Ik ben 2 jaar blogger! + 10-questions-tag

Het is wat, ineens kreeg ik een ‘ping’ zoals dat heet van de WordPress app. Ik ben 2 jaar blogger! Kneuterig begonnen als Poldermama en sinds een jaar overgegaan naar dit eigen Marstyle domein en alles professioneler aangepakt. Een winweek om dit te vieren ga ik niet doen, dat was wel heel erg druk in de aanloop naar Sinterklaas. Je kunt gewoon lekker meedoen aan mijn ‘normale’ winacties. Wel heb ik een tag ingevuld om er eens bij stil te staan. En blik ik vooruit op 2017.

Op Marstyle verschijnen met name reviews en ervaringen, daarom ben ik Google even ingedoken op zoek naar een leuke tag over bloggen om in te vullen. Ik vind dat zo af en toe toch best leuk, van die vragenlijstjes invullen. Net zoals in vriendenboekjes van vroeger. Het is de ’10 questions about blogging tag’ geworden van EsmeeAleida, een blog die ik nog niet kende dus zo ontdek je nog eens wat.

’10 questions about blogging tag’

1. Wanneer ben je je blog gestart en waarom?

4 januari 2015, omdat de Fantastic Moms in hun jaarhoroscoop bij mijn sterrenbeeld Boogschutter hadden voorspeld dat ik goeroe zou worden in 2015. Halverwege 2015 is dat ook gelukt, want dat kreeg ik van een vaste volger als reactie op mijn blog. Superleuk, omdat ik haar helemaal niet persoonlijk ken. Ik zat zonder werk en ben veel te ondernemend om me happy te voelen als thuisblijfmama. Inmiddels ben ik weer werkloos, maar nu – met schoolgaande kinderen – probeer ik mijn balans te vinden in de rol van vanuit huis ondernemende mama. Het huishouden is echt niet mijn ding, bloggen is veel leuker ;-). Van enkele online kennissen kreeg ik ook de vraag waarom ik, gezien mijn leuke schrijfstijl en mijn neus voor het opsporen van leuke dingetjes, niet zelf een blog zou starten. Dat was net het zetje in de rug dat ik nodig had!

2.Weet je nog wat je eerste blogpost was?

Yes, dat was ‘volgens mijn horoscoop word ik goeroe‘. Zoals jullie kunnen lezen ben ik begonnen vanuit mijn winactie en voordeeltjes hobby. Ik toonde mijn dankbaarheid voor gewonnen prijzen door er een review over te schrijven en ik plaatste veel shoplogs. Met de overgang naar Marstyle heb ik die focus echt veranderd naar reviews. Ik doe niet meer zo vaak mee aan prijsvragen, ook omdat ik vanuit mijn positie als blogger veel dingen ontvang en het dan niet zo netjes vind om mee te doen. Maar af en toe kan ik het toch niet laten om een kansje te wagen hoor, zeker als ik met een bepaald merk zelf geen samenwerking heb.

3. Welke comment is je het meeste bijgebleven?

Heb ik dus even opgezocht, want ik noemde hem bij de eerste vraag al. Dat was deze reactie van Sigrid in juni van 2015: “Bij deze vind ik je toch wel echt een voordeelgoeroe hoor ? Schreef je begin van dit jaar niet dat je dat zou worden? Leuk om te volgen allemaal!” Natuurlijk waren er meer lieve reacties, maar deze is me het meest bijgebleven. Overigens reageer ik niet op elke reactie, maar ik lees ze wel allemaal. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om comments te krijgen, dankjulliewel lieve lezers 😳

4. Wat was het eerste product dat je ooit voor je blog ontving?

Wat een leuke vraag is dit! En dat wist ik niet meer, dus ik ben even in mijn oude blog gedoken. Mijn eerste samenwerkingen waren winacties, waarbij ik zelf niets heb ontvangen. Het verloten van een pakketje van de Snailmailshop, was de allerallereerste. Ik lees heel veel reviews op mijn oude blog, maar alles van gewonnen producten. Tot… ik samen met Jeske van De Mama Company voor een blogwedstrijd ging trendspotten op de Trademart op uitnodiging van sieradenmerk DRKS. Daar kregen we op de stand leuke oorbelletjes van dit merk (nu helaas kapot, maar ik heb ze lang dagelijks gedragen). In de perskamer kregen Jeske en ik ook wat andere kleine goodies mee.

