Kinderboekenfan? Gratis magazine van Lemniscaat

Kind in de hogere groepen van de basisschool? Ga dan snel even langs de boekhandel, je kunt daar een leuk gratis magazine ophalen van Uitgever Lemniscaat. Het blad heet STACH en staat vol leuke leesfragmenten, puzzels, een quiz, interviews en een leuke tekenles. Wij kregen een exemplaar toegestuurd: leuk opgezet en gratis voor iedereen. Omdat Lemniscaat dit jaar alweer 60 jaar bestaat, kunnen alle schoolklassen in Nederland en Vlaanderen meedoen aan een mooie winactie, waarmee ze zelfs een compleet pakket met alle nu leverbare boeken voor 4-12 jaar uit het jeugdfonds van Lemniscaat kunnen winnen.

stach magazine gratis

De echte winactie vind je hier op de site van Lemniscaat. Ze waarschuwen voor allerlei neppers die fake accounts op social media zijn gestart, dus doe alleen mee via de échte website. Ze vragen enkel om je mailadres en verder niet. Voor scholen die willen winnen is de voorwaarde om hun Lemniscaat top 6 leuk vorm te geven en dan te posten op hun eigen kanaal waarbij @uitgeverijlemniscaat wordt getagd. 

Waar kennen we Lemniscaat van?

Lemniscaat heeft een enorm rijk aanbod aan kinder- en jeugdboeken. Hun tijdschrift STACH, bijvoorbeeld is vernoemd naar de hoofdpersoon van het wereldberoemde Nederlandse kinderboek Koning van Katoren door Jan Terlouw. Stach is nieuwsgierig, eigenwijs, dapper, grappig en wil de wereld om hem heen mooier maken. Alles wat Lemniscaat ook wil zijn.

Dit boek zit ook in onze boekencollectie, maar ze hebben meer bekende titels. Even een kleine greep uit eigen Lemniscaat collectie:

En als je dus meer boeken wilt leren kennen, kun je via het gratis magazine wat reviews geschreven door kinderen lezen. In STACH vind je interviews, leesfragmenten, recensies, doe-opdrachten, tutorials, recepten, voorpublicaties, kijkpagina’s, aankondigingen, prijsvragen en alles wat je maar weten wilt over mooie klassieke én nieuwe jeugdboeken.

Op lemniscaat.nl is voor onderwijzers en dyslexiecoaches gratis lesmateriaal te vinden bij alle in STACH genoemde boeken. Het magazine zelf bevat klassenopdrachten zoals een afmaakverhaal en biedt enthousiaste kinderen de mogelijkheid tot interviewen, columns schrijven en recenseren. Je kunt het magazine voor de hele klas gratis opvragen via de lokale boekhandel, wat heel handig is om het in je lessen te kunnen gebruiken. 

lemniscaat bizarste beesten ooit

De Bizarste Beesten Ooit

De Dr. Proktor boeken gebruikte de dyslexiejuf van mijn dochter graag, maar echt een verhaal lezen vindt ze nog steeds niet fijn. Van Lemniscaat kregen we daarom ook het prachtige informatieboek ‘De Bizarste Beesten Ooit’ van professor Tim Flannery. Stoer onderwerp, prachtige illustraties van Maude Guesne maar vooral lekker hapsnap te lezen: je bladert naar een dier of periode die jou interesseert en kunt dan via korte stukken tekst meer leren over dat bijzondere bizarre dier op die pagina. Handig voor een spreekbeurt of werkstuk!

Nu ga ik hopen dat het dusdanig interessant is, dat dochterlief samen met mij bij het begin wil beginnen. Daarin staat uitleg over fossielen, evolutie, natuurlijke selectie en hoe we steeds meer dingen hebben geleerd over dieren van vroeger die nu niet meer bestaan. Ik weet best veel, maar er staan dieren in dit boek die ik ook nog niet kende en ik ben een verschrikkelijk nieuwsgierig mens.

Hebben jullie boeken van Tim Flannery in huis? En van Lemniscaat? Heb je een favoriete titel?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.