Keek op mijn Week: James Bond gezien, soundhealing en kampvoorbereidingen

Wat worden de dagen weer kort hè? Ik heb mijn Switchbot nu al verschillende keren een herprogrammering gegeven voor de tijden waarop mijn gordijnen openen en sluiten. Binnen staat af en toe een gezellig kaarsje aan en wij kruipen onder dekentjes op de bank voor de tv. Mijn dochter haar juf was te zien in First Dates, dus een goede reden om televisie te kijken!

micropia stickers

FF bijkomen

Zaterdag moest ik echt even bijkomen van alle druktes de week ervoor. Ik had totaal geen energie. De kinderen hebben lekker zitten gamen, knutselen en hun kamer een beetje aan kant gemaakt. Ik werkte wat aan een artikel en racete door het huishouden. ’s Avonds kwam mijn vriend mee eten en dan wilde ik het toch even een soort van netjes hebben. Met z’n allen keken we Disney’s Mowgli film (niet de cartoon), mooi gemaakt!

maskertjes proberen
Futloos? Tijd voor een spa-momentje met maskertje van het Koreaanse merk Jiin Ju voor tieners.
maskertje spa moment
Zelf had ik nog een Ffanlory sheetmasker liggen, dus ik kon ook meedoen aan dit zenmomentje.

James Bond

Zondag keken de meisjes tekenfilms en ik deed wat afleveringen Bull op Prime. Voelde me echt supersloom en moe en kwam maar moeilijk op gang. Maar ja, er moesten vandaag echt boodschappen gedaan worden en de kids hadden geen zin om mee te gaan. Ik dacht sportief op de fiets te springen. Al vrij snel liep ik met een platte band weer terug naar huis… Dochterlief hielp met oppompen, maar mijn energie was op en de band nog steeds leeg… Tja, dan kun je nog zo moe zijn: het brood was op dus boodschappen waren wel nodig. Toch maar de auto gepakt en uitgebreid gekeken wat er precies allemaal op was. Liep nog een oude werkgever tegen het lijf van vroeger toen ik bij een eetcafé in de bediening werkte, grappig om daar aan terug te denken. Eenmaal thuis ging het kaarsje uit en ging ik maar weer in bed liggen. Leuk hoor, revalideren. Blegh.

Daarna de kids naar hun papa gebracht en de drukke week doorgesproken.

scouting

Eenmaal thuis toch de keuken aan kant gemaakt en toen met mijn vriend naar Gouda gereden waar we heerlijk hebben gegeten bij Swing Gouda. Ken je dat? Erg leuk muziek eetcafé! Precies op tijd arriveerden we in de bioscoop waar ik dan eindelijk James Bond No Time to Die heb gekeken. Ik wilde deze zoooooo graag zien en dat was het waard. Na afloop waren we even sprakeloos…

swing gouda
Goed eten voor een mooi prijsje bij Swing Gouda. Ik vond de aankleding van het restaurant erg leuk met overal muziekinstrumenten!

Wimpertjes

Maandag knoerthard gewerkt. Helaas nog lang niet alles af wat ik gedaan had willen hebben, maar de Blogboot van volgende week is zo goed als voorbereid. Tussendoor nog even relaxen op de stoel bij Bella 3B en mijn wimpers weer mooi laten maken. Tegen een uurtje of 7 had ik geen zin meer om echt te koken en heb ik wat kogelbiefstukjes die op moesten gebakken. Het was wel even prima en na het eten de laptop erbij gepakt op de bank en nog even verder geschreven aan allerlei artikelen. Ik hoopte zo dat ik mijn opdrachten voor oktober tijdig af zou kunnen hebben om ze nog deze maand te factureren… Uiteindelijk is dat gelukkig gelukt, maar niet op deze drukke dag.

pukka thee
Koud en regen, prima weertje om de doos met allemaal smaken thee die ik van Pukka heb gekregen open te maken. Lekker warm!

Soundhealing en Reiki behandeling

Dinsdag stond er een bijzondere ervaring in de agenda. Ik reed naar het Karunika Center in Amsterdam voor een ontmoeting met de Italliaanse Giuliana van Love Energy. We hadden een mooi gesprek over hoe ze van een rechtenstudie tot de switch kwam naar het geven van soundhealings en reiki behandelingen. Daarna mocht ik gaan liggen en genieten van de combinatie van massage, reiki en het geluid van Tibetaanse klankschalen. “You don’t need to be strong now” zei ze. Blijkbaar was ik zo gespannen dat het moeilijk was om me er goed aan over te geven. Gelukkig maakte de behandeling dit meer dan goed, ik werd op het laatst wel een beetje misselijk van de geluiden van de klankschalen maar voelde me ontzettend relaxt. Later die week ook genoeg schrijfinspiratie om makkelijk artikelen uit het toetsenbord te laten rollen en de energie om mijn kinderen aan te voelen. Uiteraard volgt er nog een uitgebreid artikel over deze dag.

soundhealing bij love energy

’s Avonds was ik dusdanig afgeleid – helemaal opgegaan in mijn werk en heerlijk staan koken – dat ik pas toen de eiermeisjes aanbelden me realiseerde dat ik de fysiotherapie helemaal vergeten was. Ieks! (Ik mis die meisjes vaak omdat ik dan net de deur uit ben. Maar nu heb ik verse eitjes gekocht hoor!) Snel de telefoon gepakt en ik kon gelukkig iets later starten en mijn bord rustig leeg eten. Pfoeh…