5. Wat is het tofste dat je ooit dankzij je blog hebt mogen doen?

In september 2015 mochten wij via Marketing Vechtdal een weekendje glampen op Camping de Kleine Wolf. Dit zodat we wandelroute het Wolvenspoor konden reviewen. Dat was echt ontzettend bijzonder en heel gaaf. Ik hoop dat we nog eens zoiets kunnen doen voor de blog, genieten voor het hele gezin. We waren ook in 2015 niet in de zomer op vakantie geweest, daarom was dit extra speciaal. Ook omdat de campingeigenaresse een praatje kwam maken en ontzettend lief was. En de geur van het hout in de Woody als de kachel aanstond… zo relaxend…

6. Wat was je grootste blog-blunder?

😳 😳  😳 Ik heb er heel veel gemaakt. De ergste is denk ik om blogs die een ander raken niet vooraf even te laten lezen door de betreffende persoon. Mea Culpa…

7. Word je vaak door lezeressen aangesproken op straat?

Nou vaak niet, maar wel steeds vaker. Omdat ik veel over mijn blog vertel en ook wat plaatselijke samenwerkingen heb gehad, krijg ik ook steeds meer lokale lezers. En in de supermarkt en op het schoolplein word ik nu inderdaad weleens aangesproken. Zoals toen ik blogde over mijn wimperextensions, iedereen wilde even van dichtbij kijken. Was toch wel erg leuk hoor, zulke reacties want in het begin ben je best even onzeker na zo’n uiterlijke verandering. En de reacties in de supermarkt na mijn blog over Joyce van de Jumbo waren zo leuk en enthousiast! Ook vanmorgen was ik best even trots, mijn schoonzusje appte het verjaardagscadeautje van mijn neefje en gaf aan dat het naar aanleiding van dit artikel was. Dit zijn echt leuke dingen! Ik geniet hier ontzettend van, superlieve lezeressen heb ik <3.

8. Wat vind je het leukst aan bloggen?

Uhm… nou wat ik hierboven schreef, lieve en enthousiaste reacties op mijn blog en naar aanleiding van mijn blog. Deze lezeressen geven me het gevoel dat ik echt mensen help/inspireer met de artikelen die ik schrijf en dat ontroert me.

Maar dat niet alleen, de ervaringen die ik op doe naar aanleiding van deze onderneming in spé verrijken mijn leven. Ik voel me een veel leukere moeder nu ik regelmatig met mijn kinderen uitstapjes maak, ze in het nieuw kan steken, boeken, films, speelgoed en spelletjes met ze uitprobeer. Mijn oudste zo inspireer dat ze er plezier in heeft om zelf te (leren) typen, fotograferen en filmen. Dankzij de blog heb ik nu af en toe ook 1 op 1 momenten met ze, waarbij we samen op stap gaan. Ik vraag ze wat ze van iets vinden en geef aan dat dit belangrijk is voor de lezers, zo probeer ik ze ook aan het denken te zetten.

Ik ontwikkel mezelf constant om bij te blijven op bloggebied. SEO, DA/PA, analytics, nieuwe traffic bronnen… Er valt zoveel te leren en te ontdekken. En ook de ‘klantcontacten’ vind ik heel erg leuk en uitdagend. Netwerken is iets waar ik erg veel plezier aan beleef en ik probeer altijd nét weer even andere samenwerkingen te vinden om me te onderscheiden van de grote massa. Die creativiteit in combinatie met hoe ik mijn artikel in wil steken, fotografie etc. kortom de hele veelzijdigheid van bloggen, maken dat ik het zo leuk vind.

