Ontspannen met hobby’s op de Blogboot

Meer tijd voor ontspannende hobby’s zonder schermpje, heerlijk! Of je nu op vakantie gaat of een staycation doet, het is heerlijk om even uit de dagelijkse rat race te ontsnappen met een schermloze hobby. Winkelketen Boekenvoordeel trakteerde ons deze Blogboot vaart op een veelvoud aan mogelijkheden. Leuk voor jezelf, maar ook een ideale winkel om een vakantiekoffertje met verrassingen te vullen voor je kinderen.

blogboot boekenvoordeel

Boekenvoordeel heeft nu een 1+1 gratis actie op kinderboeken, dus doe er je voordeel mee. Mijn dochters zijn fan van de hardcover tekenboeken uit deze winkel, ik houd van de bouquetreeksromannetjes en puzzelboekjes die je er kunt vinden, maar ze hebben nog veel, heel veel meer in hun 100 winkels (en online). Zin om even te ontspannen (en het moet in je koffer passen) en je weet niet hoe?

Check deze unboxingvideo van de goodiebag die we op de boot kregen:

@marstyle78 #unboxing #boekenvoordeel #blogboot #goodiebag #winactie @BoekenVoordeel ♬ origineel geluid – Marguerita

Er was een goodiebag over en daarmee gaat Boekenvoordeel op hun eigen socials een winactie doen, ze zitten op instagram en tiktok. Zoals je in het filmpje kunt zien, verloot ik zelf het Voetbal Stickerboek, dus mocht je interesse hebben laat het even weten.

Je ziet in ieder geval waarom je hier zeker even wilt neuzen voor je zomervakantie of sinterklaascadeautjes: heel veel keuze! De stenen winkels zitten momenteel midden in een rebranding en ook alle producten kregen qua look een update. Een boottocht door Amsterdam is uiteraard altijd een leuke, ontspannende activiteit, zeker aan boord van Starboard Boats.

Welke 3 tips wij kregen om te ontspannen?

Speel een spelletje zoals Hitster

Ken jij het Jumbo spel Hitster al? Een ideaal party spel maar ook erg leuk met z’n tweetjes. Wij kregen van Boekenvoordeel de Summer Hits versie, er zijn diverse varianten met elk weer andere liedjes. De liedjes uit ons spel varieren van zo oud als ‘Ranja met een Rietje’ tot zomerhits uit 2023. Lekker meezingen met liedjes die je kent en je verbazen over muziek die nieuw voor je is. Je hoeft voor dit spel niet heel goed te kunnen lezen, dus ook mijn vriend kan gezellig meedoen.

Download Hitser op je telefoon, kies je spelvariant en zorg dat je Spotify op je telefoon hebt staan (dat hoeft niet de premium versie te zijn, die heb ik ook niet). Je scant vervolgens als spelleider de qr-codes op de kaartjes, luistert met elkaar naar de muziek en degene die aan de beurt is moet het kaartje correct op de tijdlijn plaatsen. Op de boot speelden we met z’n allen 1 tijdlijn, maar je kunt ook voor elke speler een eigen tijdlijn maken. Degene die als eerste een rij van 10 kaartjes heeft, die wint. Hoe meer kaartjes met jaartallen, hoe moeilijker het wordt.

We kregen ook rugzakproof spel Rummikub Dice een dobbelstenen variant op het oh zo bekende spel met cijfers. En het spelletje Weerwolven, dat je nu bij BoekenVoordeel gratis bij aankoop van 2 spellen van 999 Games krijgt. Voordeeltip dus! Wij zijn gek op spelletjes.

Armbandjes vlechten

Haakfluencer DenDennis – een naam die ik van de Kreadoe wel kende – liet ons het hobbyassortiment van BoekenVoordeel meteen in de praktijk gebruiken. Hij heeft flink wat creatieve (haak)boeken uitgebracht, maar haalde nu een Kumihimo vlechtschijf uit de goodiebag en zijn lievelings haakgarens van Grundl. We kregen die in leuke pasteltintjes samen met het boek “Mooie armbandjes om zelf te maken” waarin allerlei vlechtmethodes staan uitgelegd om zelf de leukste armbandjes in elkaar te vlechten.

Vroeger heb ik heel wat uren besteed aan het vlechten van armbandjes met de draadjes aan het tafelzeil geplakt, maar met de vlechtschijf kun je je werk iets makkelijker wegleggen en weer oppakken. Bovendien kun je er veel complexere vlechtpatronen mee maken. Het duurde even voordat ik de techniek goed doorhad (terwijl het eigenlijk heel simpel is), maar DenDennis had al een mooie start gemaakt  (en ook een gehaakte versie van zichzelf mee, heel leuk gedaan). Ontspannende schermloze activiteit voor op de achterbank (of op de camping of…)

Gezellig om even creatief bezig te zijn met z’n allen zo op de boot. BoekenVoordeel had in onze goodiebag nog veel meer leuke hobbyspullen gestopt om lekker mee te ontspannen. Terwijl ik thuis bladerde in het Hobbyzine tijdschrift, mocht mijn jongste als eerste kijken wat ze wilde uitkiezen om mee te freubelen. Het werd de Crystal Card kit waarmee je kunt diamond painten, zo gezellig als je schermloos met elkaar kunt kletsen en creatief bezig bent.

