Keek op mijn week: blogweekend, knutselen, zwemles mijlpaal, kapper, projectavond, etentje

Joehoe, hoe is het met jullie? Het bleef heel erg koud deze week, maar ik geniet toch van het zonnetje. Best een drukke week gehad ook, op een niet stressvolle manier. Dat is ook fijn. Er was nog een blogevent deze week, maar ik heb me er niet voor aangemeld. Na het ziek zijn de afgelopen weken is het wel fijn om lekker thuis aan te modderen en niet te veel verplichtingen te hebben. Genoeg te doen!

groepsfoto
Groepsfoto gemaakt door Charlotte, met Merel, Fleur, Linda, Saskia, Charlotte, Lisette, ikzelf en Miriam.

Zaterdag was workshopdag met alle mamabloggers die samen met mij in het Landal huisje in Limburg zaten. In de loop van de week heb ik al enkele dingen in de praktijk gebracht en nieuwe interessante blogdingen ontdekt. Instagress heb ik geprobeerd bijvoorbeeld, het experiment leverde me toch ruim 30 nieuwe volgers op. Ik optimaliseerde enkele blogs voor zoekmachines en weet nu beter waar ik daarbij op moet letten. Het werd een latertje zaterdag, omdat het zo gezellig was met elkaar en met youtube!

zoomer zupp
Blij met hun Zoomer Zupp pups Coco en Biscuit <3

Zondag ging de gezelligheid verder. Als vanzelf pakte iedereen ook taken op bij het opruimen van het huisje en zorgden dat alles netjes achter bleef. Daarna reden we door naar Gulpen. Hier waren we uitgenodigd door het Gulpener Brouwlokaal voor de lunch met rondleiding. Daarna reden we het hele stuk weer terug en ondanks dat ik zelf niet hoefde te rijden (dankjewel Miriam) was ik erg moe toen ik thuis kwam. Gelukkig was het heerlijk weer en kon ik op de loungebank ploffen. Mijn dochters waren ontzettend blij met alle cadeautjes die ik mee had gekregen: Zoomer Zupp pups, Keptin knuffels en allemaal kleine dingetjes die we mochten grabbelen uit Linda haar goodiebagverzameling.

op de tafel
Op de tafel staan met de hondenbotjes die we kregen van Linden en Barbosa…
hondenbot
Cadeautje voor Nora, de hond van de buren.

Maandag werd mijn vader 65 jaar! De pensioengerechtigde leeftijd en dus een mijlpaal. Ik liet voor het naar school gaan de meisjes iets inspreken op whatsapp. Daarna deed ik klusjes, zoals de belastingpapieren afgeven bij de boekhouder. ’s Middags gingen we naar opa’s verjaardag en tussendoor vertrok ik met de oudste weer naar de huisartsenpraktijk voor behandeling van de voetwrat. Volgende week weer terug. Daarna weer naar mijn ouders waar het erg gezellig was en we met z’n allen (ook m’n broers en hun gezinnetjes) bleven eten.

stoepkrijt spirograaf
Bij het verjaarspartijtje was deze stoepkrijt spirograaf van de Action in de kast blijven staan, nu was het een mooi moment om mee aan de slag te gaan. Het is nog best lastig!

Dinsdag ontving ik mijn gewonnen prijs van Sim’s cup of tea! Sokken voor mijn man, altijd fijn en van dure merken ook. Daarnaast bracht de postbode ons een pakketje met 3 verschillende smaken fruitwater van Sourcy. Ruzie natuurlijk, want van elke smaak was er maar 1. De banaanvariant vonden we niet zo lekker, de aardbei en sinaasappel wel. Verder hebben de meisjes heerlijk zitten knutselen terwijl ik achter de laptop zat. De oudste test voor mij Cut it Out.

gewonnen sokken
Dure merksokken gewonnen voor da husband, van Tommy Hilfiger en Falke.

Woensdag ging ik eindelijk weer eens naar de sportschool. Dat was hard nodig, mijn conditie is er door het ziek zijn niet op vooruit gegaan dus ik deed rustig aan. Na school stond de zwemles zoals elke week op ons programma. De meisjes waren apetrots dit keer: allebei een badje opgeschoven! En ze hebben me geholpen in het huishouden, zo lief <3. ’s Avond kroop ik na het bloggen lekker achter de tv voor The Missing op Netflix.

schoonmaak method
Helpen in het huishouden met schoonmaakspul van Method dat we reviewen.
tuinieren
Niet te warm, niet te koud en droog: perfect weer om te tuinieren.

