Over vlogjes en online video’s bij 50+

Sinds we voor de verjaardag van een ouder nichtje op zoek gingen naar de vlogs van “MeisjeDjamila” zijn mijn dochters verslaafd aan haar filmpjes. Of eerlijk gezegd, de peuter vindt ze leuk maar de kleuter is verslaafd… Die kijkt er heel erg graag naar. De eerste filmpjes keken we samen, maar steeds vaker betrappen we haar op het stiekem opzoeken van haar favo YouTube heldin.

Vanzelfsprekend zijn papa en mama het hier niet helemaal mee eens, want je kunt ook zomaar “foute” filmpjes tegenkomen. We hopen dat die boodschap blijft hangen… Zelf zijn we wel met de computer opgegroeid, maar het internet kwam pas toen ik eindexamen deed voor het VWO. Als blogger ben ik aardig mediahooked maar leer ik toch elke dag weer nieuwe dingen bij. Zo sprak ik gisteren tijdens het Bloggers on Board event allemaal jongere bloggers die niet meer op Facebook zitten. Alleen op Instagram. En Snapchat, iets wat ik zelf vooralsnog liever buiten de deur houd. Er zijn als zoveel social media kanalen om bij te houden.

Mijn dochters zouden wel soortgelijke filmpjes met me willen maken als MeisjeDjamila. Maar dat vindt papa geen goed plan. Bovendien moet je dan ontzettend opletten dat je niet hun eigen leeftijdsgroep aanspreekt, want je rechtstreeks richten tot kinderen met reclame-achtige praat dat mag niet.

Computerles?

Maar hoe zit het nu met de oudere generaties? De 50+er dus. Vaak hebben ze pas op latere leeftijd leren omgaan met de pc. Sommigen zijn er nog steeds wars van. Zelf weet ik nog dat mijn moeder uitleg kreeg over de computer van mijn vader. Ondertussen wist ik het vingertopje van mijn broertje vrijwel af te hakken met de wc-deur, dus die computerles was van korte duur. (Dokter heeft het topje er gelukkig weer aan kunnen naaien, sorry broertje.) Dat was destijds daarom ook direct haar laatste les. Tot ze jaren later vanwege haar hobby’s weer met de pc aan de slag ging.

Inmiddels is ze er heel handig mee. Op fora wisselt ze ervaringen uit omtrent haar creatieve hobby’s, ze winkelt, ze mailt en natuurlijk volgt ze haar kinderen nauwgezet op Facebook. Vooral ook vanwege de foto’s van de kleinkinderen natuurlijk. Ze heeft bovendien een eigen website en doet nog veel  meer online. Maar kijkt ze ook filmpjes?

En hoe zit het met nog weer een generatie daarboven? Mijn man gaf “vroeger” nog weleens computerlessen aan een 70+ dame zodat ook zij op het wereldwijde web uit de voeten kon. Voor deze generatie was de computer nog meer een ver van mijn bed show. Kijken de 70+ers van nu eigenlijk filmpjes op internet? En wat kijken ze dan? Muziekvideo’s van vroeger, instructiefilmpjes, de youtubekanalen van hun kleinkinderen, uitzending gemist of…?

DuinrellAfstudeeronderzoek + winactie

In de sportschool kwam ik iemand tegen die druk is om 50+ respondenten te werven voor het invullen van zijn afstudeeronderzoek. Na enkele stages bij televisiezenders was dit een interessant vervolg. Ik ben zelf erg benieuwd naar de uitkomsten en je kunt met het invullen ook iets leuks winnen. Daarom bij deze namens Tim uit de sportschool een oproepje:

Bent u 50 jaar of ouder? En wilt u kans maken op 4 kaarten voor Attractiepark Duinrell? Vul dan deze enquete in! Het gaat om een afstudeeronderzoek naar het gebruik van online video bij de mensen van 50 jaar en ouder. Ook als u geen online video kijkt kunt u de enquete invullen. Het invullen van de enquete duurt ongeveer 5 minuten. Hoe vaker u hem in laat vullen door familie en vrienden, hoe meer kans u heeft natuurlijk. Alvast hartelijk bedankt!

Meedoen? Klik hier.

Wat doen jouw ouders op de computer? En hoe hebben ze dat geleerd? Ben je 50+, hoe actief ben je met de pc en kijk je online weleens filmpjes?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.