Keek op mijn week: instagram mijlpaal, fotoshoot, 4e in de rij, HAP en de tuin in

Hallo allemaal, fijn weekend weer en leuk dat je meeleest! Voor iedereen die nieuwsgierig is wat ik deze week zoal gedaan heb, bij deze een Keek op mijn Week. Onze eerste barbecue van het jaar zit er weer op en we waren vast niet de enigen die lekker buiten hebben gegeten, toch? Nu is het een lang Paasweekend en daar gaan we van genieten, jullie ook?

Ik trap af met een persoonlijk feestje. Ergens in de afgelopen weken haalde ik de mijlpaal van meer dan 600 volgers op Instagram! Aangezien ik niet heel actief ben op instagram en ook vooral realistische plaatjes post, ben ik er blij mee. Toch leuk als je weer een rond getal voorbij bent.

Zaterdag schreef ik de vorige keek op mijn week af, omdat het die vrijdagavond niet gelukt was. ’s Middags stond Saskia van Saskia’s Wereld op de stoep met de Kärcher vloerreiniger waar ik ontzettend benieuwd naar ben en overgebleven boodschappen van ons blogweekend. De voorraadkast werd dus weer aangevuld en mijn man vond het een mooie verrassing om nog meer food producten van Terrasana en Yakso te kunnen proberen komende weken.

karcher vloerreiniger
Aan de lenteschoonmaak! Ik ga deze vloerreiniger van Kärcher uitproberen.

Draaivlechten

Zondag maakte ik na het douchen een mooie opvlecht bij mijn jongste dochter, ik word er langzaamaan wat handiger in. Met natte haren werkt het toch het fijnst om dit soort dingen te proberen. Daarna kreeg ik instructies van mijn oudste. Ze pakte het ijsprinsessenboek erbij en duwde de howto onder mijn neus van een prachtig gedraaid kapsel dat zij graag wilde. Zo dan! Uitdaging voor mama en ik heb hem aanvaard, ze was zo stellig en ik vond het wel leuk om te proberen. Het bleek helemaal niet moeilijk en zag er ontzettend leuk uit!

Fotoshoot met de familie

Perfect dus voor de fotoshoot die we die middag bij de Reeuwijkse Plassen hadden gepland. Mijn schoonzusje was zo lief om dit op te pakken, nadat we de fotoshoot vorig jaar aan mijn ouders beloofd hadden voor hun trouwdag als cadeau. Fotografe Marlous ging voor ons aan de slag en ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat. Eindelijk zullen we ook weer een professionele gezinsfoto hebben van ons viertjes! (Bij de laatste echte shoot waren we nog met z’n 3tjes en de keer daarna was mijn man ziek en waren de foto’s dus zonder hem.) Daarna barbecueden we gezellig met de familieleden die konden bij ons in de tuin. Lekker nog even genieten van het zonnetje! Voor ons was dit de eerste barbecue van het jaar, is het er bij jullie al van gekomen?

lachen opa en oma
Billen! Even lachen opa en oma 🙂 Deze leuke foto is gemaakt door één van mijn lieve schoonzusjes.

Gratis boodschappen

Maandag liet ik de meisjes overblijven zodat ik echt even wat werk kon doen. Ik moet voor het UWV en natuurlijk voor mijzelf aan het eind van deze maand een businessplan opleveren. Iets dat tijd en dedicated inzet vraagt. De dag begon goed, want ik was vierde in de rij bij de kassa van de Jumbo. Gratis boodschappen dus! Ik geloof wel een beetje in goed karma, dus dat gaf mij een gemotiveerd en positief gevoel voor de rest van de dag.

jumbo kassabon 4e klant
Gratis boodschappen! Ik was de 4e wachtende 🙂 Leuke meevaller.

Auto schoonmaken

Dinsdag heb ik de Sauber stofzuiger verder getest. We hielden al een beetje grote schoonmaak en nu was het stofzuigen van de trap en de auto aan de beurt. Dat laatste is echt een klus die al zeker een jaar niet had plaatsgevonden… Mijn kleuter wilde gelukkig wel helpen. Daarna sprayde ik de boel en haalde ik er een doekje over, waardoor hij aan de binnenkant heerlijk ruikt nu. De buitenkant moet nog gebeuren…

auto schoonmaken
Het is geen cockpitspray, maar het werkt prima en de auto ruikt van binnen lekker fris!

