Break in de week (nieuw blogthema, jarige)

Ok, het was even spannend maar ik heb mijn blog een metamorfose gegeven. Ik moet er zelf nog even aan wennen, maar ik wilde graag een uiterlijk waarbij je op de voorpagina wat meer artikelen op een leuke manier te zijn krijgt. Ook heb ik een voorstelstukje met foto toegevoegd. Het ziet er zo net weer even anders uit. Heb nog wat andere dittemedatjes te melden, dus vandaar een weekoverzichtachtig bericht. Enneh… wat vinden jullie van dit nieuwe uiterlijk?

Er moet nog wat aan gesleuteld worden, maar dit was al een hele klus. Blogjes typen stond even op een wat lager pitje. Kwam in alle hectiek wat tijd te kort. Of liever gezegd heb ik mijn tijd ook wat anders ingedeeld. Iedere avond minstens 2 uur aan je blog werken is best pittig en ik geef eerlijk toe dat ik er deze week voor gekozen heb om samen met mijn man het nieuwe Marco Polo seizoen op Netflix te kijken. Series kijken is iets dat we heel graag doen, al schrijf ik er niet zoveel over. Net als het vorige seizoen is deze Marco Polo serie weer erg mooi gemaakt en spannend!

netflix-marco-polo

Puf

Achter de schermen ben ik druk geweest met contacten leggen en onderhouden met merken en bureaus. Vooral na het Kleine Fabriek beursbezoek toch weer een flinke klus, maar wel belangrijk. En mijn mailbox opschonen, er stond erg veel oude correspondentie in en persberichten waar ik uiteindelijk niets mee heb gedaan. Ik schrijf stond, maar deze klus is nog lang niet geklaard. Dit soort regeldingetjes zijn ook makkelijk even tussendoor te doen. Voor het schrijven van artikelen moet ik echt even gaan zitten en dat schiet er veel bij in. Met de warmte had ik ook weinig puf.

WW

Dat kwam niet alleen door de warmte. Ik weet sinds kort dat mijn contract niet wordt verlengd. Had ik zien aankomen, in mijn huidige functie heb ik veel dingen gedaan die eenmalig zijn. Het vertalen van de website, vertalen van handleidingen, updaten van webhelps en opnieuw vormgeven en updaten van datasheets in InDesign bijvoorbeeld. Jammer, want dit was een leuk bedrijf en ik heb zowel html beter onder de knie kunnen krijgen als met InDesign leren werken. Aan de andere kant is het ook fijn om straks even thuis te kunnen zijn en een pas op de plaats te maken. Huishouden op orde, zolder opruimen, kinderen uit school halen en extra energie investeren in mijn blogactiviteiten. En ondertussen nadenken over hoe mijn toekomst er uitziet. Met 2 schoolgaande kinderen kan ik in ieder geval rustig solliciteren zonder torenhoge kinderopvangkosten, dat scheelt aanzienlijk. Bang om onze opvangplekjes kwijt te zijn, ben ik dit keer ook niet vanwege de kleinschalige BSO.

Nationale Mamablogger Dag2

Mamabloggerdag

Verder heb ik me aangemeld voor de Nationale Mamabloggerdag die Yvonne van Kidzblogger organiseert. Een erg leuk concept dat onlangs al door een groep beautybloggers is uitgevoerd. In feite is het één grote ketting van blogs, waarbij je steeds doorklikt naar de volgende deelnemer en zo nieuwe bloggers kunt ontdekken. Iedere deelnemer gaat een leuke prijs verloten en we zijn al met ruim 50! Ik heb een logo gemaakt voor dit event, gaat allemaal zoveel makkelijker nu ik een laptop heb. Wat vinden jullie ervan? En ga je de datum in je agenda zetten? Je bent gewaarschuwd, als je iedereen wilt bezoeken moet je er echt even (een weekendje) voor zitten 😉 Ik heb een leuke prijs geregeld om weg te geven (hint).

Mooi verpakte zakjes van Ella's Kitchen.
Mooi verpakte zakjes van Ella’s Kitchen.

Proeven

Verder krijg ik genoeg leuke post voor de blog om over te schrijven. Af en toe is het alleen even zoeken naar fotografiemomenten en de tijd om er een mooi verhaal bij te schrijven, gebaseerd op onze ervaringen. Op Instagram post ik vaak wel na ontvangst een snel fotootje, dus mocht je nieuwsgierig zijn naar wat er aan zit te komen… volg me daar 😎  Onlangs kregen we een mooie doos van Ella’s Kitchen met voor beide meiden een zakje verantwoorde, aardbeiensmaakchips op basis van gepofte maïs.

Biologische snack voor kindjes vanaf 7 maanden.
Biologische snack voor kindjes vanaf 7 maanden.
Over de Smikkelsticks
Smikkelsticks zijn een nieuw tussendoortje van gepofte maïs. Ze kraken als crackers, en ze smaken naar fruit. De snacks zijn gemaakt om je kleintje te helpen met de ontwikkeling van de fijne motoriek. Ze zijn qua grootte en vorm ontworpen om met kleine handjes op te pakken. Dat is één van de belangrijkste dingen waar kinderen zo rond zeven maanden mee bezig zijn.

Mijn dochters zijn inmiddels al wat ouder dan de jonge doelgroep van Ella’s Kitchen. Toen ze kleiner waren, was er nog niet zoveel variatie in het supermarkt schap, maar ik kan me wel herinneren dat ik daar naar op zoek was. Inmiddels zijn de smaakpapillen wat verder ontwikkeld en eten ze vrijwel volledig met de pot mee. Alleen spicy curry zetten we ze nog niet voor. :mrgreen:   We hebben deze chips uiteraard wel geproefd. Ikzelf ook. Onze conclusie: het is echt voor de allerkleinsten. Zie de foto hieronder.

