Keek op mijn Week: musical, Quapi, proeverij bij Kersvers, update onderwijsvernieuwing, Gezinnig en het emmertje is overgelopen

Het emmertje is overgelopen. Laat ik daar maar mee beginnen. Ondanks dat er een afspraak is weggevallen, heb ik veel te veel gedaan. En dat gaat niet als je toch al in de stress zit omdat bepaalde dingen niet lekker lopen. September is een razend drukke maand qua blogevents, maar met al die afspraken buiten de deur heb je weinig tijd om achter de laptop zaken uit te werken. Of om je mailbox bij te benen.

Ik voel me in ieder geval zwaar #$%. Er moet nog van alles. Ik wil dat er van alles gebeurd. Maar dat gaat niet. Nu probeer ik 1 ding tegelijk te doen en zo stap voor stap dingen van mijn lijstje te strepen. Hopelijk blijven zo de meeste ballen in de lucht.

Overigens zijn er allerlei lieve vriendinnen die graag koffie met me willen doen. Superlief, maar ik krijg al stress alleen bij de gedachte dat ik die tijd ook nog kwijt ben. Raincheck bij jullie allemaal! 6 x een uur koffiedrinken is tijd die ik echt even niet kan missen. Misschien kan ik met jullie allemaal tegelijk een leuke high tea doen straks met mijn verjaardag eind november?

Alles gaat al wat trager dan normaal omdat ik maar 1 ding tegelijk doe. Volgende week heb ik 1 afspraak buiten de deur voor mijn blog, maar dat is meteen ook vermaak voor mijn kinderen tijdens de staking: we gaan My Little Pony in de bioscoop bekijken. En de dag erna moet ik naar de tandarts en daar zie ik nu al tegenop. Een gaatje en een oude vulling laten vervangen. Kan wel janken. Bah.

Fail bij de Albert Heijn

Zaterdag besloot ik tijdens de dansles van de jongste uitgebreid boodschappen te doen bij de Albert Heijn vanwege de nieuwe Freek spaaractie. Dikke vette fail. Die actie ging pas afgelopen maandag in… Hier nog geen stickerboeken in huis dus, want ik kom er verder nooit.

musical hans en grietje entree
Op de paarse loper werden wij officieel ontvangen.

Musical

Zondag ging ik met een vriendin die ik al veel te lang niet had gesproken en mijn kleine meisjes naar Spijkenisse. We waren uitgenodigd voor de voorpremière van Hans en Grietje de musical. Dat was heel erg leuk! Lees hier het verslag.

musical hans en grietje

Alles liep prima

Maandag had ik het gevoel alle touwtjes in handen te hebben. Het schrijven van blogs liep lekker en ook alle andere todo’s kreeg ik gedaan. Helemaal bij met de mailbox ook. Het allerleukste? De nieuwe Star Trek serie kwam uit op Netflix! Yeah!

quapi kidswear

Taart, taart, taart

Dinsdag haalde ik Cassandra van de trein en reden we door naar een gezellig bakkie koffie bij Quapi. Fleur en Charlotte kwamen ook en samen hebben we het nieuwe pand van dit kinderkledingmerk uitgebreid bewonderd. Het was erg gezellig en heel erg leuk. We werden verwend met taart en nog meer leuke dingen (dat lees je hier).

kersvers taart
Lekker taartjes proeven bij kinderconceptstore Kersvers in Gouda.

Thuis propte ik snel een broodje in mijn mond, checkte de mailbox en daarna haalde ik de meiden uit school. We reden meteen door naar Kersvers in Gouda. Deze kinderconceptstore heeft sinds kort een nieuwe uitbater van de koffiecorner en wij waren uitgenodigd voor een proeverijtje. Later volgt een uitgebreid verslag, maar we werden verschrikkelijk verwend met de heerlijkste dingen. Waar de meisje uiteraard bijna niets van aten… *zucht*

kersvers gouda
Gevonden: Kersvers aan de Lange Groenendaal 66 in Gouda.

Onderwijsvernieuwing

Echt rustig bijkomen van een drukke dag was er niet bij. Die avond kwam de klankbordgroep van school bijeen. Onze basisschool zit midden in een onderwijstransitieproces. Razend interessant allemaal en ik bemoei me er graag tegenaan, dus vandaar dat ik deze avond niet wilde missen. Het is namelijk écht revolutionair wat er allemaal gebeurd. Het klassensysteem komt te vervallen en er wordt nu al meer met units gewerkt.