Mijn oudste werd heel blij van de Staedtler fineliners die ze meteen voor een cartoon (schoolopdracht) kon gebruiken. Ik hoop snel wat meer lucht te hebben en ook lekker ouderwets weer eens de creabea uit te hangen, er zat een fantastische scrapbookset in (met hondenthema) in met heel veel gave stempelspullen van Studio Light! Verder nog een handige glue tape pen die voor het scrapbooken ook goed van pas komt. En er zat een kaartenmaakset in met kabouters van JEJE.

diamond painting
Dochterlief pakte direct de diamond painting set uit de tas en heeft in 2 middagen deze schattige (vaderdag?) kaart geknutseld. Heerlijk, niet op een schermpje en lekker kletsen met mama (gebeurt niet als ze op een schermpje zit, ik was blij).

Ontspannen met een roman

Als ik aan vakantie denk, zie ik mezelf liggen op een handdoek of ligbedje met een heerlijk boek erbij. Beetje mensen kijken, beetje lezen, af en toe een slokje drinken… Zalig! Boekenvoordeel heeft uiteraard boeken in overvloed, maar op de boot was auteur Wendy Brokers mee. Deze moeder van 5 neemt je in haar boeken mee in de wereld van eindexamenleerlingen, studenten en net afgestudeerden. Haar kracht ligt in het overbrengen van emoties, dus als je zin hebt om het er allemaal even uit te laten zit je goed met haar boeken. 

wendy brokers schrijfster

Op de boot signeerde ze voor ons ‘Niet zonder jou‘, een teaser:

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op. Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven…

Inmiddels ben ik in dit boek begonnen en ik kan het maar moeilijk wegleggen, het verhaal pakte me meteen. Denk dat het mijn dochter ook wel zal aanspreken. Ben nu halverwege en ik vind deze roman echt een aanrader voor je vakantiekoffer! Zo’n boek waardoor je even de rest van de wereld vergeet, heerlijk.

wendy brokers schrijfster

Ook voor ons gesigneerd in de tas zat Verloren dromen van Valeria door schrijfster Aline van Wijnen. Klinkt wat mij betreft als een net zo fijne leestip voor de zomer:

Petrograd, 1914. De jonge gravin Valeria Vygotski maakt zich op voor een societybal. Ze is al jaren verliefd op vorst Vladimir Zabolotski en die liefde is wederzijds. Doordat er een wereldoorlog is begonnen, moet hij zijn dienstplicht vervullen voordat ze zich kunnen verloven. Na enkele zware oorlogsjaren en de daaropvolgende communistische revolutie worden Valeria’s brieven echter niet meer beantwoord en na verloop van tijd is er ook van Valeria en haar familie geen spoor meer te bekennen. Wat is er met haar gebeurd en zullen de twee geliefden elkaar ooit weerzien?

Amsterdam, 2019. Journaliste Tara is teleurgesteld in haar werk en ook haar relatie met de getrouwde Xavier vindt ze niet iets om trots op te zijn. Wanneer ze de expositie ‘Juwelen!’ bezoekt, valt haar oog op de baljurk van gravin Vygotski. Wie was deze vrouw en wat is er van haar geworden? Die vraag laat Tara niet meer los en ze besluit naar Sint-Petersburg te reizen om onderzoek te doen. Dat dit uitgerekend de stad is waar haar moeder woont, speelt ook een rol bij haar fascinatie. Terwijl Tara zich laat meeslepen door het intrigerende verhaal van twee mensen in de maalstroom van de geschiedenis, gaat ze ook heel anders naar haar eigen levensverhaal kijken.

Wat een mega (leuke) goodiebag

Na afloop kregen we dus dit alles in een enorme goodiebag mee naar huis met nog veel meer leuke en creatieve spullen die ons deze zomer helpen ontspannen. Thuis, onderweg of op het vakantieadres. En dat brengt me meteen terug naar mijn eigen jeugdherinneringen… Mijn moeder haalde voor ons vroeger altijd iets nieuws qua vermaak en we zagen pas op vakantie als haar tas open ging wat de verrassing was, zo leuk! Ook mochten we vaak een Donald Duckje of ander tijdschrift kopen op vakantie. Eigenlijk van alles wat je in de winkels van BoekenVoordeel kunt vinden.

Koop jij voor de zomervakantie vaak een puzzelboekje, nieuw leesboek, knutselset of spelletje voor je gezinsleden? 

Lees ook:

Zo leuk: een fotoboekje van karton

61 knutseltips voor luie moeders

Fijne picknick vakantietips gehoord op de Blogboot

Leuke zomerlezen bingo kaart

De 52 allerleukste spelletjes getest door bloggers

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ilona Boers zegt:

    Ik doe graag mee voor het voetbalboek! Mijn zoon mag donderdag afzwemmen voor zijn B dit zou hij heel leuk vinden!

  2. elisabeth maria martina zegt:

    die goodiebag zou ik graag voor de kleinkinderen winnen, leuk voor onderweg naar zuid frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.