De walkie talkie van nu

Had jij als kind een walkie talkie? Ik niet, maar het stond lang op mijn wensenlijstje omdat de buurjongens ze wel hadden. Gelukkig voor ons konden wij ook meespelen, want in je uppie heb je niets aan dit speelgoed. Met een walkie talkie speel je altijd samen. 

kiditalkie

Politietje en The A-Team speelden we. En later bij de jeugdbrandweer leerde ik ‘voor ’t echie’ hoe je zo’n ding moet gebruiken. Al noemden we het toen ‘portofoon’ en moesten we opletten niet op andermans kanaal in te breken… De belangrijkste les: na elke zin ‘over’ zeggen. Want je zendt en ontvangt om de beurt. Tegelijk praten kan dus niet. Of nou ja, kan wel maar dan komt het niet aan. 

KidiTalkie

Mijn dochters wilden ook graag walkietalkies hebben, omdat ze die bij andere kindjes hadden gezien. Van VTech kregen we de KidiTalkie toegestuurd, waardoor hun wens in vervulling ging. Het zijn kinderen die (bij mij thuis) vooral binnen spelen, dus het leek mij wel handig speelgoed om ze naar buiten te sturen en in de poortjes hier in de buurt verstoppertje te laten spelen met de KidiTalkies.

kiditalkie

De KidiTalkie – gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar – is wel echt een walkie talkie van nu. Volgens VTech is er sprake van een veilige verbinding en kunnen er dus geen vreemden meeluisteren of inbreken op de apparaatjes. Maar naast de praat en luister functies, kun je er nog meer mee. Je kunt een soort sms-berichten sturen: voorgeprogrammeerde teksten en smileys, je kunt tijdens het praten je stem vervormen en je kunt tegen elkaar simpele oldschool videogames spelen.

Onze ervaring?

De meisjes zijn heel blij met hun walkietalkies. Of kiditalkies. Hoe je het wilt noemen. Portofoons voor kinderen. Gamen doen ze eigenlijk niet, omdat ze daar liever hun iphones voor gebruiken. Buiten spelen vinden ze wel heel leuk. Een simpele wandeling naar oma werd meteen een heel stuk specialer als je allebei een walkietalkie bij je hebt. We kwamen er wel achter dat je niet al te ver vooruit moet hollen, het bereik is 200 meter. Ga je verder uit elkaar, dan hoor je niets meer.

Omdat ik hier best veel speelgoed heb, had ik de kiditalkies meegegeven naar papa. Inmiddels zijn ze echter weer terug bij mij, omdat de dames vergeten waren om de apparaatjes na gebruik uit te schakelen. Binnen een dag waren de 3 AAA batterijen per apparaatje daardoor leeg getrokken. Aangezien ik die vlak ervoor nog vervangen had, was dat een beetje jammer. Ik vervang de batterijen pas als ze bij mij zijn en het niet regent. Wel fijn om ze wat meer buiten te laten spelen en dit speelgoed stimuleert dat zeker. Al kun je ze ook prima binnen gebruiken.

Hebben jouw kinderen een walkie talkie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.