Alles wat je altijd al wilde weten over geurtjes

Geuren roepen veel gevoelens op, zowel negatief als positief. Soms doen geuren je denken aan vroeger of vind je een geurtje lekker ruiken. De geur dringt via onze neus binnen en geeft een signaal af aan de hersenen. Sommige geuren waarschuwen voor gevaar. Baby’s herkennen hun moeder al aan haar geur en zo ontstaat er meteen een band. Aantrekkingskracht tussen mensen is ook vaak gebaseerd op geur. Niks liefde op het eerste gezicht. Het is onze neus die ons leidt. Je probeert je lichaamsgeur te maskeren met parfum en eau de toilette, dan voel je je zelfverzekerder. Bij het kiezen van een geurtje sta je er bewust bij stil wat de geur oproept.

geur kiezen

Parfum of bodyspray?

Parfum en bodyspray verspreiden allebei een heerlijke geur die de hele dag bij je blijft. Parfum bevat oliën die zorgen voor de aangename geur. Lichaamsspray is een wat mildere variant van parfum en bevat onder meer water. Een lichaamsspray zoals Victoria Secret body mist spuit je op verschillende lichaamsdelen. Dat geldt voor parfum niet. Parfum komt niet in direct contact met je huid, je brengt het bijvoorbeeld aan op een handdoek.

Parfum of bodyspray ruikt bij iedereen anders. Dat komt, omdat elke huid zijn eigen textuur heeft. Parfum moet je niet verwarren met eau de parfum. Deze breng je wel rechtstreeks aan op je huid en zit qua geursterkte tussen bodyspray en parfum in. Heb je een gevoelige huid en wil je toch lekker ruiken? Kies dan voor een bodyspray. Hier kan je huid meestal wel tegen.

 

Welke geur past bij jou?

Het kiezen van een geur is heel persoonlijk. In de meeste parfums is een combinatie van geuren verwerkt. Allerlei soorten bloemen worden in parfums verwerkt. Citrusvruchten geven een parfum frisheid mee. Oriëntaalse geuren zijn vaak opgenomen in wat zwaardere parfums. Ook hout en leer komen voor in parfums.

Al deze combinaties leiden tot de meest bedwelmende geuren. Nu is het aan jou om te kiezen. Vaak worden kruiden gemengd met citrusvruchten en bloemen met fruit of met planten. Hout wordt ook gecombineerd met planten. Als je weet welke geurencombinaties jouw favoriet zijn, wordt het uitzoeken van jouw parfum een stuk eenvoudiger.

Parfums die geen bloemengeur bevatten zijn nauwelijks te vinden. Je kunt nog wel het onderscheid maken tussen de zware bloemengeuren zoals rozen, magnolia en jasmijn en de lichtere bloemengeuren zoals lavendel en seringen. Victoria Secret Bare Vanilla is een goed voorbeeld van een zoet parfum met een vleugje vanille. Andere zoete geuren bevatten vaak kokos en kaneel of chocolade. Je zou het bijna kunnen opeten!

Ben jij een buitentype en hou je van de geuren van de natuur, dan sluiten parfums met kamille, eucalyptus en salie hier mooi op aan. Ga op de frisse en fruitige tour met papaja en passievrucht of frisse appel, ananas en framboos. Denk bewust na voor je een geurtje koopt en kies een geur die bij jou past.

Heb jij een favoriet geurtje?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.