Zoete inval met de Num Noms!

Had jij vroeger ook Dufties? Van die geurende poppetjes die er suikerzoet uitzagen? Ik had een Duftyhuis en heb daar uren mee gespeeld. Moest er direct aan terug denken toen ik over de Num Noms hoorde. Mijn dochters zaten toevallig net mee te kijken bij het openen van de Num Noms e-mail en waren direct enthousiast: pastelkleurtjes, lieve uitstraling, associaties met ijsjes en cupcakes… En ik had ze niet eens verteld over het geurtje. “Die vinden we leuk mama, mogen we die?” Gelukkig kon deze bloggende mama daar ja op zeggen, want we mochten ze uitproberen. Qua doelgroep zat het wel snor in ieder geval. Wat zijn de Num Noms? En wat vindt mijn testpanel ervan?

Wat zat er in ons Num Nom pakket?
Wat zat er in ons Num Noms pakket?

Later hoorde ik van een bevriende juf dat de Num Noms bij haar in groep 3 al een megahype zijn! En ze zijn pas sinds de Pasen op de markt, kun je nagaan. Wij haalden na de zwemles het pakket op bij de buren en je ziet mijn schatjes op de bank vol nieuwsgierigheid poseren met deze cadeaus. In de bloggersupdate van gisteren, kon je al lezen dat we één set dicht hebben gelaten. Die kun je winnen als ik 500 facebook likers heb op de Marstyle pagina.

Even ruiken aan de Num Noms, ieder heeft z'n eigen geurtje.
Even ruiken aan de Num Noms, ieder heeft z’n eigen geurtje.

Wat is het Num Noms idee?

Num Noms bestaan uit twee delen: de Nums zijn de zachte figuurtjes, die je stapelt op de Noms, de hardere, binnenste figuurtjes. In de grote verpakking zaten Noms met wieltjes die de tafel rondrijden (zag je al in het filmpje dat ik op mijn facebookpagina deelde) en in de kleine verpakkingen (lijkt erg op een toetjesverpakking) zitten Noms voorzien van een potje geurige lippenbalsem. Je kunt ze op elkaar stapelen en zo gekke geurcombinaties maken of je laat ze tegen elkaar racen! In iedere verpakking zit ook een postertje met plaatjes van alle verkrijgbare Nums en Noms uit deze serie voorzien van afkruisvakjes. Zo kun je bijhouden hoe compleet je verzameling al is en de namen en geuren terugvinden. Op het bijgevoegde afvinklijstje van de Num Noms staan ook ‘recepten’ van combinatietorentjes die je kunt bouwen op de cupcakebakjes en ijscoupes uit de verpakking.

Ik vrees dat de lippenbalsem heel erg snel op gaat zijn...
Ik vrees dat de lippenbalsem heel erg snel op gaat zijn…

Spelen en afvinken

Nums Noms zijn bestemd voor kinderen vanaf 3 jaar, mijn dochters van bijna 4 en 5 jaar zijn dus helemaal de doelgroep. Ze waren er heerlijk zoet mee toen de dozen open gingen. Ruiken, verhaaltjes naspelen, stapelen, racen met de Noms en natuurlijk beautyqueen spelen met de lipgloss. De meiden waren waanzinnig enthousiast en we hebben inmiddels ook veel herhalingen van bepaalde Amerikaanse youtube-vlogjes over de Num Noms gekeken. Het verzamelstuk spreekt ze aan, maar er wordt ook heel leuk en lief mee gespeeld. Hele verhalen hebben ze al bedacht. Mijn kleuter mocht de Num Noms ook meenemen naar school om ze te laten zien en om er op de BSO mee te spelen met haar vriendinnetjes. De leidsters daar kenden ze nog niet, maar vonden dit speelgoed ook ontzettend schattig.

Als moeder was ik benieuwd naar de ingrediënten van de Num Noms lipgloss:

Polybutene, ethylhexyl, palmitate, hydroxystearic acid, petrolatum, mineraalolie, microcrystalline was, synthetische bijenwas, parfum, glyceryl, caprylate, mica, tin oxide. Ik heb geen idee wat er in een normale lipgloss zit, maar de acid en petrolatum klinken niet heel fris. Weet één van mijn lezers hier iets meer van? Gelukkig is het een heel klein potje  😎  De meiden vinden deze geurende knalgele lipgloss geweldig! Van mij mogen ze maximaal 1x per dag smeren als ze er om vragen.