Wandelen met de meisjes

Woensdag werden ’s middags de meisjes weer gebracht. Vanwege een klimaattop excursie moest de oudste al heel vroeg op school zijn en zou ze later thuiskomen. Zo kon ik nog even doorwerken in plaats van mezelf een slag in de rondte rennen. Ik voelde me geïnspireerd en heb dus heerlijk aan artikelen zitten werken in deze extra tijd. De HelloFresh doos werd bezorgd en ik verheugde me op het maken van de recepten.

wandelen bodegraven

Vlak voor de kinderen kwamen heb ik een knutselkleed op tafel gelegd en creatieve spullen gepakt. Er waren verschillende klasgenoten met corona besmet en dus in quarantaine. De meisjes mochten elk voor een gezin een beterschapskaartje knutselen en een leuk cadeau pakketje samen stellen, zodat de kinderen een leuke opkikker zouden hebben. Was prachtig weer dus we hebben lekker gewandeld en vanaf ruime afstand een kort praatje gemaakt met de zieken. Dat was fijn. Hopelijk verloopt hun herstel vlotter dan het mijne. Eenmaal thuis was het toch iets teveel geweest en heb ik mijn bed weer opgezocht om uit te puffen. Zo had ik weer frisse energie om de gefrituurde kipwrapjes uit de maaltijdbox klaar te maken, heel erg lekker!

krokusjes bodegraven

Huiswerk

Donderdag kon ik wederom fijne meters maken achter de laptop. Gelukkig, want de kinderen hadden flink wat huiswerk mee dus er moest een tafel en topo worden overhoord… Nog een paar jaartjes afzien, dan kunnen ze zelf hun huiswerk plannen hoop ik (middelbare schoolouders, please tell me that’s true…). Het moest allemaal vandaag omdat ze komend weekend op scoutingkamp gaan. Uitstellen was dus geen optie. De oudste heeft bovendien óók nog een klassenfeest, haar eerste! Super spannend natuurlijk. Ik weet nog van mezelf van vroeger dat je dan voor het eerst met een jongen kon dansen… ieks, zo spannend was dat. Ben benieuwd naar de verhalen.

dahl hellofresh
Zo lekker dit!

’s Avonds maakte ik met een HelloFresh pakket het vegetarische gerecht Dahl. Daar zit naanbrood bij om te dippen. De jongste heeft me gezellig geholpen in de keuken en we hadden er plezier in samen. Smaakte ook nog eens erg goed en de kinderen zeurden er niet over, yay. Daarna schoven we snel op de bank voor het Jeugdjournaal en daarna First Dates met daarin de juf. Bij elke kandidaat gingen we raden of dit de persoon zou zijn waaraan de juf was gematcht en natuurlijk of het na de uitzending wel of niet een match zou zijn. De juf was einde uitzending inderdaad een match, maar helaas lazen we in de aftiteling dat het bij appcontact was gebleven. Groep 8 kan nog even doorkoppelen dus om een leuke liefde voor haar te vinden. Maar eerst: bedtijd voor de kids, want ze mochten opblijven om het programma af te zien.

Ratrace

Vrijdag was één hectische ratrace. Kids naar school, ik naar de fysio en daarna werken en scoutingtassen inpakken. Uit school getracht de kids nog iets van huiswerk te laten doen maar er was weinig animo voor, dus het bleef bij wat topo overhoringen. Ze moesten nog even helpen om hun snoepzakjes voor kamp te vullen en nog wat spullen te zoeken. Daarna snel koken en eten, een kind helpen met optutten en doorrrrr…

make up tieners golden rose

Eerste stop was het scoutinggebouw waar we ietsje aan de late kant arriveerden, sorry! Kind 1 mocht alvast op scoutingkamp. Daarna door naar school om kind 2 naar haar klassenfeest te brengen. Thuis had ik precies genoeg tijd om de film Overboard te kijken, loved it en moest er ook erg om lachen. Film klaar, dus schoenen weer aan en naar school. Ik had al aangekondigd dat ik dochterlief iets eerder moest ophalen dus om klokslag half 10 moest ze mee. Het feestje zag er erg gezellig uit met de discolampen, blacklights, lekkers en een stoelendans aan de gang. Ze vond het jammer dat ze als eerste gehaald werd, want ze had het ontzettend leuk gehad.

scoutingkamp baarn
Gezellig met de andere scouts in een slaapzaal.

In de auto naar Baarn kletste ze honderduit en mocht ze haar lievelingsliedjes streamen via de speakers van de auto. Op het scoutingterrein werden we opgehaald door de kampchef en mochten we door het donkere bos mee naar het gebouw waar onze vereniging sliep. De andere kinderen waren druk met tandenpoetsen en pyjama’s aantrekken, dus perfecte timing. Ik hielp nog even met het opmaken van haar bed en kon ook mijn jongste nog een trustenkusje geven. Fijn scoutingkamp gewenst allemaal!

Gaan jouw kinderen ook weleens met scouting of een andere vereniging op kamp?

Donzen Dekbed 728 x 90 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.