Kwaak kwaak… Eendjesdans!

Eendjesdans is één van de nieuwste titels van spellenbedenker Goliath. Deze mama mocht dit grappige spelletje uitproberen met de kinderen. Het is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, dus dat beloofd wat! Lees vooral verder, want ik mag dit spel 2x verloten onder mijn lezers.
Eendjesdans ervaring spelletje peuters
Oeh een nieuw spelletje, Eendjesdans.

Na een drukke dag beloofde ik mijn peuter dat ze Eendjesdans mocht uitpakken, mits ze haar bord goed leeg at. Grote zus was ziek, dus we bekeken rustig of die ook zin zou hebben om mee te doen. Het feit dat peuterlief een doos aan het uitpakken was, bleek onweerstaanbaar interessant. Ik hielp mee en ontdekte al snel… dat er batterijen in moeten. Hele huis op z’n kop gezet, want ik dacht dat het benodigde formaat AA nog wel ergens zou liggen. Dat bleek helaas niet het geval. Tja, en als je beloofd dat er voor bedtijd nog gespeeld mag worden zit er dan maar 1 ding op: snel met peuterlief naar de supermarkt om het juiste formaat in te slaan.

Eendjesdans ervaring spelletje peuters
Samen stickertjes plakken.

Voorbereidingenfails

Ondertussen ging de zieke kleuter verder met de voorbereidingen: alle eendjes van stickers voorzien. Nu was ik dusdanig georganiseerd dat ik de meiden rustig heb laten plakken terwijl ikzelf op zoek ging naar batterijen. Pas daarna las ik de handleiding… en daarin staat dus: dat er op de hoeken van het vijvertje een sticker moet komen en op alle eendjes. Er zijn steeds 3 eendjes met hetzelfde symbool. Dit was niet helemaal goed gegaan. Wij hielden de vierkantjes over en de rest zat onder de eendjes. Gelukkig was het eenvoudig te herstellen. Wat lastiger was, waren de oogjes van de eendjes. Er waren er diverse zoekgeraakt en ze plakten niet allemaal even goed. Het plakken van de oogjes had ik achteraf gezien beter zelf kunnen doen. We hebben nu enkele eendjes met maar 1 oogje.
Eendjesdans ervaring spelletje peuters
Samen spelen, maar kleuter was niet zo lekker en hield het snel voor gezien.

Spelregels

Eendjesdans bestaat uit een vijvertje en twaalf gele eendjes. Doel van het spel is om als eerste de drie eendjes met jouw symbool uit de vijver te vissen. Elke speler kiest eerst zijn eigen symbool, dat op de onderkant van de eendjes en de zijkant van de vijver is geplakt. Druk vervolgens op de oranje knop in het midden van de vijver. De eendjes beginnen vrolijk te kwaken en in het rond te zwemmen. Om de beurt pakken de spelers een eendje en kijken op de onderkant naar het symbool. Bij het juiste symbool mag de speler het eendje houden, anders gaat het terug in de vijver. Tip: druk bij het terugzetten weer even op de oranje knop, zodat niet alle eendjes omkieperen! Het spel is afgelopen als een van de spelers alle drie de eendjes met zijn of haar symbool uit de vijver heeft gevist.
Eendjesdans ervaring spelletje peuters
Mis! Jammer…

Onze mening

Na het eerste testpotje hield de kleuter het voorgezien met dikke tranen. Zij wilde graag als eerste beginnen, maar de peuter ook… Nog iets te ziek om het lang vol te houden. Peutertjelief was erg enthousiast over dit spel! Ik vind het een groot voordeel dat ze, door de eenvoudige spelregels, dit spelletje ook zonder mama kunnen spelen. Bovendien kun je het ook alleen doen. De kwakende eendjes zijn voor de kinderen erg leuk, maar mama wordt er na een tijdje tureluurs van. Vanmorgen waren ze er voor het ontbijt alweer samen mee aan het spelen en ik ging daarom vlot door met boterhammen smeren. Leuk concept dus en voor jonge kinderen een aanrader. Goliath positioneert Eendjesdans als geheugenspel, maar ook met trial and error kun je prima winnen ;-).
Noot: de doos altijd bovenop zetten in de spelletjeskast! Anders wordt de aanknop ingedrukt en is het herrie…
Eendjesdans ervaring spelletje peuters
Ja, het juiste plaatje!

Winactie

Eendjesdans is geschikt voor twee tot vier spelers vanaf drie jaar, volgens de fabrikant maar ik denk dat het voor kinderen van 2 ook al prima kan en in je uppie dus ook (zie de foto’s van mijn peuter). De adviesprijs is 19,99 euro. Ik mag dit spel 2x verloten onder haar lezers. Laat hieronder de blog een reactie achter voor wie je het zou willen winnen en of je het ingepakt laat tot Sinterklaas of niet! Volgende week loot ik de winnaars, veel succes. Als je deze actie via facebook zou willen liken of delen, dan vind ik dat erg lief maar het is niet verplicht.
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.