Keek op mijn Week: rollerdisco, kerstfeestjes, lichtjesfeest Madurodam en een sprookje op Kasteel de Haar

Heb jij een beetje kunnen genieten deze week? Ik wel, had me ook voorgenomen om dat te doen en heb echt de gezelligheid opgezocht. En nu ben ik blij dat het weer weekend is om even bij te komen, haha. Het was een giga drukke kerstweek maar echt ontzettend leuk! Heb heel veel gedaan (expres zodat ik de kinderen niet miste) en dat was heerlijk.

Glitterwimpers en rollerdisco

Zaterdag bracht ik de jongste naar het kerstontbijt van scouting. Er stond allerlei lekkers klaar en het was een gezellige boel. Daarna shopte ik snel wat lekkere dingen bij elkaar zoals donuts, croissants en vers fruit om met de oudste ook een speciaal ontbijtje thuis te hebben. Dat vond ze een heel leuke verrassing! Verder deden we rustig aan en in de middag bracht ik ze naar papa. Ze hadden daar ontzettend veel zin in, want opa uit Engeland was er.

scouting

Normaal gesproken zouden ze bij mij zijn dit weekend, maar nu dus even niet. Als afleiding had ik me via NMLK ingeschreven op een avondje rollerdisco. Maar eerst liet ik glitterwimpers zetten bij Star Lashes. In zo’n disco moet je natuurlijk wel een beetje bling bling zijn en een vleugje glamour met kerst leek me ook wel wat. Dronk met Marielle nog even een bakkie warme chocomel om bij te kletsen.

glitterwimpers marstyle

De rollerdisco was in Capelle a/d IJssel en het was echt superleuk! Ik kan dus helemaal niet rolschaatsen, laat ik daar vooral eerlijk over zijn. Maar goed, de dag ervoor had ik nog op de schaatsen gestaan op het Winterparadijs om een beetje te oefenen. Zowaar ben ik blijven rijden en niet omgevallen. De funky black music was niet helemaal mijn ding, ik had gehoopt op ‘echte’ disco muziek of in ieder geval top 40 liedjes die ik ken… Tja, je kunt niet alles hebben. We waren met een groep van 4 vrouwen en 2 mannen en hebben heerlijk gerolschaatst, gekletst en bitterballen gegeten. Er waren een paar mensen die duidelijk shows geven en dat was heel tof om naar te kijken. Volgende keer dat ik ga, boek ik een cursus. Een aantal lezers reageerden dat ze hier een kinderfeestje hadden gevierd (was daarbij dan wel leuke bekende muziek?) en dat lijkt mij ook wel wat. Ik ga zeker nog een keertje terug in ieder geval, want het was erg leuk om te doen. Sportief, grappig en gezellig!

Chinees etentje

Zondag was ik erg moe dus deed ik rustig aan. Beetje werken, beetje bankhangen met een film. Ik bedacht me dat ik geen zin had om boodschappen te doen in de kerstdrukte, maar zag op NMLK geen etentjes staan tussen de activiteiten. Aangemoedigd door de gezelligheid bij de rollerdisco zaterdagavond, besloot ik om dan zelf maar iets te organiseren. Een etentje bij de Chinees in mijn woonplaats, werd het. En zowaar: we zaten er die avond inderdaad met z’n vieren te eten! Super gezellig, we waren met 3 dames en 1 heer. Het eten was goed en we kregen nog een doggy bag mee ook. Voor herhaling vatbaar, het was helemaal niet moeilijk om het event er op te zetten en voor zo’n bijzonder last minute plan viel de opkomst me heel erg mee. Thuis keek ik nog even The Holiday Calendar op Netflix.

chinees

Christmas Cruise Party

Maandag was ik druk met werk. Maar niet té druk, want het loopt gewoon allemaal even anders rond de feestdagen. Bracht nog even wat kerstboodschappen bij mijn ouders en deed gezellig koffie. Moet ook kunnen. ’s Middags optutten en mijn restje Chinees opgewarmd. Deze avond was de Christmas Cruise Party van NMLK in Rotterdam en ik had een ticket gekocht. Een hele avond dansen leek me wel wat. Tig jaar geleden voor mij, zo’n soort feestje. Ik had via de meereispagina in de app geregeld dat ik met iemand kon meerijden en in de auto leerden we dus vast wat mensen kennen. Met één meisje had ik direct een klik en we zijn een groot deel van de avond samen opgetrokken. Ik heb met allerlei mannen en vrouwen staan dansen, vooral de ‘silent disco’ met koptelefoons was echt hilarisch. Snollebollekes was er ook nog op bijvoorbeeld, en met Paradise by the Dashboard Light de longen uit mijn lijf gezongen op het achterdek… erg leuk voor de mensen zonder koptelefoon of met een ander muziekkanaal er op, haha. Eén kanaal was met alleen maar kersthits trouwens. De rij bij de consumptiebonnen aan het begin van de avond was voor mij het enige minpuntje. Ik heb zelfs zo’n lol gehad (of zoveel wijn gedronken) dat ik niet doorhad dat een sleepboot ons moest wegtrekken omdat de boot kapot was. Wel hilarisch als je dat achteraf hoort. Zo’n hele avond dansen doet een mens goed!

