Werk aan de winkel voor het tandenfeetje!

Weten jullie het nog? Exact een jaar geleden schreef ik over mijn zoektocht op Pinterest naar inspiratie over het tandenfeetje. En hoe toevallig kan ik daar nu, een jaar later, mee aan de slag. Bizar dat we toen de eerste wiebeltand constateerden en die wiebelt nu nog steeds. Het is haar ondertandje dat in het zakje voor de tandenfee naast haar bedje staat…

wisseltand
Net gebeurd! Superstoer en gelukkig lag het tandenfee zakje dat oma heeft gemaakt bij de hand.

Maar goed, het tandenfeetje dus. Bijna niemand doet er meer aan, maar zoals ik vorig jaar dus schreef was het verliezen van haar allereerste melktandje op de leeftijd van 7 maanden voor deze mama zeer traumatisch. Glitter up your life, all you need is sparkles… voor dit soort momenten is er gewoon wat magie nodig om er een mooie ervaring voor in de plaats te brengen.

Ik kocht daarom een potje paarse glitters. Dan had ik het maar vast in huis. En oma naaide en borduurde een superschattig kussentje met opbergvakje voor het tandenfeetje. Hier zit op dit moment het eerste tandje in. Zo lief dat ze er haast mee maakte omdat het nooit lang duurt voor een wiebeltand er echt uit gaat. Behalve in het geval van mijn dochter dus :-).

tandenfee
Dit is hem dan. De eerste echte wisseltand uit het melkgebit van mijn meisje.

Aan de slag voor het tandenfee bezoek

De printer heb ik even niet bij de hand voor oorkondes van Pinterest. Waar ik ook alweer het doosje met haar allereerste tandje heb gelaten… Paniek! Geen idee… Ergens op zolder misschien? Morgen maar even zoeken. Maar de glitters heb ik! Contant geld bij groot toeval ook. Vooraf bedacht ik dat een muntje van 20 cent prima zou zijn, maar… ik heb alleen maar euro’s dus ze heeft geluk. De euro is door de glitters gehaald en nu is het even wachten tot de kleine mop in slaap is. Dan haal ik het tandje er uit en doe ik de beglitterde euro in het zakje. Het tandenfeetje laat natuurlijk wat elfenstof achter 😉 Simpel, maar effectief, toch?

tandenfee glitters
Glitters op het muntje, voor de magische momenten in het leven 🙂

Hoe ging de tand er uit?

Hoe de tand eruit ging is best een grappig verhaal. Natuurlijk heeft ze al best een tijd 3 wiebeltanden. Maar vandaag liet ze zien dat de ondertand toch ineens een stuk harder wiebelde. Ik las daarom voor uit het nieuwe voorleesboek dat de jongste heeft gekregen ‘Apenbillen en Wiebeltanden’. Uit school al een paar hoofdstukken gedaan en voor de jongste zeer herkenbaar: over kindjes die ook graag een wiebeltand zouden hebben. En wist je dat olifanten wel 7x wisselen? Het laatste hoofdstuk lazen we voor het slapen gaan. Lekker met de meisjes dicht tegen me aan op het grote bed.

Ik had mijn arm om de oudste heen en ondertussen bleef ze aan haar tandje frunniken. “Kan hij ook de andere kant op wiebelen?” vroeg ik. Ze liet het zien. Kleine zus moest ook even kijken natuurlijk, dus we kregen nog een demonstratie van hoe ver hij wel niet kon. Er was zelfs een beetje bloed bij! Ik las verder tot… “Mama, kijk!” Daar was de tand. We maakten er een felicitatiefeestje van en riepen papa erbij die natuurlijk graag wilde kijken. Natuurlijk – je hebt een bloggende mama of niet – schoten we eerst wat foto’s van deze bijzondere gebeurtenis. Toen de rest van het verhaal en naar bed!

tandenfee bezoekje
Helemaal trots en excited met het tandenfee zakje naast haar bed.

Wil jij ook iets doen met de tandenfee en zoek je inspiratie?

Misschien heb je iets aan mijn ideeën. En anders tip ik de blog van Joyce van Joyfromjoyce. Zij vertelt hier over haar down-to-earth tandenfee aanpak. Wel de tandenfee, iets minder magie. Misschien wat meer geschikt voor nuchtere kinderen en ouders. Mijn dochters begonnen zelf over het tandenfeetje naar aanleiding van de tekenfilmseries die ze kijken en zijn heel erg van het rollenspel natuurlijk. Zo kun je er lekker je eigen draai aan geven! Of niet, de meeste Nederlanders doen helemaal niets aan het tandenfeetje.

Ik denk dat we vrij snel zullen vertellen dat het tandenfeetje een sprookje is, maar voor nu geniet ik even van de magie! Hopelijk lukt het om ongezien het muntje in het zakje te stoppen. Zo benieuwd naar de reactie van mijn moppie <3

Heb jij iets speciaals met het wisselen van de tanden gedaan?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Volgmama zegt:

  Wat leuk gedaan. Bij mijn oudste deden we niets bijzonders. Hij kreeg een euro van opa en oma. DIe kochten zijn eerste tandje.

 2. Mom zegt:

  Dat heeft nog lang geduurd, ik was het alweer vergeten.
  Leuk dit verhaal..

 3. Barbara zegt:

  Hier nog geen wiebelende tand in zicht, maar het tandenfee gedoe is hier wel bekend en ik ben je dan ook zeer dankbaar voor de tip met glitters! Dat gaat bij mijn zeer fantasierijke dame zeker werken!

 4. Lisette zegt:

  Leuk gedaan !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.