Is de selfie nog een hype?

In het dagelijkse leven kent iedereen het woord ‘selfie’ wel en weet ook wat dat betekent. Niet alleen de jonge generatie maar ook de oudere generatie weet hoe ze een selfie moeten maken. Denk aan de vakantiefoto’s van je opa en oma, die willen laten zien hoe gezellig ze het hebben op de camping. Familie apps staan er vol mee. Maar, is de selfie echt nog een ding of behoort het inmiddels toch wel langzaam tot het verleden? Uit onderzoek van ExpressVPN blijkt van niet.

Door: Mariska

is de selfie nog een hype?

Waar komt de selfie vandaan?

De selfie werd pas bekend vroeg in de jaren 2000. Wist jij dat? Na die tijd kwamen er steeds meer sociale media platformen én werden de mobiele telefoons natuurlijk uitgebreid met veel meer functies. Eén daarvan was een steeds beter wordende camera. Met de komst van Hyves, Instagram en Facebook werden de selfies een enorme hit.

Vooral de steeds betere frontcamera (camera op de voorkant) op een mobiele telefoon was een must om een goede selfie te maken. Hoe meer megapixels, hoe scherper de foto’s. De sociale mediaplatformen maakte het ons ook nog eens gemakkelijker door direct de foto’s te kunnen delen op je sociale media kanalen. Toen ging het echt los met de selfies!

De selfie verandert: van nieuwe trend naar gewoon iets wat we doen

Toen selfies net populair begonnen te worden, was iedereen er dol op. Maar na een tijdje werd het normaal. Betekent dit dat we geen selfies meer maken? Nee, dat is het niet. Ook al is de grote drukte rondom de nieuwste selfie-trends misschien wel minder geworden, we maken nog steeds veel selfies.

Tegenwoordig maken we selfies om ons leven te laten zien. We maken selfies op feestjes, als we op vakantie zijn, of gewoon als ons haar goed zit. We gebruiken selfies om speciale momenten vast te leggen, om te laten zien wat we elke dag doen, of om onze nieuwste kleren of make-up te laten zien. Gewoon, om even in te checken bij elkaar.

De invloed van selfies

Hoewel het in het begin misschien mega populair was, is het nu dus ‘gewoon’ een gewoonte om een selfie te posten op Instagram of Facebook. Het heeft ons online wel verandert. De selfie heeft namelijk niet alleen trends en uitdagingen gecreëerd. Deze fotovorm heeft zelfs bijgedragen aan de groei van bijvoorbeeld de mode industrie, maar vergeet ook de beauty scène niet. De welbekende make-up tutorials van bekende YouTubers, die ook posten op Instagram.

Ze blijven een gewoonte!

De selfies blijven een leuke gewoonte, hoe je het ook wendt of keert. We houden er nu eenmaal van om het te delen als we goed bezig zijn in de sportschool, gezond aan het eten zijn, op reis gaan of met een cocktail in onze hand aan het strand liggen. Dus als je iets leuks wil delen, gewoon doen!

Foto door Rene Asmussen

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.