Gratis rolstoel in Madurodam

We kunnen weer wat uitstapjes doen, al is het dan ingedeeld op tijdslot. Madurodam nodigde ons uit om het 1,5 meter-proof-park te bekijken en vanwege het corona-herstel maakte ik dankbaar gebruik van een gratis rolstoel. Hoe heerlijk om eindelijk weer iets leuks met je kinderen te kunnen doen!

Madurodam den haag

Van veel mensen hoor ik dat ze nog NOOIT naar Nederland in het klein zijn geweest. Terwijl dit toch een park is waar je een keer geweest moet zijn. Klein maar fijn, zeker met jonge kinderen.

Madurodam den haag

Naar Madurodam ga je sowieso niet voor een hele dag, maar je kunt je er best een paar uur vermaken. Als volwassene is het leuk om de miniatuurwereld te bekijken. De kinderen rennen het liefst van het ene speeltoestel naar het volgende.

Madurodam den haag

Wanneer je conditie niet optimaal is, kun je dit uitstapje daarom prima doen mits je jezelf erop instelt dat je niet alles uitgebreid kunt bekijken. De parkeerplaats is een paar honderd meter lopen van de ingang en halverwege kun je nog even uitpuffen op de bankjes die uitkijken op Hansje Brinker met zijn vinger in de dijk.

Madurodam den haag

Hartjes looproute

De anderhalve meter looproute is aangegeven met vrolijke roze en oranje hartjes. Tijdens ons bezoek was het zo rustig in het park, dat we van deze route mochten afwijken indien gewenst. Het restaurant was helaas nog gesloten, dus als je iets lekkers wilt: ga dan naar de poffertjeskraam tussen de 2 speeltuinen in (midden in Madurodam) naast de voetbalkooi.

Madurodam den haag

Indien je een rolstoel leent, probeer dan iemand mee te nemen die in staat is je te duwen. Madurodam heeft veel heuveltjes en voor mijn kinderen was ik te zwaar om de rolstoel goed te duwen, dat lukte ze alleen op de rechte stukken. Gelukkig kun je hem ook als rollator gebruiken. En je kunt er fijn in zitten wanneer je kinderen in de speeltuin of met de attracties aan het spelen zijn.

Speeltuinen en speeltoestellen

Er zijn 2 grote speeltuinen in Madurodam. Links achterin is de Nijntje speeltuin voor de allerkleinsten met daarnaast de nodige picknicktafels waar de ouders kunnen zitten. Rechts achterin kunnen de grotere kinderen lekker ravotten. Daar vind je onder andere een groot speelschip, een vuurtoren en een kabelbaan.

Nieuw is de voetbalattractie waar je op de tribune een belangrijke wedstrijd kunt bekijken, maar vooral: waar je in voetbalkooien met sensoren punten kunt scoren met jouw skills. Deze is overdekt.

Ook overdekt is de Waterwolf, een leerzame attractie over het droogleggen van stukken Nederland door middel van stoom (lees in dit verslag van Esther meer hierover). De piraten attractie sloegen we dit keer over. Het was erg lekker weer, dus we zijn tussen de miniaturen door gewandeld. Hier kun je overal leuke speelmogelijkheden voor de kinderen vinden. Zo deden ze een groot bordspel, hebben ze bootjes met sluizen stroomafwaarts gekregen, een brandje op een boot geblust…

Hoogtepunt was de dijk waar water uit allerlei gaten spuit. Mijn dochters bleven op de knoppen drukken en enkele andere kinderen doken van spuitgat naar spuitgat om het water tegen te houden. We hebben hier ontzettend gelachen! Heb er geen foto’s van ivm de privacy van de andere kinderen.

Indrukwekkend is het grote vliegtuig in het midden van het park. Deze attractie is door de omstandigheden van nu nog niet geopend en er zat nog plastic om de cockpit tijdens ons bezoek. Wel gaaf voor een fotomomentje. Sowieso heb je overal in de miniatuurwereld leuke toeristische plekjes om te fotograferen.

Tip: kinderen tot en met 6 jaar hebben nu gratis toegang!

We hebben een ontzettend leuke, fijne middag gehad waarbij de kinderen uitgebreid en onbezorgd hebben kunnen rondrennen, klauteren, rauzen en spelen. Mijn dochters zijn 7 en 9 jaar en hebben dus de leeftijd waarop dit park nog erg leuk is om te bezoeken. Na een week van bijna alleen maar bedrust voor mij, was dat wel even nodig. Had niet genoeg energie om alles te doen, maar zo heerlijk om weer als vanouds onbezorgd met de meisjes van een dagje uit te genieten! Even uit de sleur van thuis en iets vrolijks met elkaar doen. De dag erna moest ik echt even bijkomen, maar het was het waard. Lekker samen er op uit!

Dankjewel Madurodam voor ons lichtpuntje van de week!

Wist je trouwens dat als je punten spaart met de Jumbo app je Madurodam met korting kunt bezoeken? Ook met je VIP pas van de Bankgiroloterij bespaar je op de toegangsprijs.

rolstoel madurodam

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.