Worden mijn dochters Directrice Speelgoed?

Heb je de oproep gezien van de verkiezing Speelgoed van het Jaar? Deze bestaat al bijna 50 jaar, maar dit jaar zoeken ze voor het eerst een “Directeur Speelgoed” in samenwerking met het AD. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar kunnen zich aanmelden via de website van Speelgoed van het Jaar. Wij spotten deze oproep op LinkedIn en mijn dochters waren heel stellig: “ik wil alleen als ik directrice mag zijn, ik ben geen jongen”. Ik heb ze dus aangemeld met deze zeer specifieke noot, de directrice van de basisschool is een groot voorbeeld dus deze functietitel doet ze meer dan de mannelijke (of niet genderspecifieke) versie. Sommige meisjes willen gewoon als powervrouw gezien worden! Wie weet gaat het lukken?

directrice speelgoed van het jaar

Zou deze bijzondere functie ook iets voor jouw kinderen zijn? De speelgoeddirecteur mag begin september langs bij een aantal speelgoedfabrikanten die de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 hebben gewonnen en krijgt uitleg hoe speelgoed wordt gemaakt. De gezochte directeur moet nieuwsgierig zijn, creatief, speels en vindt het interessant om vragen te stellen over verschillende soorten speelgoed. Nou, dat zit bij mijn dames wel goed. Ze testen regelmatig speelgoed voor deze blog tenslotte en dan wil ik altijd graag iets meer horen dan alleen “leuk” op de vraag wat ze er van vinden. Op LinkedIn werd gemeld dat ook meisjes zich mogen aanmelden dus ik heb de dames opgegeven, ze zeiden alleen niet of de functietitel dan ook aangepast wordt aan de wens van de winnaar naar ‘directrice’. 

Ik Ben Zo Mooi happy stuff voor baby's en kids

Lees ook Leuke cadeaus voor kinderen van 8 jaar waar je misschien niet aan had gedacht

Wat doe je dan als directeur of directrice?

Het kind dat deze titel mag dragen, krijgt een kijkje in de keuken bij Nederlandse speelgoedfabrikanten. Ook mogen alle vragen gesteld worden en ideeën voor ander of nieuw speelgoed gedeeld worden. Wie kan dit tenslotte beter bedenken dan een kind dat graag speelt? Op 2 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats, hier worden de winnaars van de publieksprijzen van de Speelgoed van het Jaar verkiezing bekend gemaakt, en mag de Directeur Speelgoed vertellen over zijn of haar belevenis.

Wil je jouw kind aanmelden? Dat kan via: https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/directeurspeelgoed

Duurzaam dit jaar ook belangrijk

De verkiezing is dit jaar gelukkig wel vernieuwd, soms vond ik het erg veel ‘plastic fantastic’ maar er is nu een nieuwe categorie ‘duurzaam speelgoed’ bij gekomen. Fijn, want je wilt graag dat je kinderen er lang mee kunnen spelen, dat iets verantwoord is geproduceerd en dat het speelgoed eventueel door kan worden gegeven aan andere kinderen. Op 6 september maken ze de winnaars van de verkiezing bekend. Deze winnaars, 3 winnaars per categorie, zijn gekozen door de vakjury. Vanaf 13 september mag het publiek laten weten wie van deze winnaars volgens hen de publieksprijs in ontvangst mag nemen. Stemmen door het publiek kan tot en met 25 oktober en daar kun je altijd leuke prijzen mee winnen. 

Lees ook Keek op mijn Week: LimesRun, escape room, speelgoed van het jaar verkiezing en nog veel meer
 
De Speelgoed van het Jaar verkiezing laat zien welk speelgoed veilig, kwalitatief goed en origineel is. Veel speelgoed dat mensen (online) kopen komt rechtstreeks uit China. Dat speelgoed is vaak niet getest, en kan onveilig zijn of van slechte kwaliteit. De verkiezing laat aan de hand van het bekende logo ‘Speelgoed van het Jaar’ zien welk speelgoed goed en veilig is. Maar vertelt ook of het geschikt is voor de bepaalde leeftijdscategorie, of het origineel is en zorgt voor langdurig speelplezier.

Lees ook Wij waren zaterdag in het speelgoedwalhalla!

Ik ben benieuwd welke items er dit jaar mee dingen naar de prijs en ik hoop natuurlijk dat één van mijn dochters hier als “directrice” bij betrokken mag zijn. Een mooie leerschool voor later, zo’n functie!

Lees ook Nieuw speelgoed spotten op de Trademart

Gaan jouw kinderen zich opgeven?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.