Nieuwe herenmode aanschaffen? Neem deze tips mee tijdens het winkelen

Kleding – en vooral de juiste kleding – kan ontzettend veel doen voor de uitstraling die iemand heeft. Je hoeft niet de knapste te zijn om er het beste uit te zien. Als jij op het punt staat om nieuwe herenmode aan te schaffen, kun je het beter meteen goed doen. Gelukkig zijn er een aantal handvatten waar je je aan kunt vasthouden bij het shoppen van nieuwe kleding. In dit artikel reiken we je een aantal handige tools aan die je kunt gebruiken bij het kiezen van de perfecte outfit.

mannen kantooroutfit

Kies een stijl

Casual, formeel, streetwear, sportief en old money style, zijn allemaal voorbeelden van verschillende herenstijlen. Hoewel het erg fijn is dat we ontzettend veel mogelijkheden hebben, kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Je hoeft niet per se een vaste kleding stijl te kiezen, toch kan het makkelijk zijn. Op het moment dat je toegewijd bent aan een bepaalde kledingstijl, wordt het namelijk makkelijker om de verschillende kledingstukken met elkaar te combineren. Dit zorgt ervoor dat je minder geld uit hoeft te geven én dat je minder vaak hoeft te shoppen. Nette schoenen heren zijn de ideale keuze voor mannen met een formele kleding stijl. Ze gaan bijvoorbeeld erg goed bij een nette toch sportieve chino, maar ook bij toffe pantalons. Sommige kleding stijlen lenen zich ook perfect voor leuke combinaties. Denk bijvoorbeeld aan de old money kleding stijl (zoals in de serie Peaky Blinders): dat is te combineren met sportieve sneakers én met nette herenschoenen.

Ontdek jouw kleuren

Kleuren hebben een grote impact op je kleding. Sommige kleuren zullen beter bij jouw kleurenpalet passen dan anderen. Het principe is erg simpel: jouw huid kan warm, koel of neutraal zijn. Dit heeft niks met de kleur van je huid te maken, enkel met de ondertoon van je huid. Ontdek of jouw huid warm, koel of neutraal is. Warme huidskleuren worden het best gecomplimenteerd door diepe kleuren zoals rood en bruin. Ook aardetinten zullen ervoor zorgen dat een warme huidstint goed tot zijn recht komt. Mensen met een koele huidstint, zullen er het best uitzien in koele kleuren. Denk hierbij aan koele tinten blauw, groen en matte neutrale kleuren (ook wel: neutrals). Mensen met een neutrale huidskleur kunnen zowel warme als koele tinten dragen. Doe hier onderzoek naar door wat items naast je hoofd voor de spiegel te houden en ontdek zo welke kleuren jou het best zullen staan, voordat je nieuwe kleding aanschaft. Er zijn ook stylistes die dit soort kleuranalyses doen.

Kleed op je lichaam

Net als kleden op kleuren, kun je je ook kleden op je lichaam. Hoewel geen enkel lichaam hetzelfde is, zijn er wel verschillende lichaamstypes. Mannen kunnen onderverdeeld worden onder drie categorieën: ectomorf, endomorf en mesomorf. Ectomorfe mannen hebben meestal een slanke lichaamsbouw. Ze hebben vaak weinig spieren, een smalle taille en relatief weinig lichaamsvet. Endomorfe mannen hebben de neiging om snel vet aan te maken. Ze hebben vaak een wat zachter lichaam met bredere heupen en een bredere taille. Mesomorfe mannen zijn vaak atletisch en gespierd, ze hebben een smalle taille en brede schouders. Deze mannen kunnen gemakkelijk spiermassa opbouwen.

Je kunt natuurlijk ook een combinatie van de verschillende lichaamstypes hebben; het is slechts een houvast en ieder lichaam is uniek. Je kunt je kleden naar je lichaamstype. Ectomorfe lichamen komen het best tot hun recht met gelaagde kleding, broeken met een wijdere pijp en kledij met horizontale strepen. Endomorfe mannen zullen er goed uitzien in broeken met smallere pijpen en kleding met verticale strepen. Aan mesoforme mannen wordt aangeraden om kleding te kiezen die de lichaamsvorm benadrukt en V-halzen te dragen.

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.