Vorige keer werd er verteld over de plannen, maar nu vertelde de leraar van unit 3 (groep 7/8) over zijn ervaringen. Geweldig om te zien hoe enthousiast hij er zelf over is, nu ze op deze manier echt gestart zijn. Hij merkt dat zijn leerlingen veel gemotiveerder zijn, waardoor de tijdelijke extra werkdruk makkelijker voor lief wordt genomen. Toch komen ze handen tekort, omdat onze school nog in lokalen is ingedeeld. Er zijn niet genoeg zichtlijnen op alle plekken waar de kinderen kunnen werken (stiltelokaal, aula voor groepswerk, instructielokaal, computerlokaal etc). Een verbouwing moet eind van dit schooljaar zeker van start gaan. Tenslotte moeten ook de andere units over naar de nieuwe manier van onderwijs. En in unit 1 (kleuters en groep 3) en 2 (groep 4/5/6) komen ze letterlijk ruimte tekort. Die zijn namelijk ook al gedeeltelijk op deze manier bezig. Zo verhuist mijn dochter uit groep 4 regelmatig naar een ander lokaal waar de hele groep 4 rekeninstructie krijgt.

Ik ben ontzettend dankbaar dat mijn dochters deel mogen uitmaken van deze verandering waarbij echt de leerling centraal staat. Die krijgt grip op het eigen leerproces. De school is nu ook bezig om eigen onderwijsmateriaal te ontwikkelen omdat de ‘zaakvakken’ meer projectmatig rond een thema worden ingevuld in plaats van losse biologie, aardrijkskunde lessen. En latoniek, maar ik ben alweer vergeten wat dat eigenlijk is want dat heb ik vroeger nooit gehad… Taal wordt nog wel traditioneel aangepakt op dit moment.

In ieder geval was het mooi om te horen dat het voor de leerkrachten zo goed op z’n plaats valt en dat ze het gevoel hebben echt de leerlingen beter te kunnen voorzien van kennis op het eigen tempo van het kind. Wat een effect kleine veranderingen al hebben op de betrokkenheid van de leerlingen in de klas.

We mochten meedenken over een speciaal formulier waarmee de ’10-minuten gesprekken’ van november worden ingevuld met de wensen van het kind als uitgangspunt. Voor ouders van onze school: ik zeg er nog niet teveel over, dat doet de directrice wel maar ik ben ontzettend enthousiast! Weer een mooie tool om kinderen de regie te geven over hun eigen leerproces en om voor ons als ouder inzicht te krijgen in het denkproces van het kind. Er gebeurt in ieder geval heel veel op school en het is echt een tof, mooi en nuttig proces.

bal bertoy
Toffe bal ontvangen van Bertoy met egeltjes. Perfect maatje om te leren gooien en vangen dit roze exemplaar van Crocodile Creek.

Wimperdag

Woensdag was wimperdag. De 3D wimpers vonden de meeste mensen niet zo mooi bij me staan – té opvallend – dus die heb ik er af laten halen. Nu weer helemaal netjes met one by ones. Star Lashes werkt nu met een ander merk en deze wimpers zien er nóg mooier uit dan wat ik eerst had. Ze krullen ook mooi. ’s Middags racete ik weer door naar zwemles dus van werken kwam pas in de avond iets terecht.

persbijeenkomst gezinnig

Gezinnig

Donderdag trotseerde ik de files naar Amsterdam waar ik in de strandtent Blijburg een perspresentatie bijwoonde van Gezinnig. Ik werd getipt door één van mijn lezers dat je hier als blogger naartoe kon, waarvoor dank! Gezinnig is een webshop met allerlei producten die het gezinsleven wat soepeler maken en vandaag werd de Checkpad gepresenteerd. Een heel handig ding dat zeker in de drukke ochtendspits de boel wat gezelliger laat lopen. Minder ‘drillsergeant mama’ zeg maar. Later ook hierover een uitgebreid verslag. Ik kreeg op deze bijeenkomst het boekje Slaapklets voor Kleuters mee, wat ik met mijn jongste dochter aan het reviewen ben. De meisjes vragen nu steeds om half 7 al of ze naar bed mogen, zodat we er echt de tijd voor kunnen nemen. Super! Ook daarover later een uitgebreide review. (De één op één tijd voor de oudste vul ik dan met het Smoeltjesschrift.) In ieder geval is de Checkpad vanaf half oktober in Nederland verkrijgbaar en wil ik die met beide meisjes graag reviewen, want zoals je hier al las zoek ik naar methodes om het in de ochtend gezelliger te krijgen.

checkpad gezinnig
Introductie van de Checkpad waarmee kinderen zelfstandiger het ochtendritueel kunnen doen.