Mijn blog inspireert me om het beste uit mezelf te halen en constant op allerlei gebieden nieuwe dingen te ontdekken. Ik hoop dat ik dat enthousiasme bij het schrijven van mijn artikelen ook uitstraal.

9. Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ondanks de groei die ik heb doorgemaakt, ben ik een kleine speler. Reviews als niche zijn nu eenmaal niet de grote publiekstrekkers. Toch hoop ik van mijn blog mijn baan te kunnen maken, liefst al in 2017. Ik heb deze week het UWV gesproken en mag mij registreren bij de Kamer van Koophandel (mits ik uiteraard aan wat voorwaarden voldoe). Dat vind ik best even spannend, omdat ik nu nog niet heel veel inkomsten heb uit mijn blog maar wel steeds meer. Ik behandel mijn blog als een onderneming (waar mijn omgeving het toch nog als een hobby ziet) en ben het aan mijzelf verplicht om de vervolgstap te zetten. Het voordeel is dan ook dat ik eventueel freelance klussen op het gebied van influencer marketing kan aannemen en uren WW kan korten. Ik moet nog even moed verzamelen, maar wil binnen 5 jaar een goedlopende onderneming van Marstyle hebben gemaakt. Niet meer als freelance tekstschrijver zoals 12 jaar geleden, maar echt met mijn blog. Realisme is echter wel op z’n plaats, dus schrijfklussen of adviesklussen zullen zeker in de beginperiode noodzakelijk zijn om de zaak op te bouwen. Doodeng, maar als ik mijn droom nu niet doorzet… wanneer dan wel?

Verder hoop ik jaarlijks toch een mooie groei in de bezoekcijfers te realiseren. En natuurlijk de bestaande ‘fans’ te behouden, want jullie zijn ontzettend leuke lezers!

10. Wat is jouw ultieme tip voor beginnende bloggers?

Mijn ultieme tip? Zorg voordat je start dat je al veel andere blogs volgt. Sommige bloggers doen dingen waarvan jij de kriebels krijgt. Onthoud dat! Die dingen ga je dus zelf niet doen. Wat doen ze waardoor jij ze graag volgt? Is de lay-out mooi? Raken hun verhalen je? Heb je het gevoel dat je ze persoonlijk kent? Die dingen neem je mee en probeer je zelf toe te passen. Eerst zorg je dat je schrijfstijl in orde is en leer je goede foto’s maken. Eigenheid is het allerbelangrijkst: wees authentiek! Als je enkele blogs online hebt staan, kun je je aansluiten bij bloggernetwerken in jouw niche. Contacten met andere bloggers zijn ontzettend waardevol. Zelf ben ik nu dus 2 jaar bezig en het lijkt erop dat ik een gelijkgestemde ’tribe’ heb gevonden, waarmee ik nauwer contact zal hebben in 2017. Samen gaan we elkaar helpen om onze blogs naar een hoger plan te tillen én om vooral ook het plezier dat bloggen met zich meebrengt vast te houden. Want het is een tijdrovende hobby die in mijn geval ook bepaalde verplichtingen met zich meebrengt. Maar goed, stapje voor stapje en zorg dat je niet alles tegelijk wilt!

Marstyle in 2017

Dat waren de 10 questions van de tag. Erg lang artikel geworden, maar ik wil toch ook mijn ouderwetse bloggersupdate er een klein beetje in passen. In 2017 ga ik proberen om een echte onderneming van mijn blog te maken.

