Wat heb ik nodig als business mommy?

Nu ik echt van start ben als business mommy, loop ik tegen verschillende dingen aan. Ik mis een aantal musthaves! Sinds begin mei ben ik gestart als zzp-er, spannend en heel leuk. Bloggen is nu officieel mijn baan geworden. Naast alle zakelijke todo’s zoals het openen van een bankrekening en het maken van afspraken met de boekhouder, komen hier natuurlijk ook leuke dingen bij kijken.

Dat ik opdrachten en opdrachtgevers nodig heb, spreekt voor zich. Naast de gesponsorde artikelen op mijn blog, verzorg ik inmiddels ook voor een aantal bloggers de acquisitie. Of eigenlijk onderhandel ik voor hen over tarieven met opdrachtgevers in ruil voor een klein percentage. Dat vind ik namelijk leuk om te doen en dat vindt niet iedereen. Bovendien kost het veel tijd. Mocht je bloggen en interesse hebben, stuur me dan een mailtje of privé bericht  ➡  😉 . Het loopt nog niet heel hard hoor, maar goed je moet ergens beginnen!

Nieuwe telefoon?

Wie mij kent weet dat ik als blogger op 1 punt hopeloos ouderwets ben. Het mobiele telefoon punt om precies te zijn. Heel lang had ik geen smartphone, totdat ik een oude iPhone 4 van mijn vader kreeg. Maar als blogger is een goede telefoon eigenlijk wel heel erg handig en belangrijk. Vooral als ik niet steeds mijn grote spiegelreflexcamera mee kan sjouwen. Snel een instagram post maken zit er bij mij ook meestal niet in, omdat ik geen data abonnement heb. Het liefst zou ik een nieuwer model iPhone hebben, maar die zijn erg duur. Een goedkoper alternatief is een Huawei telefoon, en dan in combinatie met een abonnement waar ook data bij in zit natuurlijk.

Shoppen bij de groothandel

Andere gadgets op mijn wensenlijst zijn een mooie laptoptas, een nieuwe auto (zie mijn weekoverzicht, deze week is alweer goed gevuld met dealerbezoeken en proefritjes), een ander navigatiesysteem (de oude plakt niet meer op het raam omdat de bevestiging kapot is gegaan), een goede bureaustoel en natuurlijk de nodige kantoorspulletjes. En als ondernemer kun je die shoppen bij de groothandel. Inmiddels heb ik mijn pasje van de Makro binnen, met daarbij ook een bon voor een gratis pak printerpapier en een bon voor gratis koffie met gebak. Nieuwegein is voor mij de dichtstbijzijnde vestiging, dus daar wil ik snel eens naartoe. Ook Viking wist mij te vinden met een interessante aanbieding. Wanneer ik daar voor minimaal 50 euro aan spullen bestel, krijg ik een gratis tablet. Dat zou super zijn voor de kinderen natuurlijk! Binnenkort maar eens kijken wat ze daar hebben. Eerst moet er geld op de rekening staan. Voorlopig werk ik in ieder geval prima vanaf mijn plekje aan de eettafel, maar ik ga er zeker eens een kijkje nemen!

Welke software?

Van mijn boekhouder heb ik inmiddels de instructies ontvangen voor het boekhoudpakket. Als bezig bijtje heb ik er alleen nog niet de tijd voor gehad om die door te lezen. Wel heb ik alvast een paar inkoopbonnetjes doorgestuurd. Toch is het belangrijk om me er in te verdiepen, want dit systeem zal mijn facturen automatisch maken én is uitermate belangrijk voor de BTW-aangiftes!

Een andere belangrijke to do (of kostenpost, net hoe je het wilt zien) is lid worden van het Office-pakket. Dat staat niet op mijn laptop en voor 7 euro per maand kan ik dan in Word, Excel en PowerPoint werken en heb ik meer opslag in mijn OneDrive beschikbaar. Met alle foto’s voor mijn blog en toegezonden persinformatie kan ik de extra schijfruimte goed gebruiken.

Nu doe ik alles in Google Docs en OneDrive Live en dat werkt niet zo handig, ook omdat ik niet alle bestanden daarin geopend krijg… Ik moet bestanden nu eerst opslaan en dan via de cloud proberen ze te openen of ze uploaden in Google Docs voor ik er iets mee kan. Zeer tijdrovend!

Wat voor mij wel heel erg prettig werkt is Zoho. Daar maakte ik kennis mee via één van mijn vorige werkgevers. Je werkt daarmee in de cloud en kunt ook samen met iemand anders tegelijk in een bestand werken. Hier houdt ik contacten, projecten en mijn administratie van nog te schrijven artikelen in bij in verschillende spreadsheets. Dit is echter geen vervanging van office, omdat het net als Google Docs niet handig werkt om je toegezonden bestanden te openen. Dit is echt puur voor de administratie van mijn blog én vooral ideaal voor de projecten waar ik samen met andere bloggers aan werk. Dit omdat je de toegang van bestanden en mappen met elkaar kunt delen.

Voor het grote blogevent in september is er een document, hier registreren we de financiën, toegezegde sponsoring, het programma en delen we mailadressen met elkaar. Een ander document is voor mijn persoonlijke blog met opdrachten, offertes, producten die ik heb ontvangen, persevenementen en alle gegevens van mijn gastbloggers. Dan heb ik ook nog een gedeelde perscontactenlijst vol met interessante merken en pr-bureaus en een aparte lijst voor de acquisitie van betaalde opdrachten voor andere bloggers. Hierin staat wie welke tarieven hanteert, hoeveel bezoekers ze hebben en wat mijn onderhandelspeelruimte is.

Voor mijn blog zelf doe ik het meeste in WordPress en mijn mailbox, daarnaast gebruik ik Google Analytics, SemRush, de Google WebMaster tools en natuurlijk allerlei affiliate services waarover ik binnenkort meer zal vertellen.

Oh, en nieuwe visitekaartjes moet ik ook nog laten drukken!

Heb jij nog handige business tips voor me? Wat is voor jou een musthave?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Fleur zegt:

  Goed bezig hoor en veel succes met de organisatie van het event in september

 2. Lekker bezig! Leuk om te lezen hoe je het zo achter de schermen doet. You go bussiness mommy 🙂

 3. Helga zegt:

  Ik ben ook heel benieuwd naar dat event. Ik zou je graag wat meer tips willen geven, maar ik ben zelf ook net gestart en dus ook nog zoekende. Ik wens je veel succes!

  1. Marguerita zegt:

   Wat lief, en jouw schoonmaaktips lees ik altijd graag in de hoop geinspireerd te worden 😉

 4. Bregje zegt:

  Zo leuk om met je mee te kijken in de opstartfase van je eigen business! Ik ben geen ondernemer, dus heb geen tips. Ben wel benieuwd naar het blogevent in september dat je organiseert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.