Tja. Dat kan ook. Ik ben graag enthousiast over producten maar dit smaakte ons alle drie niet zo. Ik vind het overigens wel een sympathiek merk en erg leuk dat we dit mochten proberen.

Blogkist

Laat ik even afsluiten met humor. Nou ja, eigenlijk met een blunder. Deze week schreef ik het al op mijn privé Facebook en het is iets waar meer bloggende mama’s mee te maken hebben (gehad): spullen die zoekraken. Normaal slechts vervelend, maar als het om gesponsorde spullen gaat die je nog moet fotograferen en behandelen op je blog, voelt het knap lullig. Mijn ‘normale procedure’ is om spullen na ontvangst soms even snel op instagram te zetten óf direct veilig te stellen in mijn blogkist. (Dat is deze kist.) Maar we kregen nu zo’n schattig draakje en ik laat mijn dochters de pakketjes vaak open maken… Wel direct een leuk filmpje gemaakt voor instagram, maar nog geen tijd om direct foto’s te maken. De dagen daarna werd er veel met het draakje gespeeld. Maar er was een 4e verjaardag en een huis dat voor die tijd schoon moest etc. Je kent het wel. Puntje bij paaltje kon ik het knuffeltje nergens vinden toen ik tijd had voor de fotografie. Herkenbaar dus voor de bevriende bloggende mama’s, hahaha. Uiteindelijk kwam ik hem gelukkig toch tegen. Verstopt in de kap van een speelgoedkinderwagen. En konden we aan de slag met de foto’s. Maar wat een stress… Afijn, nu kan ik er om lachen!

My Little Pony Party!
My Little Pony Party!

Rainbow Dash party

Toch ook maar even een update over de Rainbow Dash party. Sinds maandag ben ik mama van 2 kleuters en dat vierden wij op zondag. De dag ervoor mocht de jarige Jet bij haar creatieve tante Teacake zelf meehelpen met het decoreren van haar Rainbow Dash taart met regenboogvulling. De taart was weer ontzettend gaaf. Ik heb alle pony’s die we hebben uitgestald op de sweet table om het gezellig te maken én mijn dochters hebben me geholpen om smarties te sorteren. In tegenstelling tot de giga storm van vorig jaar en de verjaardag van grote zus eerder dit jaar (waarop mijn jongste een nare, doorgebroken dubbele oorontsteking had), was dit een prachtige dag. Een droomverjaardag! Grote zus had van haar eigen geld een verjaarskaart gekocht. Ze kreeg verder een shitload aan geweldige cadeaus, heel veel little pony, finding dory, lego, creatieve knutseldingen, … De zon scheen. Er was visite. Het badje in de tuin ging op en er was pret met waterballonnen. Iedereen heeft genoten en de jarige het meest van allemaal. Die avond zei ze dat de slingers weg mochten, maar dat ze heel graag nog eens jarig wil zijn “want het was zo’n mooie dag” – ik smolt!

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend! En… wat vind je van de nieuwe layout van mijn blog?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Liesbeth zegt:

  Fris en fruitig! En nodigt uit om lekker door te klikken! Op naar de volgende volgersmijlpaal!

 2. Saskia zegt:

  Leuk je nieuwe blog look! Ik weet niet hoe de oude eruit zag, maar deze is iniedergeval erg leuk!.. Leuke foto’s ook.

  1. Marguerita78 zegt:

   Op mijn oude blog poldermama.wordpress.com kun je dat nog zien 🙂 Dankjewel!

 3. Nathalie zegt:

  Leuke metamorfose! En wat een leuk verjaardagsfeestje. Spullen kwijtraken voor een review is mij nog niet overkomen. Wel dat mijn dochter een stuk van een bladzijde van een boek scheurde.. oeps!

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh dat is ook balen! Kan gebeuren, maar toch balen

 4. marjon zegt:

  Ziet er goed uit. Leuk dat je nu meerdere berichtjes ziet. Ik heb er ook wel eens naar gekeken, maar kon niks vinden toen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, duurde ook lang voor ik iets gevonden had. Best een gok ook om je thema om te gooien, maar ik ben er blij mee zo!

 5. Je nieuwe look ziet er goed uit. Alleen weet ik prompt niet meer hoe je blog er eerst uitzag. Heb je nog een voor foto?

  1. Marguerita78 zegt:

   Nee, vergeten om een screenshot te maken eigenlijk. Ik had het Sela thema 🙂

  2. Marguerita78 zegt:

   Bedenk me net dat je op mijn oude blog de look nog kunt zien, poldermama.wordpress.com 🙂 Ben erg blij met deze nieuwe look, bezoekers klikten al vaak door naar andere stukjes maar ik hoop dat de bounce op de homepage nu iets zakt. Spannend!

 6. Yvonne zegt:

  Ziet er erg mooi uit! En wat een leuke aankondiging al van de mamabloggersdag!

  Ja dat is altijd wel weer een klus om die contacten goed te onderhouden. Zeker na de vele gesprekken op de Kleine Fabriek en dan reageren ze weer niet… Na de vakantie weer diverse afspraken.

  1. Marguerita78 zegt:

   Das het voordeel van werkloos worden, ik heb in september ook een paar afspraken gepland. Met een baan ernaast was dat niet te doen 🙂

 7. Mom zegt:

  Ik vind het er leuk uitzien en lees graag je berichten.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.