Aankruisen op het lijstje welke Num Noms we al in onze verzameling hebben.
Aankruisen op het lijstje welke Num Noms we al in onze verzameling hebben.

Verzamelen maar

Hoe jong ze ook zijn, het verzamelen lijkt mijn dochter erg aan te spreken. Nadat ze eerst heel lang met de Num Noms gespeeld hadden, werd er zeer zorgvuldig aandacht besteed aan het afvinken op de postertjes welke exemplaren ze al hebben. Ook hiermee waren ze lang zoet, een voor mijn kinderen heel nieuw spelelement. We hebben tot nu toe nog niet echt iets verzameld. Wel denk ik dat het slim is om de Num Noms te onthouden voor Sinterklaas en verjaardagen. Je koopt ze hier. Als schoencadeautje is een Mystery Blind Pack (ziet eruit als een toetjes verpakking) leuk vanwege de prijs van 3,99 euro. Er zijn ook starter packs á 10,99 euro verkrijgbaar en deluxe packs voor 17,99 euro. Ga je voor een gaaf verjaarscadeau  dan is de Go-Go Café Playset van 29,99 euro erg leuk, dit is een soort koffiepot met glijbaan-donutding. Als je die niet koopt, is het grote voordeel van deze ijsjes en cakejes dat ze weinig plek in nemen. In Amerika is er inmiddels ook een 2e set Num Noms uitgebracht. Ik kocht in Bataviastad een leuk opbergblik dat ideaal is voor dit soort speelgoed (en daar nu dus voor gebruikt wordt).

Mijn conclusie: schattig, kinderen lang zoet, verzamelaspect, neemt weinig plek in. leuk!

Voor meer info, bezoek www.numnoms.com.

Spelen met cupcakes en ijsjes

Was jij al bekend met deze nieuwe hype?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. kristel gubbels zegt:

  Leuk ook dit kende ik nog niet 🙂

 2. Josan zegt:

  hydroxystearic acid wordt verkregen uit plantaardige vetten en oliën. Het wordt in cosmetica gebruikt om de huid schoon te maken doordat het water helpt hechten aan olie zodat je het makkelijker weg kan spoelen/vegen. Ik ben geen scheikundige maar als ik zo kijk naar wat het doet is het waarschijnlijk een een emulgator. Een hulpstof die helpt om bepaalde stoffen die anders niet goed mengen ( en dat doen water en olie) homogeen te houden en een stabiel mengsel te vormen.

  Petrolatum is gewoon de minerale olie parafine. Zelf ben ik geen fan van minerale oliën omdat het de huid afsluit en het een bijproduct is van aardolie. Tja en synthetische bijenwas? Ik zou toch liever natuurlijke bijenwas gaan.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Josan!

 3. Batboy zegt:

  Wat super schattig! Ik wil ze zelf ook wel?. Mijn oudste zoontje vind ze ook schattig!

 4. kim zegt:

  Is het al in nederland te verkrijgen. MIjn dochters worden 7 en 9juli 4 en 6
  die vallen dus helemaal in de doelgroep

  1. Marguerita78 zegt:

   Ha Kim, ik heb een linkje naar Bol.com opgenomen, kon daar nog niet veel vinden maar je kunt daar dus al wel bestellen. Ben nog niet in de speelgoedwinkels gaan kijken, maar het zou sinds de pasen al verkrijgbaar zijn dus je zou moeten slagen 🙂 Denk dat ze er helemaal blij mee zullen zijn!

 5. Nu voel ik me heel oud, want ik ken dufties ook niet…

  Wel geurpennen : )

  1. Marguerita78 zegt:

   Jaren 80 speelgoed uit de tijd van de geurpennen

 6. Nathalie zegt:

  Ziet er superleuk uit! Lijkt me echt een hit!

 7. Irma vd Made zegt:

  Dank voor de tip Marguerita! Leuke blog heb je! En ik vrees inderdaad dat dit een hype gaat worden….;-)
  Groet Irma vd Made

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Irma, leuk dat je ook meeleest 🙂 zoete kleurtjes, geurtjes en een schattige uitstraling het recept om kleine meisjes enthousiast te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.