Vandaag een gastblog en waarom ik deze review niet zelf deed, lees je ook. Erg leuk stukje geworden, dankjewel Liesbeth!
Dit stukje kan Marguerita natuurlijk nooit zelf geschreven hebben! Want tja… zij lust geen kaas. Daar snap ik eigenlijk helemaal niks van, ik ben er dol op! Dat kan ook bijna niet anders als je uit een kaasdorp vlakbij Gouda komt…
Voorstellen
Ik zal mij even voorstellen: ik ben Liesbeth en een vriendin van Marguerita. Toen ik mijn man leerde kennen werd ik ook bevriend met Marguerita en haar husband. En nu mag ik als kaasliefhebber een stukje schrijven over de kaas uit de zomer Foodiebox!
Even wat achtergrond info waar mijn kaasliefde vandaag komt…. Mijn ouders komen allebei van een boerderij waar kaas werd gemaakt. Als ik vroeger naar opa ging mocht ik wel eens in de kaaskelder kijken en zag daar alle kaasplanken en de baden waarin de kazen gezouten werden. Mijn tante is een tijd lang door blijven gaan met kaas maken en daar haalde mijn vader elke week kaas. Hij haalde dan oude kaas, maar dit was niet mijn favoriet! Ik vond dit namelijk prikkelen op je tong! Liever at ik de kaas van mijn oma. Zij had altijd jong belegen kaas of komijnekaas. Als je dan ook nog trouwt met een zoon van een zuivelcontroleur weet je wel welk beleg er altijd bij ons op tafel staat!
Variatie
Mijn man ik nemen naar het werk het liefste broodjes met kaas mee en ook thuis wordt het veel gegeten. Een ovenschotel met kaas of een gebakken eitje met kaas vind ik heerlijk! Als je zoveel kaas eet als wij is een beetje variatie wel fijn! Oude kaas lust ik inmiddels ook en komijnekaas is voor de afwisseling ook lekker! Ook neem ik graag boerenkaas met kruiden erdoor of een cracker met brie!
Geitenkaas
Van Marguerita kreeg ik een stukje Old White geitenkaas van Old Amsterdam uit de Foodiebox. Een mooi stukje gesneden kaas, makkelijk om te schaven. Deze kaas had ik nog nooit geproefd. Als wij geitenkaas hebben is het meestal de zachte variant en doe ik deze door een salade. Dit stukje kan je goed schaven en is daarom heerlijk op brood of op een cracker. Je moet even wennen aan de specifieke smaak van geitenkaas want deze is sterker dan van ‘koeienkaas’ maar daarna ben je ook verkocht!
Oepsie…
Voordat ik de kaas op de foto had gezet was deze al aangebroken… oepsie! Mijn man had namelijk lasagne gemaakt en er lapjes gesneden geitenkaas opgedaan! Het gerechtje kon nog wel snel op de foto! Het smaakte heerlijk! Een aanrader is ook om de lasagne met spinazie te maken en dan te combineren met de geitenkaas.
Salade
Naast alle crackers en broodjes die ik met de geitenkaas (en een beetje honing) gegeten heb, wilde ik ook nog een ander gerechtje proberen. Een zomerse salade, idee opgedaan in de Allerhande
Hoofdgerecht
4 personen
20 min. bereidingstijd
Ingrediënten:
- 250 gram fusili
- 4 el extra vierge olijfolie
- 100 gram hamreepjes
- 100 gram snijbiet of spinazie
- 25 gram bieslook
- cherrytomaatjes
- 450 gram gesneden cantaloupe
- 75 gram waterkers
- 150 gram old white geitenkaas
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal
- Verhit 1 el oli in een hapjespan en bak de ham op middelhoog vuur in 5min. krokant. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de ham uit de pan, laat het bakvet in de pan. Schep de ham door de pasta
- Bak de cherrytomaten en de snijbiet/spinazie in het achergebleven bakvet op middelhoog vuur 4min. tot de tomaatjes poffen. Schep ze met de rest van de olie, 2/3 bieslook, de meloen en de waterkers voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de geitenkaas in dunnen flinters of rasp met een grove rasp verdeel de rest van de bieslook over de pastasalade.
Eet smakelijk!
Old White Geitenkaas van Old Amsterdam is verkrijgbaar bij AH, Jumbo, COOP, Plus, Deen en Hoogvliet. Een stukje is ongeveer 240 gram. Een kilo kost €23,95
Deze producten komen uit de zomer #foodybox, de unboxing lees je hier.
Wat vonden jullie van deze review? Mag Liesbeth vaker een stukje schrijven? Ze gaat regelmatig met mij mee op stap voor de blog en schrijft nu dus zelf haar eerste verhaal.
Lees ook:
Gastblog: I love cheese deel 2
Kaasmuseum Bodegraven, lekker geel
Fine Dining bij De Maaltuin, Muiderslot editie
Reacties
Leuk gedaan Liesbeth we krijgen al trek…