Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar

Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar. Dat klonk als een titel die ik moest hebben met een dochter van 3,5 en een dochter van bijna 5. Wij zijn de doelgroep! Gelukkig vond uitgever Ploegsma dat ook en mochten wij een exemplaar reviewen. Dit dikke hardcover voorleesboek is nog maar net uit en een grote verzameling van leuke verhalen uit tal van bekende kinderboeken. Met elke avond een verhaaltje zijn we de ruim 200 pagina’s nog niet door, maar wel ver genoeg om onze mening te geven.

IMG_4134Persoonlijk vind ik de afwisseling in verhalen verfrissend. Ik heb net Pluk van de Petteflet uit en daarvoor lazen we avond aan avond verhalen uit Iris & Michiel, Lotte en Roos, Jip & Janneke… Allemaal bundels met steeds dezelfde hoofdpersonen. In het Grote Voorleesboek voor rond de 4 jaar, bestaat elk hoofdstuk uit een verhaal afkomstig uit een ander kinderboek. Inclusief de bijbehorende illustraties. Dat is wel even lekker tussendoor. We hoeven ons ook even niet af te vragen hoe het verder gaat.We kunnen met deze verhalenbundel even proeven van verschillende schrijvers en kinderboeken.

Op zolder

Zo begint het boek met het grappige verhaal op rijm over Juf Angelique die niet naar school durft van Hetty Kleinloog. Maar er staan ook verhalen in van Saskia en Jeroen, leuk want die ligt hier ook op zolder klaar (zowel mijn oude versleten boeken van Jaap ter Haar als een splinternieuwe van de Jumbo-spaaractie).

Vandaag las ik een verhaal van Vos en Haas, waar we thuis ook al boeken van hebben dus er was direct herkenning (schrijver Sylvia vanden Heeden). En van mijn peuter hoorde ik dat ze het boek over Spuit Elf het olifantje (van Harmen van Straaten) op het kinderdagverblijf weleens lezen. Dat is nog lang niet alles uit het boek natuurlijk. Ik ben zelf erg benieuwd naar het allerlaatste verhaal van Yvon Jaspers over Ties en Trijntje, omdat ook hiervan een boek klaarligt op zolder.

 

Dit verhaal over Spuit Elf herkende de jongste van het kinderdagverblijf.

Conclusie

Mijn dochters vinden de verhalen erg leuk. Dat elk hoofdstuk op zichzelf staat, kwam bovendien goed uit toen er een nichtje bleef slapen en ik 3 meisjes mocht voorlezen. De illustraties zijn bij elk verhaal ook weer anders, maar er valt altijd genoeg te zien voor ze. Kortom om een mooi boek, leuk als cadeau of wanneer je zoekend bent naar een geschikte verhalenbundel. Achterin staat een overzicht van de verhalen en uit welk boek ze afkomstig zijn. Zo kun je na het lezen makkelijk zoeken in de bibliotheek of webwinkel, naar de schrijver / het verhaal dat zo lekker weg las.

Je kunt dit Grote Voorleesboek voor rond de 4 jaar bijvoorbeeld aanschaffen bij Bol.com via mijn affiliatelink. De adviesprijs bedraagt 19,99 euro. Er zijn soortgelijke bundels verkrijgbaar voor rond de 5 en 6 jaar, mocht je iets oudere kinderen hebben.

In welk boek lezen jullie op dit moment?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Evelien zegt:

  Dat lijkt mij een heel mooi en leuk boek om te hebben!
  Ik ben nu Pinkeltje in de Efteling aan het voorlezen voor de twee oudsten, erg leuk en herkenbaar.

 2. Melissa zegt:

  Toevallig hebben wij nu ook net een boek gekregen van Vos en Haas, erg leuk! Maar zo’n dik voorleesboek met verschillende verhalen; daar ben ik ook wel voor te porren. Lekker afwisselend en voor beide kids wat wils!

  1. Marguerita78 zegt:

   Vos en Haas heeft mooie illustraties ook

 3. Liesbeth zegt:

  Het muizenhuis, is echt een aanrader! En daarna ligt de Gorgels klaar van Jochem Meijer.

 4. Nathalie zegt:

  Leuk zo’n verhalenbundel. Ik heb vandaag een verhaaltje voorgelezen van Pauline Oud. Stoute muisjes 🙂

 5. Dhini zegt:

  wat lijkt mij leuk boekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.