Keek op mijn Week: LimesRun, escape room, speelgoed van het jaar verkiezing en nog veel meer

Zo! Wel te merken dat de scholen weer begonnen zijn, ineens zit mijn agenda weer vol met afspraken en calls. Dat brengt ook een ton aan inspiratie met zich mee en ik was deze week goed op dreef. Was jouw week ook zo druk?

LimesRun

Zaterdag begon relaxt. Even rustig opstarten, eitje bakken, sinaasappels persen… Het ultieme weekendgevoel. Daarna kroop ik achter de laptop om te werken en mijn vorige weekoverzicht online te zetten. Ik kocht een mooi boeketje bloemen voor mijn lieve tante die deze dag alweer 60 werd en ging daar even op de thee om het te bezorgen. Wist namelijk niet of ik daar die avond puf voor zou hebben.

Ik assisteerde bij de LimesRun en moest de lopers van de diverse afstanden, waaronder 2 kidsruns, wijzen welke kant ze op moesten. En iets met een beetje verkeer managen enzo. Geen beeldschermpje, maar lekker offline voor het goede doel. De lopers en sponsors van de LimesRun steunden KiKa en door als vrijwilliger te helpen, mocht ik ook mijn steentje bijdragen. En even knuffelen met de KiKa beer natuurlijk.

Het was een gezellige middag en ik had het geluk dat mijn positie vlakbij de start en finish was. Kon dus makkelijk even een aardbeitje pikken bij John Groente & Meer en een lekker broodje kopen bij Slager Gelderblom.

Na een paar uur staan (in kou, regen en zonneschijn) begon ik mijn benen en aanwijs arm aardig te voelen, op een niet zo prettige manier. Heen en weer hupsen en stukjes lopen hielp niet meer. Gelukkig waren er binnen enkele sportmasseurs aanwezig die daar in ruil voor een donatie aan KiKa hun werk deden. Ik was nog net op tijd om plaats te nemen op de tafel van Stef’s Salon. Zij heeft mijn benen en mijn schouders los gemasseerd, wat was dat fijn zeg! Ik kende Stephanie van de verkeersbrigade bij de Vakantiespelen, dus leuk om weer even bij te praten. Misschien dat ik maar een 5 ritten of 10 ritten kaart op mijn verlanglijstje moet zetten voor de decembermaand, want af en toe een goede massage is heel prettig voor je lijf. Bovendien komt Stef’s Salon in de regio Bodegraven met haar spullen en massagetafel bij je thuis, dus ideaal als je zelf de deur niet uit kunt.

Na nog een heerlijk soepje keerde ik huiswaarts en ben ik toch nog even bij mijn tante op visite geweest. Gezellige dag zo!

papa
Wat heb ik toch een lieve papa…

Netflix

Zondag was Netflix-dag. Ik was moe. Heb wel wat werk achter de laptop gedaan uiteraard, daar ontkom je niet aan. En wat huishouden enzo. Maar ik had geen puf om boodschappen te doen en dat soort zaken. Wel heb ik 5 minuten staan touwtje springen om aan de conditie te werken. Lekker Designated Survivor 60 Days uitgekeken en begonnen aan Queen of the South.

the hot zone launch

Escape Room bij Disney

Maandag lekker druk! Ik begon de dag met een wat zwaar gevoel en luisterde een meditatie om te proberen er uit te breken. Dat lukte niet helemaal, gelukkig hadden we om 9 uur een live van Kelly in de besloten groep van Spiritueel Leiderschap. Waar ik al iets opgewekter van werd omdat de rest van de dames superveel zin in de dag had. En ook ik had best een fijn programma, dus hierna werd mijn dag alleen maar beter. Think Happy Thoughts, was Kelly haar boodschap voor mij. Ik heb vooral Happy Things gedaan, waardoor je ook een blij gevoel krijgt, haha.

Mijn vader stond onverwachts op de stoep om mijn voortuin te betegelen. Yay! Weg ingezakte onkruid klinkertjes, hallo tegelwerk. Hij is de hele dag hard aan het werk geweest, terwijl ik niet eens thuis was… Dankjewel papa, ben er ontzettend blij mee!

Ik had namelijk een afspraak staan in Woerden bij Star Lashes om de wimpers bij te laten werken. Kreeg nog een bakkie koffie ook en mocht die middag al de nodige complimenten over de wimpers in ontvangst nemen. (Ja, happy thoughts.)

Vanuit Woerden reed ik – met een tussenstop bij de McDonalds in Breukelen – door naar Amsterdam. Ik was uitgenodigd door Disney en National Geographic voor de lancering van The Hot Zone. Een supertoffe serie cq. documentaire over de ebola uitbraak in Amerika in de 80s. Vooraf moesten we met een groep ontsnappen uit de ebola escape room, maar dat viel niet mee. Met het nodige teamwork kwamen we alsnog 1 seconde tekort. Jammer joh… Wel heel erg leuk om te doen en het waren best moeilijke puzzels. Daarna kon ik onderuit zakken op een heerlijke bank in de screeningruimte om de eerste aflevering van The Hot Zone te bekijken. Gaaf! Goed gefilmd en retespannend.