Na de persbijeenkomst liep ik nog even binnen bij The X Factor. Een pr-bureau dat op IJburg is gevestigd en waar ik letterlijk langsreed. Aangezien ik ze toch nog wilde bellen die dag, besloot ik om gewoon binnen te lopen en even bij te kletsen. Leuke dingen weer gezien in de showroom!

slaapklets
Dochterlief was heel blij met Slaapklets, die we nu reviewen.

Emmertje vol…

Die middag stortte ik in. Flink gas terug nemen dus. Ik heb bewust met de meisjes op de bank gezeten om ze voor te lezen. En ik trap met mijn blog op de rem. Vandaar de oproep voor een reviewer van een kookboek én deze blog die niet zaterdag om 6.30 uur online kwam. Maar goed dat de opvoedcursus voor hoogbegaafde kinderen die avond in Reeuwijk werd gecanceld. Hopelijk gaan ze hem over een paar maanden herhalen, want het lijkt me wel ontzettend leerzaam.

1 ding tegelijk

Vrijdag voelde ik me nog steeds rot en de tranen zaten hoog. Ik heb bewust 1 ding tegelijk gedaan en me niet druk gemakt om mijn to do lijst. Ook niet om mijn mailbox. Alle mailtjes stopte ik netjes in mijn ‘nog opvolgen’ mapje waar dat nodig was. Ondanks het gas terug, lukte het me niet om het rotgevoel van me af te schudden. Zelfs niet toen ik 3 bossen bloemen bezorgd kreeg van Greetz in plaats van 2. En ook niet toen een vriendinnetje mij liet weten dat ze voor ons allebei een vloerkleed had gewonnen. Om een groot drama te voorkomen, heb ik het sporten die avond afgebeld. In plaats daarvan ben ik uitgebreid in bad gaan zitten met een tijdschrift. Daarna nog even Designated Survivor gekeken met de husband en mijn blog even gelaten voor wat het was. Hopelijk lukt het dit weekend om toch wat dingen op te pakken, maar zo niet dan niet.

Hopelijk blijft iedereen me toch volgen, ook al ben ik even niet zo energiek als gebruikelijk. Ik heb nog zoveel leuks om over te bloggen! In ieder geval probeer ik wat rustiger aan te doen en meer tijd voor mezelf en mijn dochtertjes te creëren.

Fijn weekend iedereen!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Natasja zegt:

  Goed dat je even gas terug neemt hoor, en houd dat ook echt even vol. We zijn allemaal zo druk en moeten zo veel van onszelf, maar vergeten daarbij dat tijd voor jezelf ook echt moet. Ik hoop dat je snel weer je rust een beetje terug vindt, dikke knuffel!

 2. Dorien zegt:

  Jeetje Marguerita, wat een week! Je bent ook zo’n heerlijk enthousiaste vrouw, die overal voor de volle 100% (of 200%?!) voor gaat, zo schat ik je in, in elk geval. ‘k Zou niet weten waarom iemand je zou ontvolgen, juist goed en dapper dat je laat zien dat het even wat minder gaat. Daar kan ik alleen maar veel respect voor hebben. Je zwakheid laten zien/horen is juist goed. Ik hoop dat dit weekend je de rust geeft die nodig is, en geef je een dikke knuffel!

 3. Rory zegt:

  Ach lieve Marguerita, het verbaast mij niet wat je nu schrijft. Ik hoop oprecht dat deze pas op de plaats je meer rust geeft. Maak je niet druk over je volgers. Het gaat om kwaliteit en niet kwantiteit en diegenen die graag je artikelen lezen blijven dat toch wel doen. Hé, ik ben spontaan even wat vaker op je site langs gekomen. Dat zegt ook wel wat toch? We zijn allemaal mens. Luister goed naar jezelf. Goed gedaan van het sporten afzeggen en chillen. Knuffel.

 4. Kelly Aarts zegt:

  Neem echt de tijd voor jezelf! Goed dat je even op de rem trapt.
  Ik blijf je wel volgen hoor, reageer niet zoveel maar lees vaak wel. Denk maar goed aan jezelf!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel, lief van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.