Lekker lang lezen in de zomer!

Joepie! Het is vakantie! Tijd om allemaal dingen te doen waar je anders niet aan toe komt. Lekker uitslapen, wat luieren, uitstapjes maken, op vakantie gaan, buiten zitten en lekker lezen! Als wij vakantie hebben dan hoort daar ook een bezoekje aan de bieb bij of een ritje naar de boekhandel. In mijn telefoon heb ik een lijstje met boektitels die ik graag wil lezen en die leen of koop ik dan ook. Om eens lekker te lezen in de vakantie. Voor de kids doen we dit ook. Niks fijner dan allemaal verzonken in een boek te zijn of lekker samen voorlezen.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

kinderboeken zomer

Ik heb 3 nieuwe kinderboeken gekregen om te reviewen voor deze blog en vertel je hier graag over. Lees je mee?

Ooz – Milja Praagman uitgeverij Leopold

Dit boek gaat over een vogeltje – Merel – en haar vader. Ze gaan samen mensen kijken in de Ooz. De Ooz is eigenlijk de Zoo. Vanuit het perspectief van een jonge vogel lees je wat ze over mensen ontdekken. Zo zegt Merel: ‘Ze hebben wel rare veren’. En vader vogel zegt: ‘Mensen hebben een pak van stof. Dat pak zit los. ze kunnen elke dag iets anders aantrekken.’  Ze ontdekken mensen in het bos, mensen op het strand, mensen op de weg en mensen in hun nest/huizen. Klik hier voor verkoopinformatie.

kinderboeken zomer

Het is grappig om te lezen dat alles vanuit het oogpunt van de jonge vogel is geschreven. Er zitten woordgrapjes in het verhaal en mooie zinnen. Ik hou ervan. Onze dochter van 4 vond dit boek ook erg leuk en onze zoon van 7 luisterde ook nog graag mee. Bovendien zijn de illustraties prachtig! Je kan er lang naar kijken en steeds weer iets nieuws ontdekken. Ik vind dit prentenboek echt een aanrader! 

kinderboeken zomer

Welkom op school! – Coline Citron uitgeverij Oogappel

Dit hard-kartonnenboek kwam op het perfecte moment voor onze dochter. Zij werd 4 jaar en mocht nog voor de zomervakantie gaan wennen op school Dit boek is vooral een ontdekboek. Met 50 flapjes is je kind wel even bezig om alles te zien. Er zit geen verhaal in het boek. Het boek is opgedeeld in de onderwerpen: het begin van de schooldag, de gymzaal, het toilet, in de klas, de speelplaats, de refter, het middagdutje.

kinderboeken zomer

Aan de laatste twee hoofdstukken kun je zien dat dit een Belgisch boek is. De refter is de kantine waar de kinderen tussen de middag eten en in België doen de kinderen ook nog een middagdutje op school. Onze dochter vond dit boek erg leuk omdat het haar goed kon voorbereiden op de schooldag en omdat ze na het schoolbezoek de woorden en plaatjes herkende. Dit boek kan je kindje prima zelf lezen en ontdekken. Voor de woordenschat en voor het vertellen over hun eigen ervaring is het fijn om een boek zoals dit erbij te hebben om samen over school te praten. Klik hier voor verkoopinformatie.   

kinderboeken zomer

De auto’s van de nachtgarage – Tori Kosara en Meg Hunt uitgeverij Leopold

Dit boek gaat over Motoreiland. Als iedereen gaat slapen dan gaan de auto’s van de nachtgarage aan het werk. Zo zie je de ambulance en brandweerwagen in actie, een strepentrekker die nieuwe strepen op de weg zet, de vuilniswagen, een vrachtwagen die nieuwe voorraad bij de winkels brengt, een veegwagen en een nachtbus.

kinderboeken zomer

De teksten zijn op rijm, dat vind ik altijd lekker lezen en je kan de kids laten raden hoe de zin eindigt. Verder zijn de tekeningen heel mooi en is er op een pagina veel te zien. Onze dochter van 4 en zoon van 7 vonden dit allebei een leuk boek en we hebben het dan ook al meerdere keren gelezen! Klik hier voor verkoopinformatie.

Dus: lekker lezen in de zomer!

kinderboeken zomer

Welk kinderboek wil jij graag lezen?

Lees ook:

Voorbereidingen vlak voor je baby komt…

Leestijd: Het 1000 dingen boek

Kinderboekenweek give-away van Illie Billie!     

Meer vrouwenpower in kinderboeken!

Retteket: een boek vol voorleespret!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.