Onderweg ontweek ik de ergste files door boven de A4 een hapje te eten. Bij thuiskomst was mijn papa nog altijd druk en had hij wel een kopje koffie verdiend natuurlijk. Daarna moest ik zelf nog even aan de bak, want ik was ontzettend geïnspireerd door de documentaire en wilde het artikel direct schrijven. Ondertussen kreeg ik ook de geheime links en wachtwoorden van Disney toegestuurd om alvast de volgende afleveringen te kijken…

Nou. Dat heb ik dus gedaan. Vanaf mijn foon op de tv gestreamd en man man man… WAT EEN TOFFE SERIE! Ik heb nog 3 afleveringen gekeken deze avond. The Hot Zone is… nou, very buiskluisterend laten we maar zeggen. Ben oprecht heel enthousiast. Voordat dit donderdag op televisie komt, heb ik alle afleveringen gezien. Staat trouwens ook op Disney+.

ouderavond
Ouderavond… even neuzen in het laatje van mijn kind.

Schrijfflow en ouderavond

Dinsdag een volledige werkdag zonder afspraken. Gaan met die banaan. Ik besloot de dag te starten met het naluisteren van een van de healings van Miranda uit de Spiritueel Leiderschap groep. Daarna zat ik vol inspiratie en ging ik enthousiast aan het werk. Mijn vader kwam de klus in de voortuin afmaken, dus gezellig een bakkie koffie gedaan. Verder rolde er van alles zo uit mijn vingers. Zat helemaal in de schrijf flow.

Nog even 6 minuten touwtje gesprongen voor de lunch, inspirerende filmpjes gekeken, de achtertuin gesnoeid, was weggevouwen en vooral heel veel typewerk gedaan. Dat ik zelf jaren geleden mijn typediploma haalde, komt me nog altijd goed van pas. Zal in 1987 geweest zijn denk ik?

En ’s avonds naar school voor de eerste ouderavond van het jaar. Even luisteren naar de plannen van de leerkrachten in groep 4 en groep 6. Er is al wel weer het een en ander veranderd, groep 4 gaat dit jaar de tafeldiploma’s halen voor de tafel van 1 tot en met 12! Paar jaar terug nog maar tot 5. Leuk dat het onderwijs zo in ontwikkeling is. Beide dochters werken nu op de Snappet (dat start vanaf groep 4) en vinden dat erg leuk. Interessant om weer even te horen wat alle vakken inhouden en hoe de leraren dat gaan aanpakken dit jaar.

mastermoves
Interessante call!

Speelgoed van het Jaar

Woensdag ook lekker druk. In de ochtend volgde ik een Mastermoves call van Maartje Blijleven die met haar nog niet eens verschenen boek ‘We love communities’ al op 1 in de Managementboek Top 100 staat. Zij gaf allerlei tips over het succesvol lanceren van je boek, het was bijzonder inspirerend.

Daarna haalde ik de kinderen uit school en reden we naar Spelekids in Loosdrecht. Hier was de aftrap van de Speelgoed van het Jaar verkiezing door Kim Kötter. De kinderen mochten vooraf heerlijk spelen in alle klimtoestellen. Daarna bewonderden we al het genomineerde speelgoed en konden de kinderen daarmee samen met alle nanny’s spelen, terwijl wij naar de presentaties luisterden.

Ik vond zelf het verhaal van ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers erg interessant, over het belang van spelen. Ik gebruik speelgoed vooral om mijn kinderen te prikkelen, stimuleren en uit te dagen. Ramakers gaf aan dat het ook belangrijk is om als volwassene te blijven spelen en wat dit voor de band met je kinderen kan doen, helemaal als ze in de puberteit zitten. Wat verder met mij resoneerde, is wat hij vertelde over ouders die van de ‘vrije opvoeding’ zijn. Dat soort ouders zit nogal in mijn allergiezone (no offense, maar echt irritant haha) en ze benadelen hun kinderen ook behoorlijk door het niet stellen van grenzen. Ramakers gaf aan dat dit een groot probleem is op kleuterscholen, wat de leerkrachten erg merken bij onder meer het spelen van spelletjes. Kinderen die regels gewend zijn, kunnen makkelijker een spelletje spelen. Kinderen die geen regels meegekregen hebben, snappen er geen snars van… niet van het op je stoel blijven zitten in de klas, maar ook niet dat je bijvoorbeeld op je beurt moet wachten, dat actie X betekent dat actie Y… enzovoorts. Als vrije opvoeding wel jouw ding is, doe je er dus extra goed aan om met je kinderen een spelletje te spelen zodat ze dat met hun 4e jaar een beetje snappen en niet compleet in shock raken op school. Zelf nam ik me voor om nog vaker een spelletje met mijn kinderen te doen, vanwege het versterken van de onderlinge band.