Geld verdienen met bloggen

Jullie zagen al wat artikelen waarvoor ik geld betaald kreeg (en geen spullen) verschijnen het afgelopen jaar. Om precies te zijn waren dit er 12 en je herkent ze aan het beeldmerkje onderin waarop staat ‘sponsored of affiliate’. Dat beeldmerkje gebruik ik dus ook wanneer ik affiliatelinkjes heb gebruikt. Dat zijn linkjes naar webshops en als je daarop klikt en ook daadwerkelijk meteen iets aanschaft, dan krijg ik een heel klein percentage van het bedrag dat jij hebt uitgegeven. Net als de kleine advertenties van Bol.com die ik tussendoor plaats van merken of producten uit de betreffende review. Klik je hierop én koop je iets, dan is deze blogger heel blij met… nou ja, misschien een euro maar het is toch weer mooi meegenomen. De gesponsorde spullen vind ik superleuk, maar helaas kun je daarmee geen boodschappen betalen. Ik probeer overigens wel altijd mijn eigen invulling aan gesponsorde posts te geven. Lezers komen hier vanwege mijn invalshoek, dus die moet ik bewaken. En ja, ik heb opdrachten geweigerd die ik niet vond passen in mijn format.

Gastbloggers

Het lijkt me heel fijn om meer met gastbloggers te werken. Ik ontvang dagelijks zoveel leuke persberichten dat ik, vooral in oktober en november, het gewoon zelf niet red om alles persoonlijk uit te proberen én erover te schrijven. Bovendien geeft het mij de rust om wat langer aan een artikel te werken (of om tijd aan mijn gezin te besteden), als ik iets van een gastblogger kan inplannen. Maar goed, ik ben nog zoekende. Ik heb kaartjes voor een dierentuin geregeld maar geen van de gastbloggers kan, dus ik denk dat we dit uitstapje zelf maar gaan maken. Is toch ook wel erg leuk!

Wat staat er op de planning?

Ik hoop wekelijks een winactie te kunnen plaatsen. Ondanks de nadelen van winacties en het extra werk, zijn winacties toch dingen waar ik blij van word. En jullie ook 😉 Hoewel… binnenkort komt er voor  het eerst een niet zo leuke winactie aan. Zeg maar gerust een verdrietige. Ik hoop niet dat het me lezers gaat kosten, maar het is een onderwerp waarmee ik hoop mensen te helpen. Vandaar ook de bijbehorende winactie. Dit stuk gaat me flink wat researchtijd kosten, dus ik hoop dat het lukt om deze volgende week te plaatsen.

De meerderheid van mijn blog blijft uiteraard in het teken staan van vrolijke zaken. Deze zondag wil ik bijvoorbeeld weer naar kindermodebeurs Kleine Fabriek om één of meer trendverslagen met lekker veel foto’s te kunnen schrijven. Zoveel inspiratie en mooie kleertjes, daar word ik altijd heel erg blij van. Bovendien hoop ik wat samenwerkingen voor het komende jaar te kunnen organiseren.

Een andere uitdaging is de #dremelhetzelf campagne waarvoor ik ben benaderd. Ik heb hiervoor een Dremel 3000 ontvangen die ik mag uitproberen. Alleen dat vind ik dus best een beetje eng omdat ik niet zo handig ben. Op Pinterest heb ik wel allerlei leuke projecten gevonden waarmee ik aan de slag zou willen. Ook heb ik wat spullen aangeschaft bij IKEA om te kunnen pimpen met dit apparaat. Maar ja… het echt aan de slag gaan… daarvoor heb ik mijn man of mijn vader als coach nodig. En ik las in de gebruiksaanwijzing dat ik eerst ook nog een veiligheidsbril en gehoorbescherming moet aanschaffen. Dure grap dus met al de benodigde spullen, maar ik wil deze uitdaging wel aangaan.

Reviews

Mijn doelstelling van november was om de to-do-lijst van meer dan 30 reeds ontvangen reviewdingen in te korten. Dat was echt absurd lang en gaf veel stress. In de aanloop naar de feestmaanden (en in mei ook trouwens) worden zoveel gave nieuwe dingen geïntroduceerd… ik was veel te enthousiast. Gelukkig is het mij net als vorig jaar deze periode gelukt om de lijst in te korten. Er staan nog 3 reviews uit bij gastbloggers en 6 bij mijzelf. Daarbij komen nog 5 te schrijven artikelen naar aanleiding van events die nog niet hebben plaatsgevonden. Een lijstje dat te overzien is! Bovendien lekker divers: van thee tot pyjama, van outfit tot boekjes en speelgoed.

