Gastblog: I love cheese deel 2

Ik werk in een wat minder hoog tempo nu het zomer is, dus ik ben blij dat Liesbeth nog een gastblog voor me schreef over… alweer kaas! Dankjewel Liesbeth! (Lees hier haar eerste blog over kaas.)

Al eerder schreef ik over de kaas die ik uit de zomer #foodiebox van Marguerita kreeg. In de koeltas zat niet alleen een heerlijke stukje Old White geitenkaas maar ook de nieuwe smaakvarianten van Maaslander.

Variatie

Omdat mijn man en ik veel kaas eten, is variatie een must. Want elke ochtend en tussen de middag een boterham met jong belegen kaas wordt wel een beetje eentonig. Daarom koop ik wel eens komijnekaas, brie of boerenkaas met kruiden. Net buiten het dorp waar wij wonen zit een goede kaasboer die boerenkaas verkoopt met italiaanse of fenegriekkruiden, heerlijk!

De 3 varianten Maaslander Kruid & Pit die Liesbeth heeft geproefd.
De 3 varianten Maaslander Kruid & Pit die Liesbeth heeft geproefd.

Een kruidje en een pitje

De nieuwe smaken van Maaslander kruid en pit zijn ook varianten met een bite! Er zijn drie variaties: rozemarijn & pompoenpit, rucola & fenegriek en chili, dragon & lijnzaad. Zoals je kunt zien aan de namen zit er dus in elke variant een kruid en een pitje.

Wat ik er van vond

Ik ben begonnen aan de rode variant: chili, dragon & lijnzaad. En deze is gelijk de pittigste van de drie varianten. Op een Italiaanse bol met komkommer, tomaatjes en wat veldsla vond ik hem heerlijk. Later op een doodgewone boterham vond ik hem iets te sterk. De chili is dan wat overheersend.

De gele variant: rozemarijn & pompoenpit vind ik heel lekker! Zeker op een broodje met pompoenpitten, waar ik dol op ben, is deze erg lekker. Dit kaasje doet je door de rozemarijn echt denken aan een vakantie in een Mediterraans land. Ik zou deze dan ook aanbevelen bij de barbecue op een stokbroodje!

De groene variant is mijn favoriet! Er zit rucola in en fenegriek kruiden. Zoals ik eerder schreef haal ik wel eens kaas bij de kaasboerderij met deze kruiden. Met de rucola erbij is deze helemaal lekker!

Een broodje gezond á la Liesbeth.
Een broodje gezond á la Liesbeth.

Pluspunten

Waarom zou ik deze kaas kopen en niet meer naar de kaasboerderij gaan? Nou, een stukje gemak! De Maaslander kruid en pit is in alle grote supermarkten te verkrijgen en kost 2,59 euro voor 140 gram. De plakken zijn niet te dun en niet te dik en kun je ook makkelijk doormidden snijden. Daarnaast kan je de verpakking hersluiten en blijven de plakken kaas lang goed. Ook moet je met boerenkaas oppassen als je zwanger bent omdat deze van rauwe melk gemaakt wordt. Met deze Maaslander is dat niet het geval! Dus ook een lekkere traktatie op een toastje voor een zwangere vriendin.  En mocht je er aan twijfelen of de Maaslander koeien wel een gezellig leven hebben? Wees gerust… de kaas is gemaakt van 100% weidemelk!

Leuk om te lezen, zo te zien is het goed terecht gekomen en als ik nog meer dingen te testen heb, weet ik je te vinden! Houden jullie wel van kaas? En heb je deze smaken al geprobeerd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    De groene variant lijkt me erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.