Tripje naar het Omniversum

Met beide dochters apart wat quality time, vind ik zo af en toe belangrijk. Veel dingen doen we natuurlijk met beide dochters, ook omdat ze zo weinig schelen in leeftijd (15 maanden) en dezelfde interesses hebben. Daarom ging ik onlangs met de jongste naar een musical van Woezel & Pip en met de oudste naar de film Giant Whales in het Omniversum. De natuurdocumentaires in het Omniversum zijn over het algemeen geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6.
 

Het verbaasde mij dan ook bijzonder om peutergehuil in de zaal te horen… Dan heb je als ouder toch niet helemaal begrepen wat geschikte (en leuk voor de leeftijd van je kind) uitstapjes voor je kinderen zijn. Ik vond het zelf al spannend met een kind van 5, of deze surrounding megabioscoop niet teveel indruk zou maken.
omniversum-2
Ze heeft er zin in! Jurk: s.Oliver Laarsjes: Giga
 

Wat is een geschikte film? 

Thuis kijken we zo af en toe naar documentaires, Planet Earth staat bijvoorbeeld op Netflix en je kunt er ook Life vinden. Mijn kinderen vinden dat razend interessant, maar het moet niet te lang duren allemaal. De films in het Omniversum duren maximaal 45 minuten, dus dat zit wel goed. Omdat mijn dochter vermoedelijk hoogbegaafd is, heeft ze veel interesse in weetjes en informatie. Vanwege die extra informatiebehoefte leek het mij een leuk uitstapje samen, ondanks dat ze nog geen 6 jaar is. We lieten ons door het pr-bureau adviseren welke film geschikt zou zijn. Mijn dochter kon hierdoor kiezen uit 2 films en koos uiteindelijk voor de film Giant Whales, over bultrugwalvissen.
Leuke fotoplek bij de entree!
Leuke fotoplek bij de entree!

Over Giant Whales

Giant Whales is een spetterende en muzikale grootbeeldfilm van MacGillivray Freeman  over de bultrug. Deze walvissen staan bekend om hun acrobatische sprongen, prachtige liedjes en indrukwekkende reizen. Op het gigantische koepelscherm van Omniversum krijg je bijna een 180º beeld en kijk je hen recht in de ogen. Een onvergetelijke ervaring. De verteller is presentator Klaas van Kruistum, bekend van Zapplive en de Rekenkamer.
  omniversum_giantwhales
In Giant Whales varen we van de koude wateren van Alaska richting Hawaii naar de tropische eilanden van Tonga op zoek naar de bultruggen. De moeders hebben een speciale, diepe band met hun jongen. Voor hen is de jaarlijkse migratie een wat hectische reis van maar liefst vijftienduizend kilometer lang. Onderweg leer je van wetenschappers hoe deze walvissen met elkaar communiceren en wat hun gezang zou kunnen betekenen. Je kunt genieten van hun acrobatische sprongen en beleeft bovendien een spannend avontuur bij een nipte reddingsoperatie.

Bedreigd

Vijftig jaar geleden werd de bultrug nog met uitsterven bedreigd. Recent heeft deze walvis door een beschermde status echter een langzame, maar opmerkelijke comeback gemaakt. Dit reusachtige zeezoogdier kan maar liefst zeventien meter lang worden en vijftig ton zwaar.

Bekijk hier de trailer:

Hoe vonden wij deze film?

Een film kijken in het Omniversum is altijd magisch vanwege het ronde scherm, je zit er echt helemaal in. Op een gegeven moment klaagde mijn dochter – tijdens het kijken naar een boottochtje – dan ook dat ze er een beetje misselijk van werd. Je wordt tijdens het kijken letterlijk meegesleept in de film, het is heel indrukwekkend. De muziek maakt de film wat mij betreft helemaal af, heerlijk om te kijken en te luisteren. Er wordt weliswaar verteld over de geschiedenis van de walvisjacht, maar gelukkig niet met al te gruwelijke beelden die daar bij horen. Ik vond het een heel interessant verhaal, mooi om de dieren te zien. Je hebt alleen wel wat weinig beenruimte, vooral voor mijn dochter was dit lastig. De man voor haar klaagde over haar voetjes, dus ze moest met de benen op de stoel gaan zitten omdat het anders niet ging. Mijn meisje vond het een gezellig uitje en een mooie film, maar… het was leuker geweest als het een ‘verhaal’ was zei ze later. Documentaires zijn dus toch nog niet helemaal haar ding, of haar verwachting was anders omdat ze een ‘gewone’ bioscoopfilm had verwacht. Toch vertelde ze later aan papa uitgebreid allerlei weetjes over bultrugwalvissen… De film heeft indruk gemaakt en ze heeft er echt veel van onthouden!
 
Kijk voor meer informatie, ook wat betreft de andere films die er momenteel draaien op de website van het Omniversum. Wij kregen de entreekaartjes in ruil voor dit artikel, normaal gesproken betaal je 10,75 als volwassene en kinderen tot 11 jaar kopen een kaartje voor 8,75 euro.
 
Kijken jullie graag natuurdocumentaires?

Lees ook:

Music! in het Museon Den Haag

Gratis rolstoel in Madurodam

Omniversum: Hoe bijzonder is de natuur dichtbij je eigen huis?

Legoland Discovery Centre in Scheveningen aan de boulevard

Relax: Floaten op De Pier in Scheveningen

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Dhini zegt:

    Ik ben daar ooit een keertje geweest jaren geleden samen met mijn schoonzusje. En het was geweldig ervaring voor mij. Zo leuk en echt bijzonder. Het lijkt mij om weer naar hier naar toe te gaan.

  2. Volgmama zegt:

    Lijkt mij wel leuk om een keer te bezoeken maar weet niet of mijn kinderen het boeiend genoeg zullen vinden. Wat je zegt een documentaire en een (speel)film zijn toch twee heel verschillende dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.