PLOG: Hidden Green Gems Instawalk van #MTBAMS

Create, collaborate & Celebrate was het thema van het Meet the Blogger Congres 2016. Het was mijn allereerste congres over bloggen en ik keek er erg naar uit! Al schreef ik donderdag nog dat ik ook best een beetje nerveus was… Zou ik vrijdag wel op tijd komen voor de Green Instawalk? Een wandeling langs mooie groene plekjes in hartje Amsterdam.

Wildernis Amsterdam

Gelukkig was ik precies op tijd bij Wildernis Amsterdam, vanwaar de wandeling zou vertrekken. Wildernis is een winkel gericht op stadstuinieren en hangt en staat vol met bijzondere planten en stekjes in bijzondere potten en vazen. Zo zag ik onder meer een supergaaf gesloten ecosysteem in een enorme glazen vaas, afgesloten met kurk. Erg gaaf! En hip, laten we hip niet vergeten. Als dorpsmeisje hoopte ik hippe dingen te spotten in de stad en deze locatie kwalificeert :-). Je kunt er bovendien wat drinken.

Aan de Bilderdijkstraat, waar Wildernis gevestigd is (nummer 165F) kun je echter maar maximaal een uur parkeren. Ik stond dus weliswaar voor de deur, maar met een wandeling van enkele uren in het vooruitzicht – met als eindpunt Amsterdam Centraal – was dat niet handig. Gelukkig kreeg ik snel instructies voor een betere plek en zou de groep met vertrek op mij wachten.

Overal een snufje groen

We hadden een klein maar gezellig internationaal groepje. Mila van der Wall van Wildernis Amsterdam heeft ons echt leuke plekjes laten zien van groen in Amsterdam. Mooie begroeide gebouwen, stadsgroentetuintjes en wijken waar bewoners in allerlei dingen die voor tuinieren maar te gebruiken zijn op een kleine ruimte in vensterbanken en op stoepjes geprobeerd hebben een snufje groen in de stadse omgeving te brengen.

Schattig, een zwerfboekenstation!
Schattig, een zwerfboekenstation!

Het was heerlijk weer. Lekker zonnig dus een prachtige lichtval om bij te fotograferen.

Mooie plaatjes wandeling

De Instawalk was zoals de titel al zegt vooral bedoeld voor mooie plaatjes op instagram,  maar ik heb niet zo’n hele hippe mobiele telefoon. Net als enkele andere dames was ik dus vooral in de weer met mijn spiegelreflex camera. Erg leuk om zo op je gemak toffe foto’s te kunnen maken. En om ondertussen met andere bloggers over bloggen te praten.

Naderhand was er nog een borrel, maar ik wilde op tijd thuis zijn en kon met gastvrouw Mila via de tram terug naar mijn auto. Dat vond ik namelijk iets te spannend om op eigen houtje te doen, de weg terug zoeken met mijn routeskills, hahaha. En dit was wel zo gezellig.

Dankjewel Meet the Blogger en Mila voor de prachtige wandeling! #MTBAMS

Kijk ook deze plogs:

Hoe vinden jullie de foto’s?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Winnie zegt:

  Wat een leuk blog geworden! Ik ben zelf nog niet zover … helaas wat problemen met mijn netwerk gehad maar nu doet alles het gelukkig weer!

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh balen Winnie! Het event verslag ben ik ook nog niet aan toegekomen, maar deze was voornamelijk foto’s. Vond het heel erg leuk om je daar te ontmoeten!

 2. Armande zegt:

  Hele mooie foto’s, van die mooie details met groen in de stad.

 3. Nathalie zegt:

  Prachtige foto’s! Ik wist niet dat er in Amsterdam nog zoveel groen te zien was.

 4. Liesbeth zegt:

  Gave plaatjes!!

 5. Yvonne zegt:

  Mooie foto’s! Het was fijne wandeling. Zo leuk om te zien dat jij net weer andere dingen zag dan ik. Nu zelf nog een post online zetten, ahem 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.