Trend: vakantiegeld investeren in je interieur

Zomervakantie, een groot deel van Nederland is er op uit, maar niet iedereen. Wist je dat 1 op de 20 mensen het vakantiegeld uitgeeft aan iets nieuws voor het interieur? En 6,4% gebruikt dit geld om de woning te verduurzamen. Ik las het in een persbericht van vergelijkingssite Slimster. Veel mensen kiezen dus liever iets waar ze blijvend plezier van hebben en gaan er bijvoorbeeld mee naar de vloerenwinkel. De visgraatvloer speelt namelijk in op de layered spaces trend.

vakantiegeld interieur

Visgraat vloer

Nu het nog lekker is qua temperatuur, is het dan ook de perfecte periode om je vloer eruit te slopen en bijvoorbeeld vloerverwarming erin te laten maken terwijl je in eigen tuin kampeert. Met de gestegen gasprijzen heeft elektrische vloerverwarming daarbij de voorkeur en eroverheen een pvc vloer, gietvloer, tegels of laminaat. Waarbij de visgraat laminaatvloer nog altijd ongekend populair is, zo hoorde ik van webshop laminaatenparket.nl die dit soort vloeren tegen concurrerende prijzen verkoopt en zelfs een visgraat top 10 heeft opgesteld.

Karwei lattenwand
Een verfpatroon, visgraat tegeltjes of houten lattenwand passen volledig in de laagjestrend. Foto: Karwei

In woonprogramma’s staat de visgraat vloer al een paar jaren met stip op ‘hip dat wil ik’ nummer 1. Wist je dat steeds meer mensen ook voor dit patroon op de muur kiezen? In de keuken of badkamer bijvoorbeeld, dat komt vanwege de trend om te willen wonen in laagjes. Een alternatief voor de vigraattegels is de lattenwand van hout.

Wonen in laagjes

Flexa-Kleurentrends
Maak laagjes met kleurvlakken op de muur. Vrolijke tinten zoals roze en oranje passen perfect in ruimtes waar mensen samenkomen zoals de woonkamer. Foto: Flexa Kleurentrends 2023 – Flexa.nl

Ruimtes worden steeds meer multifunctioneel, las ik in een trendbericht van de CBW erkende woonwinkels. Zo is de woonkamer of -keuken vaak ook een thuiswerkplek. De woontrend Layered Spaces versterkt dit gevoel van gelaagdheid. Het komt onder meer tot uiting op muren en bij wand- en vloerdecoraties. Er ontstaan vlakken die in elkaar grijpen of over elkaar heen lijken te vallen: zoals de visgraatvloer. Dat geeft een bijzonder effect en door opvallend kleurgebruik wordt dit versterkt. Door te werken met contrasten als licht-donker, warm-koud en helder-vergrijsd wordt het interieur extra ruimtelijk. Meubels en materialen zijn glad en neutraal. Dat is absoluut niet saai omdat je ze in contrast toepast.

layeredspacesinterieur
Interieur in de layered spaces woontrend. Foto: CBW-erkend.nl

Eenvoudige make-over

Om het interieur eigentijds te maken, hoef je niet altijd een complete make-over te doen. Met eenvoudige en kleine ingrepen kun je je woonomgeving up-to-date maken. Begin eens met een nieuwe opstelling van meubelen. Dat kan al bepalend zijn voor de sfeer. Je creëert andere zichtlijnen of juist meer geborgenheid. Zo’n nieuw beeld kan de basis zijn voor volgende stappen.

vaat keukendoek2
In elkaar grijpende vormen zijn een trend, je voegt ze eenvoudig toe aan je interieur door bijvoorbeeld dit soort jacquard geweven keukendoeken, gemaakt in Portugal. Een cadeauset kost 19,95 euro, merk VAAT. Foto: VAAT

Het luxegevoel thuis zit hem niet alleen in de interieurbasis en meubels, maar kan bijvoorbeeld ook in materiaal- en kleurkeuze van kussens zitten of in een slanke geurkaars. Voel je je geïnspireerd door de optische effecten van de trend Layered Spaces? Werk eens met kleurvlakken op de muur of kies voor een grafisch behang of theedoekje.

Lees ook:

Spreekt de laagjestrend jou aan?

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.