Op familieweekend naar Zuid-Limburg!

Is het voor jullie binnenkort ook weer eens tijd om gezellig met het gezin, of de hele familie lekker een weekendje weg te gaan? Wij hadden het er met kerst al over, onze gezamenlijke vakantie van een paar jaar geleden met z’n allen nog in het achterhoofd. De plannen zijn concreter geworden nu ik met de hele familie een groepsaccommodatie mag gaan uitproberen in Zuid-Limburg. We gaan dus op familieweekend! En in Zuid-Limburg zijn genoeg leuke uitstapjes te maken met je kinderen.

Mijn ouders, broers en schoonzusjes hebben er net als ik veel zin in. Eindelijk weer eindeloze potjes Boggle spelen met een wijntje en chips erbij! Maar niet te lang. Met 5 kinderen van 5 tot 7 is een paar dagen prima. We zijn uitgenodigd door Ulvend en mogen in een huisje vlak over de grens in België. De bevestiging moet ik nog ontvangen, maar ik zocht toch alvast wat leuke activiteiten om in Zuid-Limburg met z’n allen te gaan doen.

Drielandenpunt in Vaals

Tijdens ons verblijf in Maastricht gingen we al naar het Drielandenpunt in Vaals waar je een ontzettend leuke speeltuin hebt. Het doolhof sloegen we toen over, maar die schijnt wel echt ontzettend leuk te zijn. Ga ik dus voorstellen aan de familie om hier met z’n allen naartoe te gaan.

Gulpen voor de mannen

Mocht mijn vader met zijn zoons op stap willen, dan is Gulpen een leuke bestemming vanwege de bierbrouwerij. Hier ben ik zelf geweest tijdens het mamabloggerweekend dat we vorig jaar in die regio hadden. We kregen toen een rondleiding en een lunch met bierproeverij. Bij het brouwerscafé hoort bovendien een uitgebreide bierwinkel waar ze voor ’s avonds iets lekkers kunnen shoppen. Kunnen we met z’n allen proeven als niemand hoeft te rijden.  😉

Mondo Verde: een heerlijk familiepark

Mondo Verde is een populair familiepark in Landgraaf. Dit Zuid-Limburgse familiepark heeft zowel een attractiepark als een dierenpark. Ik ben hier zelf nog niet geweest, maar het schijnt erg leuk te zijn zeker als je met kinderen bent. Hier kun je een heerlijk dagje met z’n allen zeldzame dieren ontdekken zoals bijvoorbeeld de witte leeuw. Mondo Verde heeft daarnaast verschillende wereldtuinen waar je met zijn allen de wereld kan ontdekken. Daarnaast zijn er verschillende attracties zoals een achtbaan, de klimvulkaan en de kontiki. En nog heel veel meer attracties en speeltoestellen.

mondo verde
Foto Mondo Verde: Shutterstock

Toverland: attractiepark voor de hele familie

Het attrachtiepark Toverland staat garant voor een dag vol plezier met het hele gezin. Ik heb er al verschillende reviews over gelezen bij andere mamabloggers. Dit attractiepark heeft meer dan 30 attracties en shows voor jong en oud, zowel buiten als overdekt. De meest populaire attracties zijn:

 • De wildwaterbaan
 • De lanceerachtbaan
 • Het toverhuis

Voor ons is dit normaal gesproken erg uit de richting maar als je dan toch een vakantiehuisje kunt huren, wil ik dit park graag eens bezoeken. Bij Ulvend dat ons heeft uitgenodigd hebben ze verschillende vakantiehuisjes voor verschillende groepsgroottes. Bijvoorbeeld het vakantiehuis voor 18 personen.

toverland
Foto Toverland: Shutterstock

Gaia Zoo: ontdek gezamenlijk de dieren

Een andere trekpleister is de Gaia Zoo. Dit dierenpark in Kerkrade schijnt aanrader te zijn om te bezoeken met je familie. Wat dit dierenpark bijzonder maakt zijn de vier gebieden waarin het park is opgedeeld. Per gebied zijn er verschillende diersoorten te vinden.
Zo is er het groene regenwoud met:

 • Dwergnijlpaarden
 • Zwijntjes
 • Apen

De Savanne met:

 • Neushoorns
 • Leeuwen
 • Giraffen
 • Springbokken

De toendra’s en steppe met:

 • Verschillende soorten rendieren
 • Muskusossen
 • Wolven

En daarnaast is er ook een Limburgse kinderboerderij met leuke en lieve dieren zoals:

 • Varkens
 • Koeien
 • Lammetjes
gaia zoo
Foto Gaia Zoo: Shutterstock

Verder kunnen we natuurlijk naar de mergelgrotten gaan, of asperges eten in het aspergegebied. Meer tips over kindvriendelijke activiteiten in Zuid-Limburg? Kijk dan eens op de website van VVV Zuid-Limburg

mergelgrot
Foto Mergelgrot: Shutterstock

Wij mogen zelf verblijven in een 10-persoonshuisje met slaapbank voor de benodigde extra plakken, maar ze hebben bij Ulvend ook een 14 persoons vakantiehuis voor een groep die net zo groot is als de onze. Wij zijn met 5 kinderen en 7 volwassenen. Ik ben ontzettend benieuwd en we hebben er erg veel zin in. Spannend en leuk een korte vakantie alias familieweekend in het vooruitzicht!

Overigens is ook Noord-Limburg heel erg leuk! Lees bijvoorbeeld onze ervaringen bij Center Parcs Limburgse Peel en op Buitenhof De Leistert.

Gaan jullie weleens op familieweekend of vriendenweekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ah, het drielandenpunt in Vaals! Daar ben ik als kind ooit ook geweest. Een bijzondere plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.