100 mooie wishlistplekken #5 business class

Reizen gaat nu even vooral in gedachten. Gratis en voor niks kun je daarom met mij mee naar 100 mooie wishlist plekken! We reizen er samen heen via een prachtig plaatje met een praatje. Ik snak naar positieve energie en wegdromen van reizen die wellicht alleen in gedachten worden gemaakt, is de snelste manier om daar te komen. Reis je met me mee?

cathay pacific
Foto: Cathay Pacific

We vliegen business class

“Ik weet niet waar we naartoe gaan, maar dat boeit me ook helemaal niets!” Even een quote uit een songtekst hoor. Business class vliegen staat op mijn wishlist, dus dat doen we vandaag. Vlieg je met me mee?

Ik heb weleens een business class upgrade gekregen bij KLM omdat we de meeste airmiles hadden van de inzittenden op dat moment. Was best fijn met mijn kinders, ruimere stoelen en een extra drankje aan boord. Ik was in mijn nopjes! Geeft je een succesvol gevoel, zo’n upgrade. Maar het was een vlucht binnen Europa, dus heel sjiek is dat ook weer niet. 

Zie je bovenstaande foto? Dat is de nieuwe Aria Suite bij vliegmaatschappij Cathay Pacific. Die vliegt vanaf Amsterdam onder meer op Hong Kong, Bali, Phuket en dat soort verre bestemmingen in Azië. Wacht, op dit fotootje zie je het nog beter:

cathay aria suite
Foto: Cathay Pacific

Dus ja sorry, we zien elkaar deze reis verder niet. We gaan allemaal even lekker in onze eigen zone zennen! Wat een verschil hè, met opgepropt zitten tijdens een lange vlucht in de middelste 5 stoelen rij zonder raam? De persoon voor je die de stoel naar achteren doet voor een dutje, waardoor jouw koffie omvalt… Nee, dan dit! Ik heb het even goed voor je geregeld vandaag. Cathay Pacific is een 5-sterrenmaatschappij die meerdere malen is erkend als ’s werelds beste airline (door Skytrax). Cathay staat bekend om het comfort van de verschillende reisklassen, haar elegante design en kenmerkende Aziatische, persoonlijke service. Vanzelfsprekend heb ik er zelf nooit eerder mee gevlogen. 

Hun nieuwste in-flight ervaring zit in de Cathay Boeing 777-300ER. Je kunt er een vlucht op boeken in drie klassen. Totaal zijn er 361 stoelen, waaronder 45 flatbed Business, 48 Premium Economy en 268 Economy-stoelen. Er kunnen dus slechts 44 lezers met me mee, wie het eerst komt heeft dus mazzel. Joe!  

Wat hebben we dan in die Cathay Pacific business class?

Nou, luister: je krijgt een royaal bed met voldoende opbergruimte in deze Aria Suite. De ruimte is voorzien van zachte, luxe materialen zoals suède en wol, gecombineerd met premium lederen details voor een rustgevende sfeer. De opbergruimte is slim geïntegreerd, zodat passagiers hun persoonlijke bezittingen veilig en binnen handbereik kunnen opbergen. Deze Suite heeft een afsluitbare deur en een beweegbare scheidingswand voor extra privacy. Met een Touch Screen Passenger Control Unit kun je de kenmerkende Cathay-lamp en de drie ingebouwde lichtstanden – maaltijd, lezen en console – regelen, maar ook met één aanraking verschillende vooraf ingestelde zitposities selecteren: Taxi, Take-off and Landing (TTL), Lounge en Bed. Nice, huh?

Authentieke IJsland reizen

Kijk, ik weet best wat ik op mijn wishlist zet. Dit is gewoon superfijn om eens mee te maken. En wat we dan gaan doen aan boord als je niet met elkaar kunt kletsen? Nou, het inflight entertainment systeem heeft een 24-inch 4K ultra high definition scherm. Je kan je eigen Bluetooth-koptelefoon koppelen voor een nog persoonlijkere entertainmentervaring. Ook kun je draadloos opladen op de marmeren console, is er een geïntegreerde houder voor draagbare elektronische apparaten, USB-A en USB-C oplaadpoorten en stopcontacten zitten er ook in. Hatseflats! 

Een maatschappij die er ook wat van kan, is Fly Emirates. Die gaat nog een paar tandjes luxer, kijk dan:

flyemirates
Foto: Fly Emirates

Handje omhoog als je ook daar nooit mee gevlogen hebt? (Mijn hand gaat omhoog.) Er zijn zoveel geweldige verre bestemmingen dat het me helemaal niks uitmaakt waar we heen vliegen, laten we ons lekker onderdompelen in de business class ervaring en genieten. We zien wel waar we uitkomen, toch?

Overigens heb ik ook de Catch-a-Jet app op mijn telefoon staan. Nooit van gebruikt gemaakt nog, maar one day… je kunt daar met een groepje ‘betaalbaar’ een privé jet afhuren. Dit zijn jet-vluchten terug na het afdroppen van hun steenrijke eigenaars. De prijs is relatief ‘voordelig’ omdat de privé jet anders leeg terug zou gaan en zo kunnen ze de kerosine nog een beetje compenseren. Deze vluchten vertrekken overigens maar weinig uit of naar Nederland, maar toch… Als je toevallig met zijn tienen wilt vliegen en voor 2.000 euri een jet kunt afhuren, is het per persoon slechts 200 euro en toch wat luxer dan een gewone vlucht waarvoor je bijna hetzelfde betaald. Ik bedoel maar. We zijn Hollanders, toch? Dit is een mooi voordeeltje. Weet je wat, die boeken we op de terugweg vanaf destination anywhere!

Kijk en nu zijn we toch lekker luxe bezig en met geld aan het smijten. Op de luchthavens gaan we gezellig met elkaar chillen in een Airport Lounge! Sinds ik een keertje heb mogen proeven aan de luxe van een airport lounge toen ik naar Zweden vloog (en daar ook moest overstappen), staat het op mijn wensenlijst om nog een keer zo’n complete VIP experience te ervaren. Eerst lekker luxe wachten in zo’n lounge met relaxte stoelen, waar je al je hapjes en drankjes kunt pakken… en dan business class vliegen. Op een verre bestemming, want in de grote vliegtuigen maakt dat pas echt een verschil zoals je ziet.

Heb jij al eens business class gevlogen? Was dat op een lange of korte vlucht en met welke maatschappij? En maak je gebruik van Airport Lounges?

Overzicht 100 mooie wishlistplekken

#1 waterval – Kroatië, Plitvice Meren

#2 parels – natuuremiraat Ras al Khaimah

#3 zwembad – luxe hotel op Ibiza

#4 wintersport – Méribel, Frankrijk

#5 business class vliegen

Leuk dat je digitaal met me meereisde in de business class, bestemming 6 volgt binnenkort!

Lees ook:

Bucketlistvakantie met Aurora’s in Abisko Zweden

Mijn kerstcadeautjes wishlist

Wat een luxe: Dormio Resort Maastricht

Wat heb ik nodig als business mommy?

Hofke van Bazel: Dineren met groene Michelinster

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters uit 2011 en 2012. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

TelefoonaccessoiresTelefoonaccessoires

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.