1e Kerstdag

Dinsdag sliep ik uit want het was best laat geworden met het feestje op de boot. Ik heb wat huishoudelijke dingen gedaan en een kerstfilm gekeken op de bank. Toen pakte ik mijn spullen en vertrok naar Amsterdam, voor het NMLK kerstdiner dat Tamara ging koken voor 14 personen. Nieuwe mensen leren kennen dus én lekker gegeten. Ik hielp met de tafels dekken en de afwas. Het was erg gezellig, met mensen die je niet kent kun je echt de interessantste gesprekken hebben. Leuk is dat.

kerstdiner

2e Kerstdag

Woensdag begon ik met opruimen, afwassen en stofzuigen. Als je met 14 man eet, geeft het best een zooitje. Gelukkig was het snel gedaan en daarna hebben we nog even ontbeten en vertrok ik richting mijn kindjes. Miste ze toch wel nu ik wist dat ik ze weer zou zien vandaag. ?

Ze lieten me hun kerstcadeautjes zien en de mooie glitterjurken die ze hadden gekregen. Een paar bakjes koffie later nam ik de dametjes mee naar opa en oma waar ze van marshmellows sneeuwpopjes mochten maken. Dat vonden ze erg leuk om te doen! We vierden een lekker relaxte kerst bij mijn ouders en iedereen druppelde langzaam binnen met z’n ingrediënten. Iedereen zou een paar gerechtjes maken, maar uiteindelijk hadden we natuurlijk toch veel te veel en kwamen we aan de helft niet toe. Wel heeft iedereen heerlijk gegeten en was het vooral heel erg gezellig! De nichtjes en neefjes speelden lief samen, dus wij konden lekker kletsen. Wat een relaxte kerst!

VONK18 in Madurodam

Donderdag deden we lekker rustig aan. Lekker op de bank hangen met een natuurdocumentaire over China van Disney, rustig douchen. Even een chilldagje en ’s middags de auto in naar Madurodam. Dat viel nog flink tegen: mega file! Een ritje dat normaal een half uur duurt, was nu 3x zo lang… Nou ja, je kunt niet alles hebben en zo kwamen we wel in het donker aan bij Madurodam. We waren uitgenodigd om lichtjesfestival VONK18 mee te beleven. En wat een uitzicht hadden we bij binnenkomst over het park: overal mooie lampjes! We wachtten nog even op Tamara die met ons mee zou gaan en ondertussen werd ik geinterviewd door de cameraploeg van Madurodam. Tijdens de film Miss Congeniality had ik goed opgelet, dus ik begon uiteraard met ‘world peace’ als belangrijkste wens voor 2019. Zelf zaten we waarschijnlijk net iets te eten of drinken tijdens de uitzending, dus die hebben we gemist maar een kennis stuurde dit filmpje door:

Grappig om jezelf zo terug te zien. Ik hoop dat jullie allemaal lekker kunnen genieten van het leven in 2019!

Sprookjes van de Haar

Vrijdag waren we voor de blog uitgenodigd bij Kasteel de Haar om daar het sprookje van Hans en Grietje te beleven. Wat is dat toch een mooi kasteel ook! Ik was er nog nooit binnen geweest, maar nu dus wel. We begonnen onze speurtocht in de kasteeltuinen, toen door de kasteelkamers en we eindigden bij de kapel van het kasteel. Daar was een hilarische sprookjesshow over Hans en Grietje met leuke liedjes en een kindvriendelijk verhaal. Heel erg leuk gedaan en we genoten er ontzettend van. Daarna hadden we trek en vonden we pas in Bodegraven een restaurantje waar we terecht konden voor de lunch: bij De Munt. Het favo restaurant van de meisjes. Na het eten kochten we nog wat leuke kleertjes en pantoffels bij de Zeeman en de HEMA. Daarna bracht ik ze naar hun papa waar ze de nieuwe unicorn huispakken die ze hadden uitgezocht meteen aantrokken. Mjah… ze waren zo enthousiast en lief met winkelen, ik kan dat dan niet weerstaan. Geen foto van gemaakt overigens.

Verder stond onze buurtapp roodgloeiend vanwege autoinbraken en niet werkende straatverlichting… Schijnt erg moeilijk te zijn om de lantaarnpalen in een bepaalde straat werkend te krijgen, dus dat was even goed opletten zeker met de kinderen. Je ziet dan toch bijna niks.

Fijn weekend en op naar oud en nieuw! Heb jij ook relaxte kerstdagen gehad?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Wat een gezellige week was dat zeg. Weer heerlijk om mee te lezen en kijken naar je keek op de week

  2. Brenda zegt:

    Mooie kerstwens, sluit ik mij helemaal bij aan! Wij dit jaar ook een hele fijne en best relaxte kerst gehad.. morgen even aan de oliebollen en dan gaat de strijd tegen de kilo’s in 2019 weer verder ?! Fijne jaarwisseling morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.