Nieuw speelgoed spotten op de Trademart

Wat zijn er toch mooie producten op de markt! Maandag ging ik samen met Linda van Mamaliefde naar de Trademart in Utrecht, hier komen alle speelgoedwinkels om hun inkopen te doen. Bedrijven presenteren er hun nieuwste producten, die soms nog niet verkrijgbaar zijn. Fotograferen mocht dan ook niet overal, maar als je nieuwsgierig bent naar de laatste speelgoedtrends kun je vandaag genieten van de foto’s op mijn blog.

Overigens wel een kleine noot: er was ZO ONTZETTEND VEEL te zien, dat wij lang niet bij alle stands zijn langsgeweest. Wat je op mijn blog ziet vandaag, is dus een kleine greep uit het vele speelgoed van tal van merken dat werd gepresenteerd op de Najaarsbeurs 2017 van de Trademart. De tijd ontbrak ons helaas om overal langs te gaan, zo weet ik dat Bertoy en de Gebroeders Simon bijvoorbeeld ook geweldige producten in het assortiment hebben.

Wat wilden wij graag zien?

Vanwege onze interessegebieden gingen Linda en ik vooral op zoek naar educatief of uitdagend speelgoed, duurzaam geproduceerde merken en die dingen waar onze kinderen weg van zijn zoals in mijn geval eenhoorns, verkleedkleding (de Souza-collectie was weer om verliefd op te worden) en knutselspullen.

Eenhoorn trend

Mijn eenhoornfascinatie – mijn kinderen zitten nu eenmaal in de eenhoornfase – kwam goed uit de verf: we zagen eenhoorn rugzakken, eenhoorn badcapes, eenhoorn haarbanden, eenhoorn knuffels, eenhoorn bordspellen en eenhoorn knutselspullen. Na het overhandigen van de Playmobil catalogus thuis ontdekten de meisjes daar ook direct eenhoorns in. Kortom, als je over een speelgoedtrend kunt praten zit je komende Sinterklaas en Kerst helemaal goed met eenhoorns. Er is van alles van te koop en mijn meisjes van 5 en 6 zijn precies de doelgroep.

Ontdekken met constructie speelgoed

Wat verder opviel was de grote diversiteit aan constructie en bouwspeelgoed. Traditionele blokken en bouwblokjes blijven actueel, maar ook speelgoed met magneten zoals Tegu, Magformers en SuperMag hebben we gezien. Daarnaast kun je ook het technisch inzicht stimuleren met bijvoorbeeld een bouwpakket van Iron Commander of voor wat jongere kinderen van het Poolse merk Korbo. Wat mij ook erg aansprak was de Ice Age collectie van bouwblokjes merk Imagine en als je dan nog een tandje kleiner wilt de leuke cadeausetjes van de Brixies.

Productintroducties

Op een beurs als deze worden de laatste innovaties vertoond en kun je dus heel leuk al die trends er voor jezelf uithalen. Verder vind ik 2 merken nog het noemen waard vanwege de bijzondere uitbreiding van hun assortiment: Souza en Milestone Cards.

Knutselen met Souza

Souza is natuurlijk bekend van hun geweldige verkleedkleding (zo kun je hier en hier een review lezen). Later kwam daar kindermake-up bij en komend speelgoedseizoen introduceren ze leuke knutselsets! Helemaal leuk, mijn meiden zijn gek op knutselen en ik zag er heel gevarieerde projecten bij staan. Ik hoop hier nog voor Sinterklaas iets van te kunnen proberen, zodat ik het wat uitgebreider kan bespreken.

Geheim nieuws van Milestone

Milestone Cards introduceerde iets nieuws en ik kreeg een uitnodiging om dit te komen bekijken. Bij nader inzien mag het nog niet op de blog, maar het is leuk als klein cadeautje. Mogelijk later meer.   Voor mijn gastbloggers Esther en Liesbeth kreeg ik iets mee om te reviewen, aangezien mijn kinderen al wat ouder zijn is het voor ons niet meer zo van toepassing. Eind oktober komen ze bovendien met hele mooie kerstproducten.

Hopelijk kan ik jullie binnenkort op de blog wat meer vertellen over bepaalde items die je op de foto’s ziet. Wij waren echt verrast door sommige producten!

Over welk speelgoed lees jij graag meer? Welk merk moet ik benaderen voor een leuke winactie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Carmen zegt:

  Ik ben al 2 jaar niet bij de trademart geweest …maar als ik het zo zie moet ik daar heel snel weer eens langs (najaarsbeurs) voor de nodige Sint inspiratie. Ik vind het zo jammer dat je er niks kunt kopen…hoe manage jij dat met je kids? Of neem je die nooit mee?

  1. Marguerita zegt:

   Ha Carmen, ik heb mijn jongste dochter weleens meegenomen. Nu zitten ze allebei op school. Maar ik was met Linda en haar zoontje en ze hebben daar ‘Tante Marloes’ kinderopvang, ideaal! Zoontje van Linda was de enige en genoot van alle aandacht die hij daar kreeg.

 2. Marjo zegt:

  Wij zijn dol op de spellen van Haba. Qua magneetspeelgoed is bij ons smartmax favoriet. Knutselen doen ze hier ook graag en dat kan variëren van action. Hema maar ses. Voor mijn zoon van bijna 8 ben ik benieuwd naar bouwdinhen constructie maar geen lego heeft hij al voldoende. Lijkt mij wel een super beurs om naar toe te gaan, waar jullie waren

 3. Wat een leuke ontdekkingen op speelgoedgebied. Heel interessant! De verkleedkleding van Souza is echt sprookjesachtig mooi <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.