We mochten na de presentaties het speelgoed verder bekijken en kregen een flinke tas mee met genomineerde items die we hadden aangevraagd voor een review. Er breekt weer een drukke periode aan wat dat betreft…

Als jij op de site van Speelgoed van het Jaar je stem uitbrengt, kun je een van de genomineerde items winnen. Je kinderen kunnen extra kans maken door een kleurplaat (die je daar kunt downloaden) op hun allermooist in te kleuren. Als jij die op de foto zet en upload, maken ze ook weer kans op toffe prijzen!

startsein
Allemaal mobieltje in de aanslag voor een goede foto!

Mastermind, Disney+, optocht, pissebeddenplaag…

Donderdag: druk druk druk. Eerst zweten in de sportschool, thuis even douchen en aan de bak. Er stond een Mastermind meeting op de planning met Spiritueel Leiderschap. Klein clubje dit keer, maar wederom waardevol om met deze dames te sparren. Zij doen ook allemaal zulke toffe dingen! Ik ga mezelf voortaan communicatiecheerleader noemen, hoe tof is dat? Met dank aan de groep.

egeltje plof

’s Middags legde de oudste ons uit hoe het spel Egeltje Plof werkt, dat we van Hasbro mochten reviewen. Geinig spelletje. Denk dat het vooral voor jongere kinderen en kinderen met een korte aandachtsspanne heel leuk is. Een snel kort spelletje voor tussendoor.

Ondertussen kwam mijn ex langs om voor ons Disney+ te fiksen. Ik had blijkbaar al een account, maar kwam er met geen mogelijkheid in na de installatie en het wachtwoord opvragen werkte niet. Nu staat het zo dat de kinderen in allebei hun huizen op hun vaste account kunnen kijken, net als bij Netflix. Wel zo makkelijk als ze midden in een serie of film zitten. In de categorie ‘co-ouderschap doe je zo’ zijn we daar erg blij mee. Thanks!

kermis
Ritje in de polyp, fun fun fun.

Na het avondeten reden we naar de verzamelplaats voor de najaarsmarkt optocht. Er werd lang getwijfeld of ze wel of niet mee zouden lopen en of ze dan met school of scouting mee zouden gaan. Het werd scouting en daar hadden ze het erg gezellig met de groep. Ik kletste intussen op onze ‘vaste kijkstek’ bij met wat kennissen en las op Rebonieuws wie de kaaskoningin en hofdames dit jaar waren. Ken zelf alleen die eerste, omdat ik als freelancer ooit een schrijfklus voor haar heb gedaan.  Toen de optocht voorbij was racete ik snel met de auto naar de andere kant van het dorp, waar ik weer met andere bekenden aan de klets raakte en de optocht nog een keer bekeek.

IEW! Overal pissebedden op het plafond…

Daarna met de meisjes nog een ritje in de Polyp gedaan op de kermis. Blijft toch leuk zulke dingen. Even een beloning voor de lange wandeling. Het was inmiddels al best laat en de volgende dag weer school dus op naar huis… waar we geconfronteerd werden met een pissenbeddenplaag op het plafond van de overloop… JAKKES! Terwijl de kinderen hun pyjama aandeden, ging ik dapper in de weer met de stofzuiger. Pff… Ze komen op mijn slaapkamer uit de muur. Had er al vaker een paar gevonden, maar dit was wel heel extreem. Na alle consternatie dook ik lekker op de bank met een Disney+ filmpje.

prijsvraag
Bij Karwei meegedaan aan de prijsvraag om kans te maken op deze geweldige roze bank uit hun nieuwe collectie. Love it <3

Braderie en kermis

Vrijdag lekker gewerkt tot de jongste uit school kwam. Met haar heerlijk geluncht op dorp en over de braderie gelopen. We deden aan alle prijsvragen mee en ze won lolly’s, chocoladerepen en wat al niet meer. Onderweg kwamen we haar tante en oma nog tegen en nog veel meer bekenden. Gezellige zonnige middag.

lynx
De kinderen legden mij uit hoe je het spel Lynx speelt. Leuk met een groepje!

Met de kinderen probeerde ik deze middag het spelletje Lynx. De regels hoefde ik niet door te nemen, de jongste wist het perfect uit te leggen. Scheelt een hoop tijd bij het reviewen van speelgoed. Simpel maar erg leuk spel voor 3 of meer spelers. Al spelende bedacht ik dat deze perfect zou zijn om op bijvoorbeeld een kinderfeestje te doen.

Voor het eten deden de meisjes nog een paar klusjes. Na het avondeten zouden we naar de kermis gaan tenslotte. Ze konden toegang tot het fun house verdienen met alle tassen die naar de glasbak moesten. Daarbij kwamen we nog een hele enge dikke grote spin tegen… brrrrr… Die heb ik eerst maar even in de tuin losgelaten (zat in één van de glazen potten verstopt). 

We kochten op de braderie een schoolagenda voor de oudste. En we hadden de nodige pret op de kermis. Veel bekenden weer gezien, even gedanst bij het podium, ijsje gegeten… De kinderen genoten er ontzettend van. Pas naar huis toen het al donker was!

Welke leuke dingen ga jij dit weekend doen? Speel jij regelmatig een spelletje met je gezin?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.