Voorproefje op het Dutch Tea Festival

Wist je dat thee, na water het meest gedronken drankje ter wereld is? En dat het perfecte theewater niet altijd honderd graden is? Dit en andere weetjes ontdek je tijdens het Dutch Tea Festival Na het succes van de eerste editie zorgt de mooie locatie DeFabrique in Utrecht op 28 mei 2017 voor een warm onthaal tijdens de tweede editie van dit leuke evenement. Dit jaar met meer ruimte, meer workshops en er rijdt een heuse theebus vanaf het station in Maarssen.  

Gastblog door Xenia Theloosen

Om als theeliefhebber al vast in de stemming te komen was ik 30 april namens Marstyle aanwezig tijdens het blog & vlog event van het Dutch Tea Festival. We kregen eerst uitleg wat we allemaal konden verwachten tijdens de tweede editie en gingen daarna aan de slag met 2 workshops.

Lees ook: Detox met een Tastea thee beker, hoe bevalt het?

Matcha thee workshop

De eerste workshop werd gegeven door Mr. and Mrs. tea en hier maakte ik kennis met Matcha thee. Een thee waar ik eigenlijk nog nooit van had gehoord maar wel erg nieuwsgierig naar was. Matcha is een Japanse groene poederthee. Het is enorm gezond want het zit boordevol aminozuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Er zitten zelf 10 keer meer antioxidanten in dan gewone groene thee. Het geeft urenlange energie die blijft zonder pieken en dalen. Je helderheid neemt toe en het verhoogt je concentratievermogen. Mr Tea vertelde dat hij vroeger veel koffie dronk voor het zelfde effect, nu drinkt hij ‘s morgens een kop Matcha thee en kan hij urenlang vooruit!

Zelf Matcha thee maken was natuurlijk onderdeel van deze workshop. En ik kan je vertellen dat het zo makkelijk nog niet is.

Food pairing workshop

Jerry van Daalen van Kaldi verzorgde ook een workshop en hij liet ons zien hoe je heerlijke thee kunt maken met verse ingredienten en losse thee. Maar we leerden ook hoe je groene thee goed kan combineren met eten (food pairing).

Lees ook: Ecostoof review: de theemuts die je eten gasloos gaart

Leuten & Slurpen op het tweede Dutch Tea Festival

Er is van alles te doen en te beleven op het ‘echte’ theefestival. Leer bijvoorbeeld een Matcha latte maken, kom tot rust tijdens een theemeditatie of woon een Chinese of Japanse theeceremonie bij. In diverse workshops leer je van theekenners alle ins en outs over thee. En met het porseleinen kommetje dat je bij de ingang krijgt, kun je op de theemarkt verschillende theetjes proeven. In de theetuin zorgen singer-songwriters voor muzikaal entertainment. Dit en andere wetenswaardigheden ontdek je tijdens het Dutch Tea Festival. Natuurlijk kun je er ook lekker struinen over de theemarkt en genieten in het Theater.

Nieuw dit jaar is de PRO-zone met speciale workshops voor de gevorderde theedrinker. De workshops gaan diep in op de onderwerpen Oolong, China, Japanse thee en Pu-erh. Leer hierover van de Dutch Tea Champion 2017 of één van de andere theeprofessionals.

Kijk op www.festeaval.nl voor nog meer informatie van de heerlijke festival en kom alvast in de stemming.

thee festival

Winactie: 2 vrijkaartjes

Ben jij net als ik een echte theeliefhebber en zou je graag hier naar toe gaan? Ik mag van het Dutch Tea Festival 2 vrijkaartjes weggeven. Wil jij graag kans maken op deze 2 kaartjes zodat je samen met een vriendin een gezellig dagje uit kunt op 28 mei in Utrecht? Laat hieronder dan weten dat je mee doet. Tip: tag op Facebook de vriendin die je mee wilt nemen, dan kan zij ook meedoen en maak je allebei kans 😎

De winnaar is weer bepaald door Naamloten.nl en dat is geworden: Yvonne Mini On. Gefeliciteerd, ik ga je mailen! Veel plezier volgende week.

Dankjewel Xenia voor dit verslag. Er zit veel meer achter thee dan je denkt! Doen jullie mee met de winactie?

Meer lezen over thee?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jani zegt:

  Hoi Marguerita,

  Leuk leuten!
  Kookpunt van een kopje geluk :).

  Lieve groet,
  Jani

 2. Wilma Tijsterman zegt:

  Ik lust wel een goed kopje thee, maar ben een koffieleut……..misschien kan deze ervaring me bekeren?

 3. Sunaina zegt:

  Lijkt me gezellig!

 4. Pooja Ramsamoedj zegt:

  lijkt me super, heb nog nooit zo’n festival meegemaakt 🙂

 5. gaytrie zegt:

  Heel graag! Ik ga graag met mijn dochter, we houden van thee

 6. Jyoti baldew zegt:

  Ik doe graag mee, ben dol op thee!

 7. Linda K. zegt:

  TEa Lekker!

 8. Marja zegt:

  Thee en festival. Wat een mooie combi

 9. Aniek zegt:

  lekker thee leuten met m’n vriendin

 10. yvonne zegt:

  (op fb heb ik je geliked met de naam Mini On)

 11. yvonne zegt:

  Onwijs leuk. Ik hou van thee en woon vlakbij Utrecht. Dit word een thuiswedstrijd als ik de kaarten win!

 12. Fleur zegt:

  Ik drink graag een kopje thee, maar ik wist niet dat er al hele festivals voor waren

 13. Marjanne zegt:

  Tea is my favorite drink.

 14. Wendy zegt:

  Ik drink de hele dag door thee, op af en toe een glas water of een glas wijn na, drink ik eigenlijk niets anders. Soms heel licht groene Chinese thee, soms whisky- en sigarenthee (sterke Oolong, of de allerlekkerste, vintage Pu-erh). Heb wel theeplantages maar nog nooit een theefestival bezocht en ik ben heel benieuwd!

 15. cindy zegt:

  Gezellig voor deze theeleut

 16. Marijke zegt:

  Leuke winactie! Wij hebben deze dag helaas gemist. Iets met miscommunicatie… had er ook graag bijgeweest!

 17. Dhini zegt:

  Ik ben theeliefhebber. Wat leuk dat er tea festival dan kan je alle thee proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.