Leuke zomeroutfits voor je dochter shoppen: zo doe je dat!

De zomer komt er alweer aan! Dit betekent dat het tijd is om de garderobe van je dochter aan te vullen met leuke zomeroutfits. Er is ontzettend veel keuze in de winkels, maar waar ben je nou precies naar op zoek? Je kunt denken aan luchtige jurkjes, vrolijke rokjes of trendy tops. Hoe pak je het shoppen van zomeroutfits voor je dochter het beste aan? Na het lezen van dit artikel weet je hoe je dit het beste kunt doen!

shoppen met dochter

Bepaal de stijl

Allereerst is het handig om te bepalen welke stijl je dochter leuk vindt. Het allerbeste is om haar mee te nemen, zodat je zeker weet dat ze de kleding zal dragen. Vooraf kun je het er met haar over hebben. Houdt ze van kleurrijke prints, stoere denim of juist van romantische bloemenjurkjes? Je kunt gerichter op zoek gaan naar kleding als je een duidelijk beeld hebt van de stijl van je dochter. Zo kun je nog beter de leukste zomeroutfits creëren! Zomeroutfits mogen best wat vrolijker en speelser zijn dan de kleding die je dochter in de winter draagt. Kies daarom voor vrolijke kleuren en prints, zoals bloemen, strepen of dierenprints. Zo krijgt de zomeroutfit van je dochter een zomers en zonnig tintje.

Shop online of in de winkel

Tegenwoordig kun je zowel online als in de winkel terecht voor leuke zomeroutfits voor je dochter. Het voordeel van online shoppen is dat je op je gemak kunt rondkijken en vaak een groter aanbod hebt. Maar het nadeel is dat je de kleding niet kunt passen voordat je het koopt. Mijn dochters geef ik online vaak een budget, ze mogen dan eerst eindeloos het winkelmandje volgooien en kunnen daarna gaan schrappen om te zorgen dat het binnen budget blijft. Vind je het fijner om eerst de kleding te kunnen passen voordat je het koopt? Dan kun je het beste naar een fysieke kinderkledingwinkel gaan. 

Maak een lijstje

Het kan handig zijn om van tevoren een lijstje te maken van de kledingstukken die je wilt gaan shoppen. Zo voorkom je dat je thuiskomt met items die ze al in haar kast heeft hangen. Denk hierbij aan basics zoals t-shirts en shorts, maar ook aan wat meer specifieke items zoals een zomerjurkje of een zwemoutfit. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel soorten meisjes jurken. Bedenk van tevoren alvast naar wat voor soort iets jullie op zoek zijn. Het is natuurlijk leuk om samen met je dochter op zoek te gaan naar leuke zomeroutfits. Laat haar daarom meedenken en kiezen welke kledingstukken ze het liefst zou willen dragen. Zo voelt ze zich betrokken bij het shoppen. En hopelijk zal ze daardoor de kleding ook graag dragen.

Kies voor comfortabele materialen

In de zomer is het belangrijk dat de kleding gemaakt is van comfortabele materialen die ademen. Kies daarom voor luchtige stoffen zoals katoen of linnen. Zo krijgt ze het niet al te warm en kan ze een beetje afkoelen. Let ook op de pasvorm van de kleding, zodat je dochter genoeg bewegingsvrijheid heeft. Zeker als ze op de fiets naar school gaat.

Zie jij een dagje shoppen met je dochter al helemaal zitten? Wat is jullie favoriete winkelbestemming?

disclaimer

Lees ook:

Maak met mama een mooie herinnering

Rainbow High mode poppen

Monocolor is dé trend in zwemkleding dit jaar

Outfit of the Day: twinnen met mijn moeder in NED Fashion

Budgetshopping: merkoutfits voor een prikkie

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.