Koningsspelen

Grote zus was haar oorbel kwijt en de gewone oorbelletjes geven toch nog wat irritatie. Daarom gingen we nog even snel naar de juwelier voor nieuwe zweerknopjes. Nu we toch op dorp waren, liep ik meteen de Zeeman en Kruidvat binnen ter voorbereiding op Koningsdag. Vorig jaar was ik te laat en waren alle dingen in de maten die ik nodig had op. Bij Zeeman scoorden we superleuke roodwitblauwe haarelastieken en schmink. Kruidvat had matchende rokjes en shirtjes voor een prikkie: 3 euro voor een rokje en 4 euro voor een shirt. Voor mezelf nog even een oranje hawaïketting erbij (ik ga fotograferen op school) en we zijn klaar voor de Koningsspelen van 2017!

Woensdag is voor mij sportdag en ik heb goed mijn best gedaan al zeg ik het zelf. De meisjes gingen naar school en zwemles (kleine zus in haar nieuwe badpak). Papa kwam kijken dus ze deden extra hun best. ’s Avonds in bad ging het helaas mis na een gezellig dagje. Kleine zus liet per ongeluk een bakje speelgoed op het hoofd van haar zus vallen en we moesten even naar de HAP.

paasontbijt school
Twee paasontbijtjes voor in de klas, inclusief zelf geverfde eitjes.

Donderdag was het paasontbijt op school. Beide dames hadden daar erg veel zin in. Met de juf afgesproken dat ik direct na het ontbijt mijn oudste dochter weer zou komen ophalen. Daarna heeft ze lekker rustig geknutseld en met mama gekroeld. Deze dag deden we rustig aan. Gelukkig had de jongste ook veel zin om te knutselen dus zaten ze het grootste deel van de middag rustig aan de eettafel.

Kamerhortensia’s

Voor mij werden er prachtige Hortensia’s bezorgd, vanwege het afgelaste persevent van Hydrangea World waar ik dinsdag naartoe zou gaan. Ik zou er leren een bloemstuk te maken van Hortensia’s en bloemschikken is iets dat ik graag een klein beetje onder de knie zou krijgen. Ik ben gek op bloemen. De kamer is in ieder geval opgefleurd, nu nog mooie potten kopen om deze kamerbloemen in te zetten. Van de herfst kan ik ze dan winterhard gaan maken. Hoe vinden jullie ze?

kamerhortensia

Vrijdag sliepen we uit. Tenminste ik. En dat was niet zo handig, ik was te laat met de groene bak aan de weg zetten en het ding zit bijna vol. Er werden verschillende leuke perspakketjes bezorgd die ik aan mijn to do list heb toegevoegd. De meisjes vermaakten zich deze dag gelukkig prima met elkaar. Er werd geknutseld, met de Vlakkies gebouwd en buiten gespeeld. Heerlijk zo’n vrije vrijdag en zo fijn dat de meisjes elkaar en hun speelgoed na de drukke schooldagen weer helemaal gevonden hebben. Op een enkele suggestie na loopt het vanzelf en dan geniet ik ontzettend dat ze zo weinig in leeftijd schelen.

Dit weekend willen we naar de Smurfen in de bioscoop (helaas geen gesponsorde kaartjes, haha) en hebben we een paasbrunch bij mijn ouders op de planning staan. Ik denk er nog even over na of we 2e paasdag zelf nog een bijzonder paasontbijtje doen of niet. Het is leuk en vrolijk, maar ook al druk zat. Ook willen we in de tuin aan de slag, voor een leuk item op mijn blog over tuinieren met je kinderen.

Heb jij bijzondere paasplannen? Of geniet je eigenlijk wel even van de rust die een extra dagje vrij met zich meebrengt? Vrolijk Pasen allemaal!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Gefeliciteerd met je volgers! ga zo door!

 2. Hoeraaaa 600 volgers.
  En mooie vlechten heb je gemaakt!

 3. MarjonS zegt:

  Best een fijne week. Het bad ongelukje had ik al gelezen, wat een pech. Heerlijk hè, knutselende meiden. Onze dochter knutselt ook graag.
  Zelf had ik vrijdag vrij, dochterlief niet. Ze was 2e van de school geworden met eitje tik, stralende dochter. Vandaag moet de man werken, morgen eten bij mijn moeder, maandag gourmetten. Maar verdere paasplannen zijn er nog niet.

  1. Marguerita78 zegt:

   Nou dat klinkt best relaxt! Gourmetten is altijd leuk. En even rustig aan doen is ook wel fijn, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.