dusver zag ik slechts 2 luizen, dus ik hoop dat het daarbij blijft. Smerige beesten… blegh.

Nou, ik ga lekker voor de tv hangen met een groot glas limonade. Fijn weekend allemaal! Jij kunnen genieten van de voorjaarsvakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.