Keek op mijn Leven: ik ga weer samenwonen

In mijn facebookherinneringen kwamen mooie foto’s naar boven van een persevent 2017. Heel leuk met het maken van bloemstukken, ontzettend gaaf om te doen. En fijne afleiding want ik zat dik in de stress: druk met de mediator en het vinden van woonruimte vanwege de scheiding. Ik kreeg een huurwoning toegewezen, maar kon deze niet accepteren omdat de mediator op vakantie was en onze papieren dus nog niet in orde waren. Veel emoties, veel geregel, de kinderen begeleiden, net mijn eigen zaak gestart en het was… nou ja niet bepaald gezellig thuis. Maar 6 jaar verder en… ik ga weer samenwonen!

persevent chrysanten
Foto: Alpha Communications, 2017 tijdens een persevent over Chrysanten.

Vind ik ook heel spannend trouwens. Woon al best lang alleen. Hij ook. Fijn om gezelschap te hebben, nog fijner om echt een partner te hebben die achter je staat, die dingen voor je doet en onvoorwaardelijk van je houdt. Maar ja, het betekent ook weer rekening houden met een ander. Aanpassingen doen in huis en je leefgewoonten. En het betekent omgaan met weerstand van de kinderen die logischerwijs niet op zo’n verandering zitten te wachten, maar die inmiddels hun eigen leven hebben waardoor ik thuis vaak in mijn uppie op de bank zit. 

Dus ja hoe zal dat gaan?

Geen idee. Ik weet alleen dat ik vanmorgen een familielid naar het ziekenhuis bracht en thuis mijn vriend druk bezig in de tuin aantrof. Alles schoon en netjes! Een klus waarbij ik zelf het overzicht even niet had, werd lekker aangepakt. Hij komt bij mij wonen dus, want de reisafstand werd te groot. Benzineprijzen die omhoog stuiteren, dure boodschappen, 2 kinderen aan de beugel… het is fijn om samen de vaste lasten te kunnen delen, dus hij zoekt een baan bij mij in de buurt.

De meiden wilden sowieso de muur in hun slaapkamer aangepakt en aangezien Flexa weer een prachtige persmailing naar me toestuurde met alle trendkleuren en inspirerende voorbeelden, gaan we ook mijn slaapkamer maar met een kleurtje veranderen in ‘onze slaapkamer’. Ook de woningbouw heb ik eindelijk maar eens ingelicht over bepaalde gebreken en die worden de komende tijd verholpen.

Verder heb ik natuurlijk wat mensen gesproken die weer opnieuw zijn gaan samenwonen terwijl er kinderen in het spel zijn. Fijn om te horen hoe zij dingen hebben aangepakt. Al zullen wij wat andere uitdagingen hebben, omdat we in verschillende culturen zijn opgegroeid. Ik gebruik nogal veel uitdrukkingen en beeldspraak en dat vraagt bijvoorbeeld om uitleg als het niet je moedertaal is.

Afijn, er is nog veel meer over te vertellen. Er zitten heel interessante verhalen in, maar… er is ook nog zoiets als privacy, dus ik houd het hier even bij voor nu. In mijn woonkamer staat een mooie bos bloemen, want zo’n man is het: eentje die regelmatig een bloemetje voor je meebrengt. En ik vind dat als gezegd heel erg leuk, want ik houd van bloemen.

Heb jij vanuit je eigen ervaring nog tips als je na lange tijd alleen weer gaat samenwonen?

Lees ook de vorige Keek.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marijke zegt:

    Gewoon supertof!!

    Geen tips, maar ben blij voor je

    1. Marguerita zegt:

      Dankjewel! Helemaal verbaasd om zoveel lieve reacties, had t een beetje buiten mijn blog gehouden. Spannende tijd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.