Dit jaar wil ik beter plannen. Proberen ruimte te creëren door reviews uit te besteden en de achterstand minder laten oplopen door een betere planning. Ik houd nu lijstjes bij in Zoho en plan in een papieren agenda speciaal voor mijn blog.

Lieve volgers, dit wordt een spannend jaar! Ik heb er veel zin in om jullie weer te verrassen met een grote diversiteit aan onderwerpen, weetjes en winacties.

Oh en ik heb nog echt iets ultracools meegemaakt vandaag aan de eettafel. Mijn man vind dat ik zeker weten Pinky Pie zou zijn als ik een Little Pony was. Hoe gaaf is dat? Party, party, party op mijn blog, ik hou van jullie lieve lezers! (Pinky Pie draaft altijd door dus zo’n lekker Amerikaanse statement tussendoor moet kunnen. Hey, je hebt net ruim 2500 woorden gelezen op mijn blog! Wow for you!)

Wie zou jij zijn als je in My Little Pony zat?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Chantal zegt:

  Wat leuk om te lezen dat je al weer 2 jaar aan het bloggen bent! En het gaat je goed af zo te zien. 🙂 Ik weet nog wel dat je in comments bij mijn blog aangaf er wel zin in te hebben, maar dat je de stap nog niet (durfde?) te zetten. Echt heel leuk om te zien waar je nu bent met je blog, knap gedaan. Lief blog ook over Joyce van de supermarkt, hartverwarmend. Ga zo door, geniet ervan en veel succes! Liefs, Chantal

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Chantal, lief van je!

 2. Sigrid zegt:

  Van harte! Wat grappig dat je mijn reactie noemt, een grootse eer 😉 Merk dat ik zelf veel minder toekom aan reageren, enerzijds omdat ik meer online lees/(écht) minder tijd heb, anderzijds omdat ik me weleens een reageernerd voel…

  Vind het oprecht heel leuk om te volgen hoe jij je weg weet te vinden als blogger. En je hebt leuke reviews, zoals Osmo.

  Zet m op! Hoop echt voor je dat je hier je baan van kunt maken. En blijft toch ook grappig dat ik je inmiddels wél in t echt heb ontmoet. Ik lijk wel een fan 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Sigrid! Iedereen is inderdaad drukker, en online zijn er zoveel blogs met interessante artikelen… Lief dat je me toch blijft volgen en ik vond het erg gezellig de keren dat ik je in het echt heb ontmoet 🙂

 3. Tamara TS zegt:

  Van harte gefeliciteerd met je 2e blogjaardag!!!

 4. Marieke zegt:

  Whaha, tijdens het lezen viel het mij al op dat het een lang verhaal was en vroeg mij al af hoeveel woorden er gebruikt zijn 😉 Maar ik ben weer op de hoogte en blijf je volgen hoor! Ik moet zeggen dat Marstyle één van mijn favoriete blogs is die ik volg 🙂

 5. Marina zegt:

  Gefeliciteerd! Leuk stuk weer x

 6. Esther N zegt:

  JEEJ! Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Nog vele mooie jaren als blogger 🙂

 7. Liesbeth zegt:

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! En vooral lekker doorgaan met waar je blij van wordt!

 8. Bodil zegt:

  Pinkie Pie Power!!! 😀
  Gefeliciteerd en follow your dreams!

 9. Anita te Gussinklo zegt:

  Gefeliciteerd met je 2 jarige blog.
  Leuk artikel om te lezen.

 10. Mom zegt:

  Altijd leuk om te lezen je verhalen, ga zo door. xxx

 11. Mirjam zegt:

  Na 2500 woorden ben ik helemaal op de hoogte! 😉 Gefeliciteerd met je 2e blogverjaardag en heel veel succes én plezier met al je nieuwe plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.