Omniversum: Hoe bijzonder is de natuur dichtbij je eigen huis?

Zijn jouw kinderen ook zo geboeid door de natuur? Zoeken ze graag naar torretjes, pissebedden en duizendpoten in de achtertuin? Is elke regenworm of lieveheersbeestje een schat? Of gaat de natuur vlakbij huis door alle digitale apparaten eigenlijk een beetje aan ze voorbij? Sinds 12 februari draait natuurfilm Backyard Wilderness in het Omniversum in Den Haag. en kun je op groot beeld ervaren welke bijzondere dingen er eigenlijk vlakbij huis in de natuur gebeuren. Wij waren bij de première afgelopen week.

Met 2 kleine scouts waarvan één dochter graag haar eigen dierentuin in de achtertuin bouwt, konden wij deze prijswinnende kindvriendelijke film eigenlijk niet missen. Op het reusachtige koepelscherm van het Haagse filmtheater, maakt dit allemaal extra veel indruk.

Natuur puzzelboekje

Bij aankomst in het Omniversum gingen we eerst op de foto en kregen de meisjes een leuke polaroid mee. We kregen een puzzelboekje over de natuur dichtbij huis, een cakeje en iets te drinken. De meisjes vonden de vragen erg interessant, hoewel ze soms best moeilijk waren en mama het antwoord ook niet wist. Daarna gingen we in de rij bij de VR-brillen, waar de meisjes een reis door de ruimte maakten. Sloot mooi aan bij het thema van groep 3 op school, dus we stuurden een foto naar de juf.

Petje op, petje af met de boswachters

Boswachters Jenny van Leeuwen en Mark Kras die de Nederlandse film ingesproken hebben, waren bij deze première aanwezig. Superleuk, want zij deden met alle kinderen in de zaal een ‘petje op, petje af’ spel, waarbij de kinderen natuurvragen moesten beantwoorden. De winnaars kregen een leuke en toepasselijk prijs mee naar huis, zoals een verrekijker. Veel vragen wist ik zelf ook niet, dus ik denk dat iedereen in de zaal er veel van heeft opgestoken. Mijn kinderen in ieder geval wel! 

omniversum premiere backyard wilderness
Petje op, petje af.

Trailer van Backyard Wilderness:

Backyard Wilderness werd vijf keer bekroond bij de Giant Screen Awards en bij de prestigieuze SMASH Awards zelfs zes maal, onder meer voor beste onderwerp, beste camerawerk en beste visuele effecten. Backyard Wilderness laat vier seizoenen lang unieke, bijzondere beelden zien van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren zeldzaam intiem vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en muizen, van eenden, kolibrietjes, hommels en muizen.

omniversum premiere backyard wilderness
De boswachters die de film ingesproken hebben.

Waar gaat de film over?

In de film volgen we Katie, die met haar familie naast een bos woont. Omdat ze helemaal in beslag wordt genomen door social media, heeft het meisje nauwelijks oog voor haar omgeving. Langzamerhand ontdekt Katie echter de wonderlijke geheimen van de natuur om haar heen. De film herinnert ons eraan dat Wifi niet de enige belangrijke schakel in het leven is en dat je op doodgewone plekken buitengewone dingen kunt ontdekken. Je hoeft er alleen maar voor naar buiten te lopen.

Wat vonden wij van Backyard Wilderness?

We lagen bijna helemaal plat in onze stoelen op de voorste rij van het Omniversum. Daarom moesten we de waarschuwing vooraf af en toe ter harte nemen: 20 seconden je ogen dicht als je misselijk wordt. Maar wat een prachtige film! Ons persoonlijke hoogtepunt waren de eendjes die hun nest uitspringen, maar naast me hoorde ik heel veel “aaaahhhh wat schattig” reacties van de meisjes. Echt een feelgood film, waar je bovendien nog wat van opsteekt. Op het 840 m² grote scherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen – is de deze grootbeeldfilm echt een bijzondere belevenis, die je bovendien uitnodigt er zelf op uit te trekken in de natuur. Wij hebben er ontzettend van genoten!

>> lees ook onze andere filmtips

omniversum baby vogeltjes
Foto: Omniversum

Tip: combineer je bezoek aan het Omniversum met een ontdekkingstocht door het naastgelegen Museon!

Wanneer ben jij voor het laatst in het Omniversum geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.