Keek op mijn Week: Telekids Familiefeest, babynieuws, blogtour in Delft en gesleept door de ANWB

Hallootjes! Dit keer gelukkig een wat rustiger weekje, want vorige week was wel extreem. We begonnen natuurlijk wel met een leuk uitstapje, maar met Pinksteren hebben we lekker uitgepuft. Ik deed mee aan een blogtour door het mooie Delft en dochter A liep met haar papa de Avondvierdaagse. En er waren een aantal grote tegenvallers, het is best lastig om dan positief te blijven. Wat er allemaal gebeurde lees je in dit weekoverzicht.

boekt thijs van delftTelekids Familiefeest

Zaterdag hadden de meisjes weer dansles en scouting. Daarna haalden de jongste en ik bij Thijs van Delft het prachtige gewonnen bloemenboeket op. Ik mocht zelf kiezen en koos er één met pioenrozen, heel erg mooi! Toen konden ze even uitpuffen, waarna we de auto in stapten richting Gorinchem. Daar mochten we het Telekids Familiefeest meebeleven: wat een heerlijke dag voor de meisjes! We hebben er van genoten, vooral het pony rijden vonden ze helemaal geweldig.

Babynieuws

Zondag hebben we lekker uitgeslapen. De winkels waren gesloten, dus we aten uit voorraad. Ik haalde de Barbies weer eens naar beneden en daar werd heerlijk mee gespeeld. Papa en dochter A vertrokken voor een wandeling om te oefenen voor de Avondvierdaagse. Ze waren nog niet de straat uit, of kleine zus en ik ontdekten babyvisjes! Eerst zagen we er 3 en een uurtje later waren het er 5. Supercute, we waren erg onder de indruk. Nu gaan we steeds even kijken of ze er allemaal nog zijn (waarschijnlijk missen we er al 1).

Babyvisjes! Superschattig! #blackmolly #baby #netontdekt

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Scoupy

Maandag hadden we een extra dagje vrij, zo fijn! Het weer was ook wel aardig, dus ik deed uitgebreid boodschappen met mijn oudste, terwijl de jongste samen met papa een barbecue voorbereide. Opa en oma kwamen gezellig mee eten, een barbecue is altijd een stuk gezelliger met visite tenslotte. Ondertussen worstelde ik met de lange kassabon van Albert Heijn en Scoupy… de foto werd steeds afgekeurd en ik had 6 producten gekocht, dus dat tikt wel lekker aan. Uiteindelijk is het bij poging 3 gelukt om de cashback aanvraag goed in te dienen: een paar flessen drinken, kroketjes, toiletpapier… Fijne houdbare dingen. Toch ruim 11 euro terug op mijn rekening!

Happy rainy day

Dinsdag begon het gewone leven weer. De meisjes gingen naar school en ik moest aan het werk. Ik had in het weekend aardig wat werk verzet en ook vandaag liep het lekker qua productiviteit. Buiten stormde het en viel de regen met bakken uit de hemel. Toen manlief thuiskwam en vertelde over omgewaaide bomen en overal takken, besloten we om de eerste avond van de Avondvierdaagse over te slaan. In andere plaatsen was het afgelast, maar bij ons ging het gewoon door. Het was wel uitstekend weer om foto’s te maken van mijn nieuwe AGU regenjas!

agu seq regenjas

Woensdag trok ik de regenjas ook aan, want het bleef nat. Kon ik hem goed testen. Ik moet er alleen nog even een fietstochtje mee doen, want daar heeft ie speciale handige ritsen voor. Het is echt een ontzettend mooie jas, die prettig zit. Best bijzonder voor een regenjas! Ik hielp met de spelletjesochtend in groep 1 en heb met mijn groepje kleuters domino gespeeld en gekwartet. Daarna even snel boodschappen en aan het werk maar weer. De meisjes gingen naar zwemles, waar we helaas niet meer op de tribune mogen kijken. Erg jammer want zo mis je compleet de voortgang, het computersysteem wordt niet zo nauwkeurig bijgewerkt. De weersvoorspellingen waren vandaag beter, dus grote zus liep voor het eerst de Avondvierdaagse. Bleek en uitgeteld kwam ze om half 9 thuis na 6 kilometer lopen. Ver na bedtijd. Maar gelukkig vol enthousiaste verhalen! Eens kijken hoe ze zich morgen voelt.

Mommy bloggertour door Delft

Donderdag was een drukke dag, ik ging mee met de mommy bloggertour door het mooie Delft. Ooit ben ik er wel geweest, terrasje gepikt en bij De Mol gegeten (daar eet je dus met je handen in middeleeuwse sferen, compleet met kippen en troubadour). Jaren geleden alweer. Afijn, deze dag ontdekte ik de leukste plekjes voor mama’s en kinderen. Binnenkort lees je er alles over met natuurlijk heel veel foto’s. Één van de leukste dingen die we hebben gedaan, was een kostuumfoto maken in de stijl van schilder Vermeer. Dit kun je doen bij Something Extra, echt heel gaaf!

kostuumfoto
Foto: Something Extra

Daarna door naar mijn oom en tante, de buren van mijn ouders. Hier had ik voor een kraamvisite afgesproken met mijn nichtje. De baby zelf was er niet bij, die ligt nog in de couveuse (prematuur geboren met 32 weken) maar het gaat heel erg goed met hem en hij zal binnenkort naar huis mogen. Het pakje maat 50 dat ik jullie eerder heb laten zien, gaat hij met een weekje waarschijnlijk al passen. Superleuk!