Donderdag heb ik iets gedaan dat heel hard nodig was: mijn uitgroei laten bijwerken bij de kapper. Ziet er nu weer netjes uit en het was fijn om daar even ontspannen te zitten (en toch ondertussen al mijn mailboxen door te kunnen spitten, haha). ’s Middags weer lekker geknutseld met de kids en snel gegeten want om half 7 moesten we weer op school zijn. Het was heerlijk weer, dus we maakten er een fijne avondwandeling van met ons gezin. Het was projectavond en alle klassen hadden een mooie tentoonstelling geknutseld. Er was een speurtocht uitgezet waarvoor je de hele school door moest, erg leuk gedaan allemaal en mooi om te zien wat ze allemaal gemaakt en geleerd hebben. Ze hadden er veel werk van gemaakt! Daarna nog even een ijsje gehaald voor op de terugweg en natuurlijk later dan normaal naar bed 😎 .

Hippe #mamablogger at Work bij de #kapper #uitgroei wegwerken #ipad #iphone en #koffie #hairstylingalice #bodegraven

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

cut it out knutselen
Knutselen met de Cut it Out, een nieuw 6+ knutselproduct.

Vrijdag kwam ik er achter dat de vaatwasser de hele nacht had staan draaien en nog steeds bezig was. Baalmoment! Filter gereinigd, vaatwaszout en glansspoelmiddel er in en daarna laten draaien met vaatwasmachinereiniger. Gelukkig bleek dit een goed oplossing en deed hij het daarna weer. Na school was de oudste in tranen omdat haar playdate toch met een ander kindje ging spelen. Daarom was ik haar speelafspraakje en pakte ik de Fashion4u erbij waar kleine zus nog te jong voor is. Samen hebben we een heerlijke middag gehad om uit te proberen hoe dit werkt en lekker creatief bezig te zijn. Mijn nichtje kwam oppassen zodat mijn man en ik naar het etentje van mijn vader konden ter gelegenheid van zijn pensioen. Het was heel gezellig en ik heb erg gelachen, bovendien was het eten zoals altijd heerlijk bij restaurant In ’t Bonte Varken.

vaatwasser
Gelukkig was mijn schoonmaakmethode voldoende om het apparaat weer normaal werkend te krijgen.
terrasana food
Hummus van TerraSana en ook de koude gazpacho soep stond bij ons op het menu als voorgerechtje. Uiteraard mikte ik zelf mijn wijnglas vol rode bietensoep om over het witte tafelkleed… Handig! Direct in de Biotex gezet en na een nachtje weken in de wasmachine. Wonder boven wonder is er van de vlekken niets meer te zien!

Dit weekend stonden dansles en scouting op het programma. De jongste danste onder meer op Okido, het nieuwe koningsspelen nummer van Kinderen voor Kinderen. De oudste kleide en verfde een mandje met paaseieren. Saskia komt mijn Kärcher vloerreiniger langsbrengen (die paste niet meer in de auto) en zondag hebben we een familie fotoshoot. Snel als we zijn *kuch* is dit nog ons cadeau voor het 40-jarig huwelijk van mijn ouders vorig jaar.

Heb jij leuke plannen dit weekend? Of even chillen en rustig aan doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nathalie Bekaert zegt:

  Bezig bijtje geweest 🙂 Heel leuk om te lezen !

 2. Nathalie zegt:

  Bezig bijtje geweest 🙂 Heel leuk om te lezen !

 3. Ik zie dat jullie lavendel planten, ruikt zo lekker hè 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, heerlijk, eerst stond de hele border vol, maar ik heb de dode planten eruit gehaald, vandaar dat er nu heide in staat. Een andere border staat nog wel helemaal vol lavendel, dan ruikt het lekker als mensen langs onze voortuin lopen 🙂

 4. Anne zegt:

  Heerlijk weekje! Vooral zo’n workshopdag!

 5. Carrière-impuls zegt:

  Leuk zo’n workshopdag! Fijn ook dat je gelijk de geleerde zaken in de praktijk kon brengen.

 6. Miryam zegt:

  Leuk om mee te kijken, volle week! Bloggersweekend zag er gezellig uit! En die zoomer zupp pups staan hier ook hoog op het lijstje. Wij hebben gister lekker thuis gerommeld en vandaag dierentuin ☺️

 7. Verena zegt:

  Klinkt als een heel leuke week!

 8. Gera zegt:

  Een troost…De sourcy pakjes zijn nu te krijgen bij scoupy :p

  1. Marguerita78 zegt:

   Goed om te weten!

 9. Serafina zegt:

  Leek me een superleuke week… ☓ ?

 10. Jess zegt:

  Zo’n weekendje weg kan deugd doen e.
  En jij vindt tijd voor de sportschool. Haha. Ik geraak amper naar toilet.

 11. Kelly Aarts zegt:

  Leuke volle week heb je gehad!

 12. Fleur zegt:

  Was weer een lekker druk weekje. Nog gefeliciteerd met je vader. Vond hij het gegraveerd bierglas mooi ?
  Wij hebben zo een picknick in de speeltuin en morgen gaan we naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.