Wildlife weken in Dierenpark Amersfoort

Afgelopen zondag was het een regenachtige dag. Het regende in de ochtend en de weersvoorspelling was niet goed; het zou de hele dag blijven regenen. Maarrrr… wij zijn niet van suiker! Dus regenjas aan, paraplu mee en hop, op naar dierenpark Amersfoort! Want daar zijn nu de Wilde Wildlife weken en wij waren uitgenodigd om dit te beleven namens deze blog.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

dierenpark amersfoort wildlife

Over Dierenpark Amersfoort

Het was lang geleden dat ik in Dierenpark Amersfoort geweest was en onze kids van 6 en 3 jaar oud waren er nog nooit geweest. We wisten niet dat deze dierentuin zo speciaal is! Heerlijk in het bos en in het midden van het land is het echt een leuk uitstapje.

dierenpark amersfoort

De dieren bekijken en tegelijk ontdekken gaat hier namelijk samen met klimmen, klauteren en glijden! Naast, door, tussen en langs de dierenverblijven zijn uitdagende klimparcoursen gemaakt. Je klimt dus echt door de dierenhokken heen! Spannend, leuk, uitdagend en supercool!!! Onze zoon van 6 vond dit helemaal geweldig! Onze dochter van 3 vond sommige parcoursen nog wel een beetje te spannend.

Dierenpark Amersfoort is echt een dierentuin waar ze alle dieren hebben die je graag wilt zien! Olifanten, giraffen, een echte krokodil en leeuwen en tijgers! Ik vind vooral de grote dieren zoals de olifanten en giraffen leuk om te zien en die konden we prima bekijken in deze dierentuin. Door de regen kozen veel dieren ervoor lekker binnen te blijven. Maar ook daar konden we kijken.

Wilde Wildlife Weken

In de voorjaarsvakantie zijn de Wilde Wildlife Weken in de dierenpark Amersfoort. We werden ontvangen door een echte ranger en kregen een stempelkaart. Je kunt van alles leren over bedreigde diersoorten en je komt erachter hoe je kunt helpen om de natuur te beschermen, dichtbij en ver weg. Zo kun je meedoen aan de actie om zoveel mogelijk flesjes en blikjes in te zamelen, het geld gaat naar de bescherming van de bedreigde diersoorten. Je kunt kindercolleges volgen en op stap met een gids die je alles kan vertellen over bedreigde diersoorten. Ook kun je de weg zoeken in het dierendoolhof en leer je daar ook meer over bedreigde diersoorten.

Wij zijn op zoek gegaan naar de drie kraampjes waar we stempels konden verzamelen. Na deze bemachtigd te hebben konden we met de volle stempelkaart stemmen op een diersoort welke volgens ons extra steun verdiend. De keuze was de rode panda, de hyena of de giraffe. De keuze van onze kinderen was de giraffe. Met het behalen van de stempels verdienden ze ook een leuke doolhof en een tattoo. We voelden ook nog even aan zachte staart en reden een rondje in het treintje door het park. 

dierenpark amersfoort wildlife weken

Dinobos

Het Dinobos in Dierenpark Amersfoort is ook een echte aanrader. In de winter is het bos vrij kaal, maar in de zomer en lente is het natuurlijk echt een ontdekbos. Als je naar binnen gaat dan hoor je al dinogeluiden en zie je de eerste dino’s verschijnen. Kleine en grote dino’s leven in dit bos. Je leert er ook van alles over dino’s en kunt ook een hardloopwedstrijd doen. Echt iets voor de echte dinofan!

Wij vonden ons bezoek aan Dierenpark Amersfoort erg leuk en leerzaam! Deze week zijn er nog de Wilde Wildlife weken en via de site van dierenpark Amersfoort kun je kaartjes met korting tot 10 euro kopen. Tip!

Lezen wat andere bloggers van deze dierentuin vinden? Lees ook:

Warme Winteravond in Dierenpark Amersfoort

DinoAdventures bij Dierenpark Amersfoort tijdens de herfstvakantie!

Vakantietip: verkoelende korting bij Dierenpark Amersfoort

75 jaar DierenPark Amersfoort: POEP & ZOO in de meivakantie

Kinderzwerfboeken in Dierenpark Amersfoort

Wanneer was jij voor het laatst in deze dierentuin?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.