Nieuwe fiets: 2 inchmaatjes groter…

“Wat hebben jullie kleine fietsen, de mijne is veel groter!” En bedankt jongetje. Het was ons natuurlijk ook al even opgevallen dat de fietsen van onze dochters te klein werden voor hun lengte. De jongste fietste nog op de 12 inch fiets die we van een ouder nichtje hadden gekregen, de oudste op een 16 inch fiets die ze een paar jaar geleden voor haar verjaardag kreeg. Maar een andere fiets kopen is toch best een dingetje…

Zo’n dingetje dat geld kost. Ik hield het aanbod op de lokale verkoopsites nauwlettend in de gaten wat betreft 18 inch fietsen. Eén maatje groter leek mij de logische keus. Het aanbod was echter niet naar mijn zin: de fietsen in deze maat zagen er dusdanig roestig en oud uit dat ik niet het vertrouwen had dat ze 2 kinderen zouden kunnen meegaan.

We hadden er natuurlijk gezien de 5e verjaardag van de jongste voor kunnen kiezen om haar een nieuwe fiets voor de verjaardag te geven, maar dat vond ik zonde. De oudste moest namelijk ook naar een grotere maat en dan zou haar fiets vrijkomen voor de jongste. Zo gaat dat nu eenmaal.

popal meisjesfiets

De juiste inchmaat kiezen

Ik was er in ieder geval nog niet helemaal uit wat nu handig zou zijn, toen ik in contact kwam met webshop Fietsen op Fietsen. Die adviseerden mij om voor het aanschaffen van een nieuwe kinderfiets, eerst even dit artikel te lezen over het kiezen van de juiste inchmaat. In pretpark Julianatoren kwam we er bij het meten voor de attracties achter dat mijn oudste waarschijnlijk precies 1.20 meter is. Als ik nu voor haar een 18 inch fiets zou kopen, kan die niet zo heel lang mee volgens deze tabel. Het moest dus een 20 inch fiets worden! Hoppa, meteen 2 inchmaten groter… Spannend vond ik dat, zou ze daar wel goed kunnen op- en afstappen?

Turquoise Popal Cooper

In ieder geval was ik gered: mijn dochters zouden niet meer voor schut staan met te kleine fietsjes, maar gingen allebei een maatje groter. We mochten bij Fietsen op Fietsen een mooi exemplaar uitzoeken en dat liet ik aan de meisjes over. Omdat de nieuwe fiets om beurten voor hun beiden zou zijn, was de keuze aan hun samen. Ze waren het er direct over eens. Het moest de turquoise Popal Cooper worden, momenteel is deze afgeprijsd naar 179 euro en ze hebben een actie dat je op alle fietsen een gratis slot krijgt. Het grote verschil met de oude fiets van mijn meisje, waar we een los slot bij hadden. Overigens heeft ze nu ook voor het eerst een standaard! Erg handig, want nu kan ze de fiets tenminste netjes parkeren. Heel erg leuk is ook het bagagerek voor. Met Sinterklaas krijgt ze daar een mandje of krat voor om spulletjes mee te nemen.

Opa heeft veel ervaring met fietsen maken en was zo lief om de kinderfiets in elkaar te zetten. Gelukkig hadden we nog wat verjaardagstaart over  🙂 . Hij smeerde direct ook de standaard en andere bewegende onderdelen in met olie. De handrem werd goed afgesteld, het stuur ging ietsje naar voren en het zadel op de allerlaagste stand. Ook werd natuurlijk de voorlamp gemonteerd en in combinatie met de reflectoren in de wielen, kan mijn dochter in de winter veilig verlicht naar school fietsen.

Meteen diezelfde avond probeerden we de nieuwe kinderfiets uit, toen het even droog was. En het gaat! Opstappen en afstappen is natuurlijk nog wel even lastig, maar als ze eenmaal zit dan kan ze heel goed fietsen. Inmiddels heeft ze samen met papa een paar korte ritjes gemaakt om te oefenen. Hopelijk gaat het vloeiend aan het eind van de vakantie. Wat een stap weer en wat wordt ze al groot!

Veel fietsendiefstal in ons dorp

Het enige nadeel van zo’n mooie fiets, is dat deze interessant is voor dieven. Van die nare mensen die niet met hun poten van andermans spullen kunnen afblijven  👿 . Onze lokale kranten en onraadpagina staan vol met berichten hierover, vooral fietsen van het merk Gazelle zijn enorm gewild bij dieven. De politie is momenteel druk met een lokale campagne waarbij ze adviseren om nieuwe fietsen altijd met 2 sloten op slot te zetten. Een goed merk slot koop je bijvoorbeeld van AXA bij Slotenspeciaalzaak.nl. Dus gebruik naast het gewone slot op je fiets nog een los kabelslot als je in het Groene Hart woont en je fiets nog erg mooi is!

popal meisjesfiets
De politie in mijn woonplaats adviseert 2 sloten te gebruiken!

Lees ook:

Gebruik jij 2 sloten? En hik jij ook altijd zo aan tegen het aanschaffen van een grotere maat fiets voor je oudste?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Moniek zegt:

    Dochterlief heeft een oud exemplaar, dus minder gedoe met sloten…
    Maar deze is wel errug mooi zeg!

  2. Wat kleurt haar jas volmaakt bij de fiets zeg : )
    Het ziet er goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.