Toen nog even bijpraten bij mijn ouders die de meisjes uit school hadden gehaald en weer op huis aan. En dat viel even tegen… mijn auto wilde niet meer starten! Help! En er moest eten gekookt worden etcetera. Een flinke domper na een fijne dag. Gelukkig wilde mijn vader ons even thuis brengen. Paps had ook een dikke knuffel voor me, ik zag het even niet meer zitten. Er speelt iets vervelends wat ik niet op mijn blog kan delen, de keukenkraan lekt, de vaatwasser doet weinig meer, mijn bank is kapot, de wasmachine vertoont kuren en nu dus ook nog de auto… Mijn tranen zaten hoog, wat is het dan fijn als je je papa even kunt knuffelen. Het komt ook vast allemaal wel goed, maar poeh hee…

Weggesleept door de ANWB

Vrijdag liepen we in onze regenjassen naar school. Daarna deed ik boodschappen en toen belde ik de garage. Die gaf aan dat het verstandiger was om de ANWB te bellen, dus dat was de volgende stap. We maakten een afspraak en mijn vader was weer zo lief om me op te halen. Ik had mijn laptop mee zodat ik bij mijn ouders nog even kon werken. Al snel stond er een grote gele bus naast mijn auto om me te helpen. De man van de ANWB ontdekte al snel wat het euvel was: mijn motor zoog geen benzine meer aan. Problemen met de brandstofpomp. Terwijl ik steeds de auto moest starten, probeerde hij van alles: met een hamer een klap op de brandstoftank geven, extra benzine er in gooien, startkabels, de stroom van de brandstoftank doormeten… Maar het mocht niet baten. Tijd voor de sleepkabel. Ik pakte mijn sleepoogje erbij en de man was verrast: “Zo mevrouw, ik ben verbaasd dat u die weet te vinden, de meeste mensen weten dat niet! Eigenlijk geen goed teken dat u dit weet.” Ja, daar had hij een punt. Ik ben al vaker gesleept. Auto in z’n vrij en de kabel strak proberen te houden. Ik wist het nog, al was het alweer even terug. Best lastig met alle rotondes en de auto remde natuurlijk veel lastiger omdat de motor af stond. De garage bracht mij weer thuis en later die middag kreeg ik een offerte voor de benodigde reparatie. Bijna 800 euro… Ik ga daar dit weekend even heel goed over nadenken, want het is me nogal een bedrag. Dit weekend en volgende week staan er gelukkig geen bloguitstapjes gepland, alleen een ziekenhuisbezoek eind van de week.

anwb slepen
Nou daar ga ik dan… kabel strak houden!

Pfff soms zit het mee en soms zit het tegen. Ik ga de Ernst en Bobbie cd grijsdraaien dit weekend en dan vooral het nummer ‘Alles komt goed’. Nu snel mijn Avondvierdaagse cadeautje pakken voor mijn meisje, de jongste is nog wakker gebleven gelukkig. Straks met oma samen naar het defilé kijken met de fanfare als ze de tocht heeft uitgelopen!

Lees ook: Keek op mijn Week: James Bond gezien, soundhealing en kampvoorbereidingen

Hoe was jouw week? Meevallers of tegenvallers?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Verena zegt:

  Klinkt als een leuke week, behalve het wegslepen door de ANWB dan. Wat een bedrag om het te laten repareren zeg!

 2. Merel zegt:

  Hele dikke knuffel! ?
  Met betrekking tot de week, wat een mooie regenjas zeg! Lijkt me heel comfortabel. Donderdag was erg gezellig, goed nieuws van je neefje. En de rest is echt flink pech.

 3. layla zegt:

  De eerste foto van je dochtertje is zo lief! Mooie bos bloemen

 4. Gera zegt:

  Sterkte met het vervelende…wat het ook is!!

 5. Xenia zegt:

  Wat een afwisselende week. Wel ook veel leuke dingen meegemaakt.
  Delft lijkt me erg leuk, benieuwd naar je blog hierover!
  Een virituele knuffel voor jou van mij!

 6. Leuk die bloggertour! dat wegslepen van je auto is wat minder. Ik heb ook al wat meegemaakt met mijn auto, die dingen zijn altijd wat minder

 7. Fleur zegt:

  Echt balen van je auto! Ben ook fan van Scoupy. Doe het al 2 jaar en ruim €200 terug gekregen. Over het algemeen gaat het heel snel! Mijn meevaller was de week beginnen in Ibiza en mijn tegenvaller was het weer bij terugkomst. Ook werd ik weer veel te snel terug gegrepen door de beslommering van elke dag. Mijn vakantiegevoel was veel te snel weer voorbij 🙁

 8. Een enerverende week. Voor een knuffel van je vader ben je nooit te oud.
  Leuke regenjas. Ik heb altijd een pak, da’s voor mij een must op de fiets (als het flink regent dan heb ik overschoenen aan anders heb ik kletsnatte voeten), maar die van jou is verrassend leuk.

 9. Marsha zegt:

  Wat een leuke dingen heb je meegemaakt! Dat Telekids Familiefeest en die bloggertour zag er gaaf uit!

 10. mama zegt:

  Super die regenjas! En wat een leuke (Vermeer) foto zeg, ziet er erg gezellig uit!

 11. Jody zegt:

  Wat een leuk idee die foto in Delft! Ik moet over een half jaar een vrijgezellenuitje organiseren, en dit ziet er iig hilarisch uit… 😉

 12. Sandra zegt:

  Leuk om zo mee te lezen en wat een *insert vloekwoord* gedoe met je auto zeg. Die regenjas wil ik ook! Zo mooi en handig als je gaat fietsen. Ik moet Scoupy toch ook eens echt gaan gebruiken ipv er alleen naar te kijken. Haha… En en en, hoeveel babyvisjes zijn er nog?

 13. Cassandra zegt:

  Ik vind die regenjas je echt fantastisch staan! Hele mooie kleur ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.