Ken je die mop van die moeder…?

Ken je die mop van die moeder die met haar kind naar de dokter ging? Het is vast herkenbaar… zoals je in mijn weekoverzicht kon lezen, gingen mijn dochter en ik vorige week samen naar de huisarts en assistente. Toen had ik een beginnende longontsteking, maar nog niet heftig genoeg voor medicijnen of iets. Als moeder doe je dan iets rustiger aan, maar met een kinderpartijtje, zwemles, huishouden en alle ander moederdingen…

Nou ja, je kent zelf wel hoe ‘rustig’ dat is. Dan kun je beter een mannengriep hebben. 😉

Toch ging het beter en eind van de week had ik meer lucht en geen pijn aan mijn longen meer. Kinderfeestje ging gewoon door dus! (Vorig jaar moesten we dit wegens een ziek kind verzetten.)

In het weekend deden we zaterdag even druk in het huishouden en heb ik zondag heeeeeel lang uitgeslapen. Tjakka! Voelde me wel wat grieperig en snotterig, maar verder ging het prima. Vandaag begon de dag ook weer snotterig. Maar wel relaxed, want ik kon heerlijk liggen bij Star Lashes om mijn wimpertjes te laten doen. Ziet er weer picobello uit!

Maar in de loop van de dag voelde ik mij steeds belabberder. Eén kant van het gezicht deed zeer en mijn keel… *ouch* Ik dronk veel thee met honing en deed mijn gewone dingen. De jongste wilde bij een vriendje spelen en dat kwam goed uit, omdat ik met grote zus de herhaalafspraak bij de assistente had voor de voetwratjes.

Nou gelukkig is de assistente een ontzettend leuk en kordaat mens! Ze was net als vorige week ontzettend lief voor mijn dochter, die aandachtig meekeek met de behandeling en allerlei vragen stelde. Goed nieuws: 1 wratje is eraf en genezen! Nu de volgende nog. En we moeten Sudocrem kopen voor waterwratjes die ook zijn opgekomen.

Ondertussen hield ze mij in de gaten en constateerde dat het niet echt beter met me ging. Toch maar even bloedprikken voor het meten van de ontstekingswaardes en die waren dit keer skyhigh 😳 . De huisarts werd er bij geroepen en die zag al direct mijn rode keel etc. Bovendien heb ik nu ook koorts. Maar geen last van de longen meer, yay!

Kneep ik pas nog in mijn handen dat er deze winter geen kuurtjes nodig waren in ons gezin, bleek ik toch iets te voorbarig… Ik kreeg antibiotica waarmee je wel van het zonnetje kunt genieten. Nu hopen dat dit paardenmiddel snel werkt, zodat ik komend bloggerweekend meer kan genieten!

Nou ja, lang verhaal kort. We gingen voor mijn dochter en ik kreeg zelf een kuurtje mee…

Herkenbaar, dat je als volwassene niet te snel aan de bel wilt trekken?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Simone zegt:

  Zo balen dat je ziek werd tijdens ons weekendje. Dat halen we de volgende keer dubbel en dwars in. Hoop dat je je snel beter voelt!

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks, lief van je!

 2. Ilse van Kreanimo zegt:

  Goh ja en ik word alleen ziek als ik er tijd voor heb (tijdens de schoolvakanties ;))

 3. Marijke zegt:

  Wat een fijne assistente. Ik ken ze gelukkig alleen maar van de telefoon, en dan zijn ze vaak net waakhonden.
  Ik hoop dat je snel weer opknapt!

 4. Marlies zegt:

  Oh no! Gelukkig kon je direct bij de dokter terecht! Dat valt dan ook weer mee 🙂
  Heel veel beterschap alvast!

 5. Ja, dus superfijn dat zo’n doktersassistente goed oplet en voor je opkomt als het ware. Meestal vind ik assistentes nogal krengerig, dus dit vind ik fijn een positief verhaal.

  Beterschap gewenst.

 6. Anne zegt:

  Heel herkenbaar. Ik kom altijd te laat bij de dokter voor mezelf en soms te vroeg voor de kinderen???

 7. Fleur zegt:

  Fijn dat de assistente je goed in de gaten hield! Als moeder cijfer je jezelf soms helemaal weg, maar ook wij kunnen best wel eens ziek zien

 8. maddy zegt:

  Herkenbaar! Heel herkenbaar! Heel veel beterschap gewenst

 9. layla zegt:

  Beterschap. Ik ren niet zo snel naar de huisarts om eerlijk te zijn

 10. Forever38.com (Vera) zegt:

  Beterschap ! Hoop dat je koorts gauw weg is.

 11. veel beterschap meid, hier thuis lijkt het ook niet op te houden! ik ziek, dan de kids en dan ik weer hees geworden!! oei oei oei

 12. marjonS zegt:

  Heel herkenbaar. Ik stel dokters bezoekjes ook uit. Ik denk waait wel over of ik met pcm lukt het.
  Toevallig gisteren bij de huisarts geweest, veel duizeling. Maar goed ook dat ik ging… een evenwichtsorgaan ontsteking, oepsie… en vanmorgen nog even terug geweest om bloed te prikken. (uitsluiten dat de duizeligheid van bloedarmoede is).
  Maar het was geloof ik bijna 3 jaar geleden dat ik bij de huisarts was geweest!
  Beterschap voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.